Zinkspann/-balja/-mjölkspann

Jag söker efter större zink-spann eller -balja till att ha bland annat blommor i. Har bara små spann och vill nu komplettera med lite större varianter. Jag är också intresserad av sådana där mjölkspann som fanns förr.

Är det någon som har och vill bli av med? Det gör inget om det är slitet.. Hör av dig isåfall! Maila mig om pris på [email protected]

Rädisor att skörda

Rädisorna är klara, smakar riktigt gott! Det gäller att hinna äta upp dem innan de blir för starka :) Jag ska så nya imorgon så att det finns nya när dessa är slut.

5 månader idag

Dottern blir 5 månader idag!



Lilla hjärtat växer som bara den, nu är hon 67 cm lång och väger 7,7 kg. Hon är ett riktigt energiknippe - ben och armar går i ett som på en duracellkanin med nya batterier. Hon vänder sig hela tiden och har rullat runt ett par gånger. Sitter inte riktigt, men nästan. När hon ligger på mage drar hon upp knäna mot magen men armarna är inte med :) 

Nyfiken i en strut, hon skall pilla på allt och sedan smaka på det. Dessutom skall hon vara med överallt, får hon inte det blir hon arg. Hon charmar med sina leenden och skratt allt som oftast men har också ett jädra humör som kan dyka upp på bara några sekunder. Röstresurser - check!

Äter fortfarande varannan timme men har fått testa annat också. Hon gillar gröt, som hon får lite varje morgon och har testat lite puré då och då. Men något som är smarrigt är ju nappen, som hon stoppar i själv och latjar med fram och tillbaka, upp och ned :)



Ahh, vad jag tycker hon är söt, min lilla plutt. Henne är jag så kär i! Att man kan älska en sån liten människa så mycket som jag älskar henne...ahh :) 

5-månaders vaccination

Idag missar vi avslutningen på Klapp och Klang, väldigt synd för den hade jag sett fram emot. Nu skall vi istället iväg på 5 månadersvaccinationen och jag bävar lite för det. Det blir jobbigt när hon blir så otroligt ledsen och man inte kan trösta. Det gör ont i mamma-hjärtat!

Dessutom sover dottern så gott nu, inte så kul att bli väckt för att åka iväg och få den där hemska sprutan!

 

Egen tandborste

I måndags på tandvårdsinformationen fick alla bebisar varsin tandborste. Det fick bli en blå en, de snygga gröna och chockrosa tog slut. Nu har den testats, utan tandkräm och med ett vakande öga.

Än så länge har Pluttan inga tänder (tack och lov för det, säger jag som helammar!) men hon ska få ha sin tandborste att leka med när jag borstar mina tänder, så att hon vänjer sig vid den och att det blir lite av en rutin innan man börjar på allvar två gånger per dag. Tror det kan bli bra!

Krönikan

Läste som vanligt Mats krönika imorse, läs den HÄR. Visst är den bra? Så fint skrivet. Jag fastnade speciellt för dessa tänkvärda ord: "...det behövs perspektiv i tillvaron, och ibland räcker det att ta färjan över sjön för att inse att om gräset är grönare på andra sidan så beror det på att man vattnat dåligt där man står. ..."

Klockrent Mats!

Små framsteg

Jag blir sådär löjligt stolt och glad för minsta lilla framsteg som dottern gör.

Första leendet, första skrattet, första jollret, första gången hon lyfte huvudet själv, första gången hon var stabil nog i benen att stå i famnen (med hjälp förstås), första gången hon greppade en leksak, första gången hon fick smaka gröt och lyckades svälja, första vändningen och därefter första varvet.. osv. Små saker som för mig betyder så mycket!

Nu dröjer det nog inte länge tills hon kan sitta, alldeles själv.

Fingerflinka

Såg den här på Facebook, cool version av DENNA LÅTEN;

Min nya bästa vän

Idag fick jag en ny bästa vän.


Vi hittade varandra med en gång, fick kontakt direkt - det sa bara klick. Sådär som i sagorna.


Han förstår mig precis, gör exakt det jag vill och lyder minsta lilla vink.


Han är dessutom snygg och välbyggd. Väldigt stark och robust. Står stadigt på denna jord, om man säger så.


Han bara ÄLSKAR köksarbete, är som klippt och skuren för det. Det är så macho....eller det måste ju vara kvicho (kvinnliga motsvarigheten till macho? Jag bestämmer att det är så, iallafall i min blogg från och med nu), fast så mycket kvicho att det blir macho. Ungefär som min man, som kan svischa ihop en god Flygande Jakob lika bra som att svicha ihop en altan. Kvicho - macho. Men det var en liten parentes bara.


Hur som helst, han heter Hercules, min bästa vän.
Imorgon ska vi hänga hela dagen och göra en massa skoj i köket.


Närmare bestämt bröd.


Dessvärre fick jag betala för att få honom som vän, men det var kampanjpris och så fick jag en köttkvarn på köpet. Även en receptbok som jag inte hade räknat med så det blev en trevlig överraskning, riktigt bra överraskning när jag såg vad den handlade för recept - kolla bilden nedan, visst känns boken heeeelt rätt för mig? Det känns som om OBH Nordica verkligen känner mig.

Euphoria på annorlunda vis

Såg den här på Facebook och måste lägga upp den här, det är Loreens Euphoria på ett lite...annorlunda vis:



Rätt mäktigt!

Annars är ju originalet förbaskat bra, grattis till Loreen förresten och till hela Sverige.
Det blir stort att vara värd nästa år:

Jädra bra dag alltså

Den här dagen blev jädra bra alltså, som att hen ovanför molnen ville kompensera för helgen liksom.

Vi är ett gäng mammor från två föräldragrupper som har en Facebook-grupp så att vi lätt kan mamma-snacka och planera fika/promenader/osv tillsammans. Idag efter tandvårdsinformationen hade vi bestämt oss för att gå ut och äta. Det gjorde vi och hade riktigt trevligt (förutom dotterns humör, hon väljer sina tillfällen noga) och satt länge och pratade om allt. Sen blev det lite shopping på stan. Tänkte hitta något till mig men det slöt med att dottern fick två sommar-outfits av mig istället. Sen kom brorsan över på en fika och jisses vad dottern sken upp då, som en sol. Hon skrattade åt allt han gjorde. När han åkte fick jag ett samtal som slöt med att jag fått en ny BÄSTA vän (!) - mer om det i nästa inlägg. Ska natta dottern nu!

Äntligen måndag

Idag är jag trött och gnällig. FÖRUTOM i lördagskväll då vi bjöd över två familjer (och mkt goa vänner) på grillkväll här och igår då vi var hemma hos mor och far och firade min kära mamma. Och inte fick jag någon sovmorgon i helgen - inte ens på självaste mors dag. Det här har varit en riktig skithelg. Jag säger bara - thank god it's monday!

Nu ska jag plocka fram ett glatt humör ur byrålådan och sen gå på information om barns tänder på BVC.

Mors dag

Grattis alla mammor, idag är vår dag!

Vid lunch tänkte jag fira min lilla, rara mamma <3

Varför?

I lite över en timme har vi (läs dottern) nu roat oss med att ifrågasätta några saker;
- varför småprata lite när man kan skrika skithögt
- varför försöka sitt-träna med egen balans när man kan ta hjälp av en leksak
- varför måste armarna vara med när man kryptränar

Sen avslöt vi med att undra varför gröten ska stanna i munnen. Vad händer nu då? :)

Loppis imorgon

Ojoj, har gått igenom alla våra jackor och hittat en massa småpengar som jag kan ha på loppis imorgon. Ska inte gå, jag ska sälja (kom till Bohusgatan!). Hela veckan skulle jag ha rensat ut till loppisen men det har ju varit så fint väder så det har gått sådär :) Nåja, fått bort en del iallafall. Hoppas bara man blir av med det, vill ju inte ha hem det igen. Det man inte blir av med får hamna hos Röda korset istället.

Annars har det varit en skön dag! I förmiddags tittade mamma in på en kopp kaffe, sen efter lunchen blev det en trevlig promenad och fika med en av mammorna jag lärt känna och hennes superglade son. I eftermiddags har det varit lite trädgårdspyssel och en vän och hennes dotter kom förbi lite kort också.

Det är så härligt att det är fredag! Fredagskvällar är den bästa stunden på hela veckan. Fast jag ser fram emot morgondagen när vi ska bjuda över vänner på grillat, ska bli så kul.

Nu kallar sängen på mig!

Härlig torsdag

Den här dagen har gått i ett. Klapp och klang i fm, hem för snabb lunch och sen iväg till en arbetskamrat (som fick barn tre veckor innan mig) för en promenad och gofika, sen hem och spontangrilla med våra goa grannar - härlig torsdag! :)

Nu sover lilla skruttan och roar sig i sömnen med att dra upp snuttisen över ansiktet så att jag tror att hon ska kvävas och därför går och drar ner den hela tiden. Maken och grannen roar sig nu med jätteplockepin som ska resultera i en byggställning. Jag roar mig med att gå igenom prylar till en loppis på lördag. Det är såå skönt att rensa, feng shui "all over the place"! Hoppas jag blir av med rubb och stubb. Och imorgon är det fredag och dessutom kommer lilla föräldrapenningen in på kontot, tjohoo! Alles gut.

Sjunger upp

På väg mot Klapp och klang (sångstund) och dottern sjunger upp HÖGT och viftar med sin elefant. Hej å hå, här kommer vi!

Dagens promenad

Inte ett moln så lång ögat kan se, varmt som bara den och blommor, blommor, blommor. Snart en glass i handen. Åh vad härligt det är att vara mammaledig!

Hett som tusan

Vilket väder! Man fick en chock av värmen som kom så plötsligt.

Imorse på morgonpromenaden var det så ljuvligt...det fläktade lite i sommarvärmen, susade i de vackert gröna lövverken, alla fina blommor lyste upp i granna färger, fåglarna kvittrade, syrenerna som precis blomstrat upp doftade underbart gott och likaså luktade det gott om de nyklippta gräsmattorna överallt... Visst är det ljuvligt?! Ahh, man blir helt salig av lycka, det spritter i hela kroppen, man vill bara hoppa jämfota av lycka...men det är ju så förbaskat jobbigt och osmidigt med barnvagnen och allt, så jag lät bli!

Dottern gillar dock inte värmen så mycket, det blir för varmt i soltältet och i vagnen. Även inne. Enda stället som funkar är garaget, där är det svalt. Sitta på altanen är inte att tänka på - kollade temperaturen på altanen nyss, 40 grader i solen (lä på baksidan) och 22 i skuggan på kortsidan! (klockan stämmer inte, den är 14.14 och inte 9.18) Det är hett som tusan här i trädgården, så inte är det konstigt att dottern är varm. Får ta en svalkande promenad till snart tror jag..

Fan!

Hade beställt tackkort och idag trillade de ner i brevlådan - i A5-format?! Och inte med fotoyta utan med pappyta. Hur kunde det nu bli såå fel?! H.....e! Frågan är bara om jag orkar krångla om det, får fundera på saken...

Morgonmys

Klappa och dra lite i kissen, det är kul!

Underbar helg i Gbg

I onsdagskväll åkte vi till Gbg och kom hem inatt och vilken helg vi har haft!
UNDERBAR är ordet.

Den här gången fick vi flera dagar att bara umgås och ha det bra med makens familj. Vi har umgåtts, ätit gott och haft det bra, hunnit med lite shopping och fick njuta av fint väder i söndags. Det har varit så mysigt! Dottern har varit så glad trots att det varit så mycket nytt och så många intryck att ta in och smälta, förutom en kväll då hon var för trött för att sova och för trött för att äta trots hunger. Nu har dottern även fått träffa hela släkten på den sidan, alla utom en, och hon var hur nöjd som helst :) Även ett par vänner har hon fått träffa. Hon har åkt båt och buss för första gången och skönhetssalong (men inte för sin skull). Inte illa minsann! Ikea fick hon dock inte följa med på, någon måtta får det vara på äventyren! ;) Jag och maken fick sovmorgon till nio (förutom matning då) tack vare snälla svärmor och svärfar - såhär utvilad har jag inte varit sedan innan dottern kom.

Men som alltid går ju tiden så förbaskat fort, men snart kommer familjen hit - det gillar vi skarpt!


Två coolingar

Här är mina två coolingar i solen

Tiden springer iväg

Jisses vad tiden springer iväg...

Helgen var bra, kosläppet var vi på men en frusen och hungrig dotter gjorde att jag missade korna. Lite typiskt men det var trevligt fram tills dess iallafall. Det där med tajming är inget man rår på nuförtiden - det blir vad det blir. Vi var på "flyttgröt"-kalas med grillning och hade det trevligt. Vi hade trevligt fikabesök här och lillhjärtat fick en fin present. Promenerade i det fina vädret, åt glass. Tänkte på att sommaren snart är här. Vi shoppade och lunchade på stan. Fixade i trädgården, målade lite och fixade nästan klart stengången på framsidan där allt grus ska bort och ersättas med kantsten och jord. I måndags var jag och dottern på fika med andra mammor och bebisar och på eftermiddagen kom en fin vän över på fika. Igår var en skön dag, förberedde inför helgens äventyr men hann också med att vara i trädgården. Så kom min fina syster över på en fika också!





Vi myser, nu är hon måttligt road så det får bli en sångstund här i vardagsrummet - då skiner hon upp som en solstråle!

Jordgubbar

Jordgubbsplantorna står i blom, så det blir tidiga jordgubbar i sommar. Åh vad det ska bli gott! Finns väl inget godare än att gå ut till trädgårdslandet och fylla tallriken med sina egna, solmogna gubbar och äta med mjölk eller lite glass?!

Soltält

Valde att testa soltälten en lätt blåsig (läs stormig) dag som denna. Dumt. VÄLDIGT dumt.

Men det var ju fantastiskt smart, smidigt och ändå rymligt. Kommer bli perfekt att ha under soliga och normalt blåsiga dagar här i trädgården och på stranden i sommar. Det är ett sånt där pop up-tält så det bara for upp ur lilla runda påsen...nu till det som jag starkt misstänker är det svåra i kråksången. Hur det ska "poppa" tillbaka ner i den lilla, runda påsen. HM!

Baby Foot

För några veckor sedan testade jag en behandling som skall göra fötterna lena och mjuka, lika lena som bebisfötter (därav namnet).



Behandlingen gick ut på att ha på sig ett par gelfyllda plaststrumpor i 2 timmar varje dag i två veckor. Det var lite äckligt för efter fjärde dagen började huden faktiskt spricka upp och ramla av i stora flagor. Man bör tänka på att göra behandlingen INNAN det är sommar då man har skor på sig som visar mycket av foten, för fötterna ser allt annat än trevliga ut under behandlingen :)

Mina fötter blev väldigt lena, kanske inte bebislena men jag känner mig nöjd. Så det var en bra behandling men det blir ju för drygt att behandlingen höll på så länge. Nu finns en annan variant, Footner, som bara används vid ett tillfälle. Så nästa gång mina fötter är i behov av en sådan här behandling väljer jag det alternativet istället! 

Våfflor!

Fredagsmyset blev ikväll våfflor och hockey, våfflor går ju alltid hem men hockeyn var ju inte så rolig. Det såg ju bra ut...men jag tröttnade och satte mig istället i köket för att göra grisen sällskap. Det är grymt bra ljud, är impad! Det är till och med så att det är svårt att sitta still när t.ex. den här låten kommer:



Grannarna har fått se en dansshow om de kollat in, får gå runt och ta betalt imorgon ;)

Idag har annars varit en skön dag, hade mysförmiddag med dottern. Badade henne och hon sprattlar ju som bara den när hon får sitta i badbaljan. Hon tittar först lite skeptiskt på badskummet, sen drar hon in underläppen och goes bananas med både armar och ben! Och leker med sina badankor som hon fått av sin farmor och farfar. Det såg ut som om jag också hade badat, fast med kläderna på. Note to self - ha baljan i duschen nästa gång.

Var lite sugen på att baka kanelbullar (fick så goda bullar när jag var hemma och fikade med pappa i onsdags) och jag tänkte gå till affären och köpa jäst men tiden bara försvann och helst plötsligt var det efter lunch och maken kom hem med den fina presenten. Då glömde jag bort att jag ens var sugen på bullar. Han skulle jobba hemifrån på eftermiddagen, så lämpligt nog skulle jag iväg på sista föräldragrupp-träffen och sedan tog jag och dottern en promenad med en fin vän. Så att han fick arbeta i lugn och ro. 

Imorgon blir det att titta på kosläpp och så har vi bjudit in oss själva på flyttgröt - så nu ska jag googla lite på någon smarrig efterrätt!

Jag fick en present

Fick helt oväntat en present av maken (och den var från dottern också):



Åhhh vad glad jag blev, en egen iPig! :)
Han är verkligen världens bäste man han!

Fel ände

Vilken ände var det nu man skulle ha i munnen? Det är knepigt det där...



Hon sätter i nappen rätt i 8 av 10 fall, annars ser det ur såhär eller att hon har napphållarsnöret i munnen istället. Sötnosen! Det är mitt lilla hjärtegull de!

Men fel ände, det är även så hennes humör har varit idag. Större delen av dagen och kvällen har hon varit på dåligt humör och skrikigt (med paus för sångstunden och när hon sov under lunchen på stan). Hon måste få ont i halse, så som hon skriker! Magdroppar och magmassage har hon fått men det är inget som hjälpt idag. Kan hon ha växtvärk? Hon växer ju så det knakar.. Eller kan hon ha träningsvärk? Hon är bara still när hon sover och nu när det är läggdags. Har ingen aning. Man vill kolla upp minsta lilla grej, samtidigt som man inte vill vara FÖR nojjig. Det är svårt det där.

Men nu myser hon i min famn så allt skrik under dagen är redan glömt. Nu ska vi passa på att mysa lite i soffan framför Let's dance (känns som fredag idag) innan hon somnar, brukar ju sova annars vid den här tiden.

Svincoolt

Om jag hade en ipod skulle jag ha köpt den här ipod-dockningsstationen, cool och otroligt söt:




 

Dagg


 

A- och K-brunnar

Varje onsdag läser jag Mats Petterssons underhållande krönika i morgontidningen och imorse läste jag att han inte går på A-brunnar men alltid på K-brunnar. Du kan läsa det HÄR. HA, det finns en till som är som jag! Det kunde jag aldrig tro. Trodde det bara var jag som ännu höll på sådär.

Skönt, då vågar också jag erkänna. Har hållit på sådär sedan jag var liten, minns inte riktigt när jag började men det var så pass länge sedan att det är en djupt rotad vana. Nu döljer jag det så mycket det går, men ibland kommer man på sig själv att man måste ta ett onormalt långt steg, typ Monty Pythons SILLY WALK, eller ibland ett hopp för att undvika en A-brunn. Eller att man råkar avvika från sitt sällskap för att pricka en K-brunn som ligger några steg i helt fel riktning. Då får man helt enkelt hitta på något bra, ta fram improvisationsförmågan, t.ex. att man måste fönstershoppa lite i den där affären där borta och sen när man prickat brunnen så får man säga att man såg på håll att det inte var något att ha i det där skyltfönstret. Jag har dessutom alltid fått för mig att man måste gå med båda fötterna på K-brunnen för att den skall gälla - och att göra det i smyg är minsann inte så lätt. Man får stanna för att mobilen "ringer" eller helt plötsligt gå med små, små steg för att sedan gå som vanligt igen. Som sagt, silly walk! Det är svårare att göra det här med barnvagn, men då kan man ju alltid "titta till" dottern och göra ett sidkliv i samband med det för att undvika den där A-brunnen. Vad man håller på alltså, folk kan ju inte tro att man är klok :)

OM någon märker måste jag ju erkänna, "Nej du vet, det är en gammal vana bara. Gjorde inte du så?". Men man skäms ju lite för det, så därför gör jag det mest i smyg. Men nu är vi ju två iallafall, Mats och jag. Det känns bra!

Skön stil

På väg hem från sushi-lunch med en fin vän så sparkar dottern av sin ena skon och intar en annorlunda pose när jag pratade i telefon. Skön stil va? Vig som bara den! ;)

Morgonträning

Klockan är precis lagom för lite träning i babygymmet!

Föreläsning

Ikväll skulle jag ha velat vara på föreläsningen med Olof Röhlander, det hade jag verkligen sett fram emot  men det fanns ingen plats kvar när jag skulle beställa biljett! :( Så himla tråkigt.

Jag fick lite egentid ändå eftersom maken ändå ställt in sig på att vara hemma med dottern, så det fick bli ett body pump-pass. Resten av kvällen har jag suttit och deppat, ville ju så gärna gå på föreläsningen.

Får trösta mig med säsongens första rabarberkräm..buhu..

Recept på Play Doh-lera

Här kommer receptet på Play Doh-leran:

5 dl mjöl
2 dl salt
5 dl kokande vatten
2 msk olja
1 tsk alun eller citronsyra (som konserveringsmedel)
Några droppar karamellfärg om leran är till för lek

Gör såhär:
Blanda torra ingredienser för sig och flytande för sig (för att karamellfärgen skall bli jämn) och häll sedan i flytande ingredienserna i de torra, lite i taget. Jag använde elvisp med degkrokar och knådade degen jämn när allt var blandat.



Förvara degen i en plastpåse så håller den minst i en månad.


Det finns också en annan deg, trolldeg, som man kan blanda hemma. Enligt recept på nätet innehåller den mer salt så jag kommer hålla mig till denna framöver när dottern börjar leka själv med leran om ett antal år.
Nu ska jag bara ha den till gipsavtryck så jag skippade att färga den.

Små blå fotavtryck

Nu sover lilla gullungen, vilket betyder lite avkoppling och en kopp "kaffi" för mig.

Hon är så trött. Imorse slog hon upp sina små blå vid kvart i fem, sinnessjukt tidigt! Så straxt efter fem hade hon fått frukost och då var det bara att stiga upp för att maken skulle få sova vidare. Hujedamig. Tänkte ju inte på att hon somnade igår när vi hade vagnen med oss i spåret och efter det la vi henne att sova som vanligt kl 20. Tokigt! Så imorse vid nio somnade hon och vi skulle ju iväg till tio men jag hade inte hjärta att väcka henne, så hon fick sova en stund men inte så mycket som hon brukar på förmiddagen. Det tar hon igen nu.

Nåja. Idag var vi på öppna förskolan, Myllan som den heter. Mötte upp en av mammorna från igår, fikade och gjorde fina fotavtryck. Försökte få till ett handavtryck men det var lättare sagt än gjort, dottern knöt ihop handen hela tiden. Men fötterna blev fina, ska köpa en ramar till dem. Personalen på Myllan är SÅ trevliga och hjälpsamma, vilket ställe alltså.

Jag fick recept på play doh-lera av personalen som jag tänkt ha till gipsavtryck som också skall ramas in, så det ska jag passa på att göra nu innan gullungen vaknar. Kan lägga upp receptet här senare.

Här är dagens alster:

Frostig morgon





Bebissnack

Idag har jag och dottern varit iväg och fikat med några andra mammor (och deras bebisar) och det var så trevligt, som alltid! Dessutom tror jag det är bra för lillskruttan att få träffa de andra bebisarna och även om de inte leker än så får hon spana in dem och bli van med andra bebisar. 

Imorgon tänkte vi gå till öppna förskolan igen, fika med andra mammor och så ska jag försöka göra de där avtrycken på dotterns händer och fötter - om hon nu vill gå med på det. Jag måste säga att det är så skönt att få träffa och prata med andra mammor. Vi är i samma fas i livet och upplever i stort sätt samma saker (beroende på hur bebisarna är i och för sig), stöter på samma problem, funderar på samma frågor, kan ge varandra tips. Och det viktigaste - vi FÖRSTÅR varandra. Det är så skönt.

Att vara mammaledig är inte att ha semester och bara gå hemma och lalla hela dagarna med en glad bebis som roar sig själv med leksaker och babygym, som många verkar tro. Visst finns det sådana dagar när allt bara flyter på och alla är glada och lyckliga. Men det finns även de där motsatta dagarna, när ingenting funkar, när man inte fått många timmar sömn och barnet bara skriker, skriker, skiker. När amningen krånglar. När man inte hinner något på en hel dag. När man bär med sig halva hemmet (känns det som) när man skall någonstans. När man kommer på kl 15 att man inte ätit lunch än för att man har fått gå med en arg bebis i famnen som inte vill annat än att vara i famnen. När blöjorna inte håller tätt och kläderna är allt annat än rena - speciellt när man har en viktig tid att passa och redan är superstressad sedan innan. När hemmet ser ut som f*n och man inte har någon ork att göra något åt det på grund av några eller alla ovan nämnda punkter och man får sååå dåligt samvete. Ahh, det där dåliga samvetet...  

Då är det skönt att det finns de som förstår!

(Men livet med barn är också väldigt underbart, måste få med det också ;) )

Löpningen

Jag har ju börjat springa igen. För någon vecka sedan sprang jag för första gången sedan graviditeten och klarade av 5 km - utan att stanna! Kan du förstå, jag blev så glatt överraskad. Trött som bara den förstås, men ändå. Jag hade ju fasat för det där med löpningen, konditionen är ju i botten. Så att faktiskt klara av hela streckan utan stopp var en lättnad och glädjande, det blev en morot. Även om det inte gick fort, man kan ju inte få allt på en gång. Men jag tänkte att det kan vara bra att börja med intervaller och sen när man byggt upp någon form av konditionsgrund så kan man gå över till att köra hela streckor. Så andra passet, i lördags, blev intervall. Det gick bra.

Ikväll var det dags igen. Jag och maken hade en bra idé tyckte vi. Vi tog barnvagnen och begav oss till löparspåren på P18 och tänkte köra intervallträning - att ena personen går 1 km-spåret med barnvagnen medan den andra springer 1 km-spåret tills den kommer fatt barnvagnen. Tänkte att man inte hinner gå så långt med barnvagnen. Mene, det tog ju nästan två rundor på 1-km:arn innan man var ifatt. Blev ju inte mycket till intervaller..lite synd. Men då vet man det. Dessutom var det så jädrans kallt så nej, ikväll var passet inte så bra.

Fick tips idag om ett träningsschema som Malou Von Sivers har lagt upp, här, det är ju perfekt för en som mig som inte sprungit på länge! Det skall jag börja köra.


Bilden är från när vi körde Göteborgsvarvet för ett par år sedan.

Vågar man ha det som mål, att köra GBG-varvet nästa år :) Då har man nästan exakt ett år på sig, borde räcka för att komma i klok form. Dessutom är det alltid lättare att motivera sig när man har ett specifikt mål.

Rabarbertider

Hej å hå, det har visst blivit rabarbertider, jisses vad det växer (är inte det lite väl tidigt? eller det kanske var så förra året också). Så inom en snar framtid kommer det bli rabarbersaft/-kräm och - paj, såå gott!

Vattenful

Efter en timme i badkaret så ser jag värre ut än ett russin! Jag tar uttrycket vattenful till en ny dimension. Men vad skönt det var! Jag har inte velat bada sedan de där hemska nätterna som slöt så bra, du vet. Natten innan vi åkte in badade jag två gånger och andra gången sov jag ett par timmar i badet. Det var så avslappnande, hade kunnat somna där ikväll igen!

Idag har varit en rätt lugn och skön dag med långpromenad, 33-årskalas med en massa gofika och ett besök hos mina föräldrar - en kortis innan dottern blev FÖR grinig. Det är inte alltid så lätt att tajma, det där. Ibland efter en dag med mycket intryck märker man att hon tidigt blir övertrött, medan hon andra dagar kan vara hur go och glad som helst tills att hon somnar för natten. Det är svårt att avgöra vart gränsen går när man själv tycker dagen varit lugn. Men, men - man lär sig mer och mer för varje dag som går...

Sömnlös

Jag kan inte sova...(just nu är det inte så stor ide heller för snart ringer dotterns mat- och sovklocka). Men jag är verkligen trött, helt slut! Dagen har gått i ett rasande tempo...har städat huset och tvättat, jag sprang ett intervallpass på 6 km, hann med en kort sväng på stan, vi var och fikade hos ett mkt trevligt par som har en son i dotterns ålder och ikväll har vi haft goa vänner över hos oss på grillmiddag. Skulle vara skönt med sovmorgon men imorgon tänkte jag att maken skulle få sova ut ostört så det blir nog en tidig promenad för mig och dottern - väääldigt tidig eftersom hon tycker det är helt ok att gå upp ett par timmar innan tuppen!

Jag är imponerad att man orkar det man orkar trots att man är så trött. Konstant! Kanske att man inte tänker på det så mycket...utan bara kör på?

Nåja, det kommer väl en tid för sömn någon gång också. Nu börjar hon knorra, dags för mat!

Just nu

Just nu har jag ingen ro att kolla på hockey, trots att "man borde" i och med att det är landskamp. Nåja, världen går inte under för det. Istället sitter jag och surfar lite inne på kontoret, visst låter det fint?! Kontoret! Det ÄR fint också, jag gillar det rummet - allt är stilrent och allt matchar, det är rätt mycket "Sara" över det här rummet faktiskt. Sånt ger mig lugn och harmoni. Jag gillar att sitta här men det blir ju inte så ofta när man inte längre använder den stationära datorn utan hellre väljer laptopen - och då kan sitta vart man vill. Vilket i det här fallet är överallt i huset utom här. Kanske inte duschen heller, men annars så.  

Annars då? Jovars, här rullar livet på i rasande fart även om jag inte bloggar om det. Blogga och blogga - man får ju prioritera bland allt som man vill, borde och ska...och du vet, tvätta kläder och fika här och där har ju faktiskt högre prio än datorn. Dessutom får jag så dåligt samvete att sitta framför datorn när dottern är vaken (när hon sover måste man ju passa på att hinna med minst en miljon saker för att komma ifatt), då känner jag mig som en dålig mamma. Men hon sover nu. Och inte kan jag dra igång dammsugaren vid den här tiden, så nu känns det ok. Good mama.

Idag var jag och dottern på öppna förskolan här i stan med en kompis och hennes barn, mycket trevligt! Att man inte tänkt på det tidigare. Dit går jag nästa vecka också, då tänkte jag göra avtryck av dotterns händer och fötter som skall ramas in och hängas upp. Avtrycken alltså. Sen så lunchade jag med en fin vän och vi gick lite på stan. Köpte fler skor än jag borde. Dottern sov så bra så jag tänkte passa på och reka ALLA affärer jag vill, men nej du, då började det störtregna (men jag hann köpa ett sånt där soltält till dottern, vilket hån från ovan va!). Så då var det bara att åka hem. Men det gjorde inte så mycket, när det regnar är det ju ok att se film även om det är mitt på (eftermid)dagen, så jag såg Benjamin Buttons liv - åh, vilken fin film! Avslutade dagen med fredagshusmanskost, alltså tacos och gårdagens avsnitt av Revenge som vi missade när vi var på kalas för världens bästa mamma. En bra fredag! 

Såhär söt var dottern idag:


Kollade som hastigast igenom årets inlägg (och det gick snabbt, de är ju inte så många) och kunde konstatera att jag inte syns så ofta i bloggen längre. Men såhär ser jag ut just nu, voila: 



PRECIS som tidigare, siken tur..

Nu blir det kvällmacka på hembakt morotsbröd och en kopp grönt te!

Likadan

Hon går i sin mammas fotspår

Nya tidens ordspråk

Friskt kopplat, hälften brunnet.

Den som tar, hen har.

Som man raggar, får man ligga.

Övning ger träning.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Man skall inte kasta spjut i radhus.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Det man inte minns, har inte hänt.

Man måste kryssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Gammal kärlek kostar alltid.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Den man ligger med får bädda.

Det man inte gör idag, behöver man inte göra om imorgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

(Hittat på Facebook)

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0