Mousse au Chocolat från Lindt

Jag är ju vanligtvis beroende av Anthon Berg's choklad men har testat Mousse au Chocolat från Lindt och WOW vad god den var! Det är en fluffig och smarrig mousse i som gör susen. Kanhända lite mesig i kakao-halten, men funkar ändå.

Nyttig undrar du, jag svarar: jajjemän, de kalorier man råkar få i sig på söndagar räknas inte. Så det så.  


Tummen upp!

Fi fasen va nöjd jag är

Sakta, sakta går det framåt mellan alla torktider och väntetider. Idag har vi fått handfat, skåp och mosaik på plats. Och fi fasen va nöjd jag är, trots att vi inte är klara!

Pappa har hjälpt oss med mosaik och stållist i nischen, sen fogade jag (det ska ännu läggas silikon, därav mellanrummen mellan vägg och mosaik):


Pappa har idag hjälpt oss med att sätta fast handfatet och skåpet. Sen började jag med att smeta ut sättmassan (eller om det nu heter multifix), men jag tröttnade så Darlingen fick avsluta. Sen satte jag mosaiken. 

   

Darlingen kopplade in spotsen och efter lite strul med det så lös det! 


Imorrn blir det fogning över handfatet!

Världens tygstycke runt halsen

Varje vecka trillar det in paket fr H&M eftersom vissa saker av det jag o Darlingen beställde inte finns/fanns i lager...och så byter man storlekar fram och tillbaka och lämnar tillbaka och beställer mer. Det är lika spännande varje vecka!

Det är inte så mycket som kommer varje gång bara...
Den här veckan har jag fått en marin-inspirerad bikini och en gigantisk scarf.
 

Bikinin blev jag riktigt nöjd med men scarfen var ju som sagt gigantisk. Jag hade tänkt mig ha den till en ljus topp eller ljust linne med ett par korta svarta shorts/blåa jeansshorts/jeanskjol/beige kjol..men då kommer man ju se frusen ut med världens tygstycke runt halsen!



Kanske ha den som sarong istället?!

Glad hurtbulle

Det var så härligt med solsken idag, det piggar upp humöret. Det är lite synd att man sitter inne hela dagarna bara, när man går hem vid 17 så har det redan börjat mörkna. Nu behövs det lite gladare tider...och träning. Ikväll blir det badminton och sen core-träning. Det ska bli skönt, jag känner mig alldeles för slö. Startar nu mission "Glad hurtbulle" och lämnar det tråkiga "Slö butterkaka" (när man ändå är inne på bakverk). Skönt!

Skaka, skaka, skaka

OJ vad kul det var med Afropowerdance! Det är ju bara att skaka, skaka, skaka allt man har :) Gärna i takt. Om man skäms så kan man ju blunda - så känns det ju som om man hänger med i tempot och dansar fint, om inte annat så ser man inte hur det borde sett ut..eller att andra tittar snett på en :D

Pappa har varit snäll och hjälpt oss ikväll. Han har kapat kakel och fäst det på väggen, så nu torkar det. Såhär ser det ut för tillfället:


Pappa har lämnat fog och spadar (vad de nu heter) här till oss - såå bra, för vi vet ju precis hur man ska göra...eller inte, men man lär ju lära sig och det är ju bra. Så måste man ju resonera som husägare. Om vi inte hade resonerat så, så hade fortfarande varenda rum i detta hus varit blått och alla karmar, dörrar och fönster varit bruna....och vi hade bott kvar i lägenheten!

Jösses Amalia vilken skillnad

Ojojoj vilken aktivitet det är på den här sidan (eller inte).

Här går det undan (ultrarapid). Ikväll är man (pappa) helt slut, för jag och Darlingen (pappa) har lagt in golv på den GIGANTISKA (2 kvm) gästtoaletten. Man (pappa) är ju helt slut i armarna efter att ha knegat på som bara den hela kvällen (tog en timme)! Jag kanske låter lite ironisk, och ja - det är jag ju också!

Ja det var väl kanhända inte jag och Darlingen som gjort något med just gästtoan ikväll annat än att se på (darlingen) och ta kort (jag), men det låter ju lite fräckare om man säger att man själv har gjort det. Men det blev riktigt bra! Det är samma mönster som i hallen, enhetligt som tusan.

Såhär ser det ut i skrivandets stund:

..och imorgon kommer vi (pappa) lägga in en kant nertil med kapade klinkersplattor som en slags list. Här har vi (pappa) lagt dem på plats, fast de ska alltså stå på högkant..alltså som en list:


Men när vi (pappa) kommer sätta dit dem, så kommer jag inte vara hemma, jag ska på afrikansk dans och göra SUCCE (skämma ut mig totalt). Jag känner att jag har de afrikanska rytmerna i blodet (stel som en pinne) så det ska bli skoj! Det ska det faktiskt bli, har inte vågat mig dit på det passet tidigare så jag ser fram emot det.

Jag lägger ju upp shopping-bilder så ofta, så jag gör så nu med. Jag och darlingen blev ju lite förälskade i förra veckan, ja inte bara i varandra utan faktiskt i en dörrmatta. Ja vadå - kärleken är ju blind säger dom?! Men den är ju faktiskt toksnygg (appropå att kärleken är blind..hm):


Och på plats så blev det piffe-piff:
 

Jösses Amalia vilken skillnad (märks det?)!!!
Nåja, nu blir jag alldeles lycklig varje gång jag går in och ut genom dörren. Och även när jag går förbi dörren..ja hela tiden faktiskt! Tänk vad bra att köpa ny dörrmatta! 

Vi har kommit in i en stjärnperiod, ja man kan ju säga att vi har fallit för stjärnor... Det är ju så snyggt. Vi är fortfarande på jakt efter en snygg tapet med stjärnor som vi skall ha i sovrummet nere, som vi snart ska börja med, men har inte hittat den rätte. Tapeten alltså. Men det är ju lugnt - vi ska inte börja än. Någon i huset har ju tömt rummet och börjat riva tapet, meneeee....vi ska ju inte börja än, som sagt. Fokus på ett rum i taget, som vi brukar....kanske skulle kolla på tapet imorgon då :) 

Jag har varit tok-busy

Du tänker, den där Sara - lever hon?
Jag svarar - jorå, visst serru. Dock inte online.

Jag har dock inte haft tid att "föra dagbok" på ett antal dagar. Jag har varit tok-busy men på ett väldigt positivt sätt. Jag har haft en underbar helg, var på after work på jobbet i fredags, haft goa vänner här på fredag- och lördagkväll, mina föräldrar var här i söndags när darligen spelade hockey bockey, jag har bockat av ALLA punkter på att-göra-listan (och lite till) som jag ojjade mig över i senaste inlägget, jag har bakat, vi har fixat med gäst-toan - jag har satt målarväv och målat :D

 



Jag fick en blomma av Darlingen och vi var på Isola Bella och åt gott och hade en romantisk och rolig söndagskväll. Dessutom har jag fått en vänskapskaka som heter Tö av min kära syster - en riktigt kul grej. Det är en kaka man har i tio dagar och "matar" med olika ingredienser varje dag och sen innan man häller i det sista så delar man upp den i ett antal delar som man döper och ger vidare till vänner :D Jag har också unnat mig en ansiktsbehandling med syra, mask, ansiktsmassage, por-rengöring och hela kitet - så härligt! Hon sa att jag kommer få en SLÄT HY! Moi?! Jag drömmer vidare om detta och ska dit igen om tre veckor.

Förresten - tummen upp för Kalla och Ferry! Så bra!

Och tummen upp för att en på jobbet sa att det finns ett rev vid Sharm al Sheik - det blir till att packa ner snorkeln!

Visst är det konstigt?

Ibland har man sådana där produktiva dagar, då man hinner med det man skall på jobbet, man hinner handla, laga mat, plocka och ordna, tvätta och stryka. Men hinner med någon form av träningspass och hinner ringa några vänner, hela "att-göra-listan" blir avbockad och man kan sen sätta sig i soffan och bara slappna av och bara känna WOW - vilken härligt produktiv dag jag haft idag! Man känner sig så nöjd över att man åstadkommit allt och kan sen gå och lägga sig och sova med gott samvete. Har du varit med om det och vet vad jag menar?

Den känslan saknar jag idag!

Inte har jag hunnit det jag skall på jobbet, inte har jag hunnit slänga in tvätten som jag skulle ha kommit ihåg ikväll, inte har jag hunnit dra de där lakanen som ligger och hånar mig i tvättstugan, inte har jag hunnit med promenaden som jag tänkte ta ikväll, inte har jag hunnit ringt någon och att-göra-listan blir bara längre och längre. Och ju mer man känner att man har att göra, ju mindre orkar man ta itu med något - visst är det konstigt?

Nu har vi bokat biljetten till Egypten

Här har man varit och spelat badminton ikväll, hann bara med två matcher ikväll för vi börjar ju träffa bollarna så det blir mycket spel och vi är så jämna. Eller ja, grabbarna är jämna med varandra och smaschar som fasen medan jag och Tanja blir glada när vi träffar och till och med får till en snabb boll då och då.

Nu har vi bokat biljetten till Egypten och fick plats på det hotellet som vi spanat in, whihiiiii! Det skall bli såå härligt! Jag hoppar och studsar av glädje :D Kan knappt vänta, men det är ju inte förrän v 15 så det är ett tag tills dess.

Här är en bild på hotellet:


Här är något man förmodligen kommer att se:





Något som ligger lite närmare i tiden är att det är after work på jobbet på fredag, whihii igen!

Och idag har jag hämtat ut biljetter till Nyårsrevyn i Klintehamn, som jag och mamsen ska gå och kolla på. Förra året var den rolig, så det skall bli kul!

Del 2 och 3 i största projektet i huset

Nu var det dags för del 2 och 3 i största projektet i huset :)

Tänkte visa vad vi gjort i hallen och trappen. Det vi gjort i hallen nere är att sätta slipa bort putsen på väggarna, bredspacklat (slipa, spackla, slipa, spacka, osv), målat i samma färg som hallen uppe, Dun. Tak-duken och tak-elementen rev vi ner och byggde ner taket 7 cm för att kunna sätta upp spots, satte gips, väv på gipset, borrade hål för spots och satte i, målade väven vit och satte upp taklister som vi målade vita. Dörrar, karmar och fönster har målats vita. Golvmattan togs bort, golvet slipades, alla spik tog vi bort och ersatte med skruv (sååå meckigt), spacklade och limmade dit ny golvmatta (tack vare pappa) och satte dit en vit golvlist. Trappan slipade vi ner och målade vagnstycket och sidorna vita och själva stegen betsade vi mörkbruna och lackade. Ledstången blev också vit. Vi drog om elen till lampan i trappan (som vi inte har någon än) och drog fram el till fönstrena i hallen. Vi byggde också in elen till den nya värmepumpen, innan så hängde en sladd utmed väggen. Vi fick också bygga in plats för värmepumpen för att den ska kunna blåsa luft fritt, så taket är högre upp vid pumpen än vid resten av taket.

Man har en uppsjö av bilder för varje steg men nedan kommer iallafall ett axplock från arbetsprocessen.

Såhär såg det ut innan: 
  

Sen gick vi loss TOTALT!
 
         
                  

Hallarna och trappen gjorde mycket för känslan i huset och det var ett riktigt roligt projekt! :)

Modellkatt

Ikväll har vi varit och grattat Erica som fyllt år - grattis till henne :) Lilla Ebba var sockersöt ikväll.

Tidigare idag så var det åter igen dags för lilla Saga (vår katt) att besöka veterinären igen, hon börjar bli van. Veterinär-Håkan gav henne en långtidsverkande kortisonspruta och lite avmaskning. Saga var verklicen cool-lugn, men vägrade se Håkan i ögonen trots att han försökte väldigt mycket, hehe. (Jag har lärt henne att inte flörta med främmande människor) Hon fick också mycket beröm för att vara en fin katt, det var roligt att höra! Fast det visste vi redan :p Skämt åsido så sa han att hon såg ut som en modellkatt (!) och frågade om de fick ta kort på henne till deras hemsida och självklart, så nu kanske hon dyker upp på deras hemsida inom kort?! Jag ska iallafall spana varje dag :)

Om inte annat så får hon iallafall modella här:


Han fick ett rött brännmärke

Idag fyller min kusin Maria år, grattis till henne! :)

Jag och Darlingen har hittat ett hotell i Egypten som vi tänkte boka om det finns något ledigt när vi skall åka, klicka här. Visst ser det fint ut?! Jag tycker det ser ut som ett paradis. Fast alla hotell ser ut som små paradis så det är inte så lätt att välja. Och framför allt hitta ett fint för rimligt pris! Från det hotellet tog utflykten till pyramiderna ca 24 timmar, undrar hur många timmar man måste sitta i bussen...säkert minst 8 timmar enkel väg. Tänk 8 afrikanskt heta timmar i en buss, det låter lite mastigt faktiskt. Men ändå inget man kan missa, no way. Att se pyramiderna finns med på min "att-göra-innan-jag-trillar-av-pinnen"-lista. Alla har väl en sån?

Måste förresten berätta en småkul sak som hände igår. Jag och Darlingen satt brevid varandra och såg på hotell medan vi åt mat. Jag var ju så nyttig och åt en semla och en kopp kaffe till kvällsmat (och även till lunch, hu vilken hemsk människa jag är, men det var gott så jag ångrar mig inte) medan Darlingen åt lite thai-mat som blivit över från i lördags. Thai-maten såg lite halvgod ut så jag ville smaka, så Darlingen la upp mat på sin gaffel och räckte över till mig. Jag lutade mig mot honom och tog maten, men den var så jädrans varm så jag kunde inte behålla de i munnen utan var tvungen att spotta ut det. Jag trodde ju att jag spottade ut det på bordet men det var visst på hans lår och vet du?! Han fick ett rött brännmärke efter en bit kyckling! Det är faktiskt sant. Stackarn!! Men sen ska man ju inte micra maten så den kokar heller.

Fasen, jag skulle ju lägga mig i tid ikväll. Men det gick inte att slita sig från "Flyga drake" men Khaled Hosseini, som jag lånat på ljudbok. Den är mkt intressant. Men nu så, gott natt!

Melodifestivalen

Igår hade vi en jättetrevlig kväll med Erica och Johan (och lilla Ebba förstås). Gällande Melodifestivalen så tyckte jag Salem Al Fakir var riktigt bra, tillsammans med den där rockgruppen (trots att man satt och väntade på att det skulle braka loss och bli rockigt, i onödan visade det sig) och Dolph givetvis - jo jag tycker faktiskt han är cool! Jag trodde att Meltzer skulle vara rolig men det kom inte heller. Selmerlöw hade jag inte direkta förväntningar på, men han är ok på programlederi. Jag blev förvirrad av Jenny Silver's silverhandske - var det värt att lägga 75 000 kr på det verkligen?

Idag har det fixats och trixats en hel del här hemma
  
Snart är det dags för målarn (jag) att göra entre. Det kommer bli succé.

Äta semlor

Idag vaknade man gladare och mindre irriterad, skönt..

Idag har jag tänkt storstäda huset på förmiddagen medan Darlingen fixar i gästtoan, sedan ska jag ut till B-bo och ikväll kommer Tanja, John, Erica och Johan så ska vi kolla på melodifestivalen och äta semlor :)

Behöver något att av-irritera mig på

Underbart med fredag, det är den bästa dagen på veckan!

Har dock inte haft den där härliga fredags-känslan i kroppen idag. Sov dåligt, vaknade sent, träningsvärk i kroppen. Inget har gått som jag ville idag, allt har bara krånglat, fick HM - leverans och nästan NADA passar, varit irriterad på allt och alla, stör mig på att det bli så stökigt av renoveringen. När vi kom hem så hade äntligen vårt sopkärl kommit men det hade dom ställt precis i vägen och plogen hade plogat upp en fet vall. Och när jag skulle storhandla på Maxi hade jag INGA mynt - fick kånka med korgar och har nu två meter långa armar. Näää hu vad man kan vara gnällig. För att trösta mig lite så köpte jag en fin blomma och bestämde jag mig för att det skulle vara lösviktsgodis-premiär - 1,8 kg (!) senare så sitter men nu här och vet du? Jag är inte ett dugg sugen på de där två kilona godis. Är inte det jäkligt konstigt när man längtat efter godis hela januari och nu när man kan köpa det och faktiskt gör det, så är behovet borta. Märkligt. Jag kände mig istället lite sugen på salt och det var ju lugnt för jag köpte två påsar chips också...men när jag ställde fram de nu så vill jag inte ha det heller. Jag vill ha te och knäckemacka med philadelphia-ost. Märkligt man är alltså. En till sak att bli irriterad över!



Nej jag behöver något att av-irritera mig på. Du vet en sån där knapp som funkar som avmagnitiseringsknappen på äldre lcd-skärmar! Klick, lite flimmer och så är man i balans igen. Vart är den knappen på mig? Eller så skulle man gått en lång promenad med solsken och fågelsång. Men nu är det jäkligt mörkt och tyst där ute. Det kanske blir bättre när jag väl får mitt te oc h min macka. Ska testa ett te som Erica tipsade om, "Sylves lilla gröna" från Kränku. Hoppas du är på ett bättre humör! 

Bilder på det största projektet i huset hittills - del 1

Just det, jag skulle ju lägga upp bilder på hall-projektet.
För nästan ett år sedan höll vi på med de största projektet i vårt hus hitentills; hallen uppe, hallen nere och trappan. Mycket var det att fixa samtidigt och det var slipdamm ÖVERALLT! Vi hade det klart till påsk förra året, sånär som på slipning och lackninng av golvet på hallen uppe. Men gud vad vi kämpade med detta, jag ska dela med mig av bilderna på hallen uppe (och lägga upp de andra någon annan kväll). Vi rev tak, satte upp tak, spacklade tak, satte väv och målade. Väggarna var putsade och tyvärr så var putsen lite skabbig (och alldeles för vass), så väggarna fick vi slipa och bredspackla fyra gånger, pjuh. Golvet slipade vi, sen målade med vitt, och sen lackade. Vita allmoge-lister sattes upp nedtill golvet och upptill taket. Väggarna målades med en ljust ljust beige färg, dun, och jag tapetserade en fondvägg med glansiga blommor. Alla dörrar och fönster målades vita och mässingshandtag byttes ut mot rostfritt stål.

Här kommer bilder på det största projektet i huset hittills - del 1:

Det här var innan inflyttning:
 

Ett axplock av olika moment:
                     

Sista bilden är nästan färdigt resultat, fönstren är helvita och det är lite mer prylar framme - men typ klart. En massa bilder blev det, men det var en massa arbete också. Speciellt svårt att fixa med väggarna som angränsar trappan eftersom man inte når så långt. But we did it, med en stege och en fet planka som pappa släpade in till oss :) Hallen nere var bökig, lägger upp bilder i helgen.

Hålet i väggen inne på gäst-toan försvann först...

Hålet i väggen inne på gäst-toan försvann först...men nu har det bytt sida och är in mot trappen istället (?)


Hejsan hoppsan, så pass stort att man nu kan gå in i det. Bra. Det var ju någon i hushållet som gillade att riva, hm vem var det nu...


Just det, det var ju darlingen! Se vad nöjd han ser ut att vara :)

Jag tittade rakt in i väggen i 45 minuter

Tjohoo! Idag (eller snarare ikväll) har jag varit friskis, först badminton och sen gym. Fast med mina enorma muskler så behövde jag inte lyfta något skrot, så jag sprang på löpbandet i 45 minuter och fiii fasen vad det är tråkigt att springa - egentligen. Det fanns inget att titta på, för maskinen står mitt mot en vägg, så jag tittade rakt in i väggen i 45 minuter. Men vad skönt det var efteråt, det är ju den där känslan man vill komma åt. Dessutom kan jag bli sjukt stolt över mig själv att jag faktiskt gör något som jag inte tycker är jättekul, men som jag måste för att må bra och hålla kroppen lite i trim. Det skall bli väldigt trevligt när man kan springa utomhus igen, speciellt p18-spåren där luften är frisk, omgivningen fin och fåglarna kvittrar - då är det mer som meditation att springa...än när man står i en gammal lokal som stinker body builder-svett.

Tror du förresten att jag kom upp i måndags morse? Neejnejnej. Snooze-funktionen på min mobil är nästintill utsliten. Jag kan dessutom inte förstå hur jag inte kan vakna när klockan ringer, jag sätter på snoozen i sömnen! Nästa mobil får inte innehålla någon snooze-funktion. Så är det bara, annars kommer jag snooza mig igenom resten av mitt liv. Det vill jag ju inte. Men VVS-killen fixade så att vattnet nu är avstängt så nu är gästtoaletten helt tom på innehåll.

Jag håller på att sammanställa ett inlägg med en massa bilder på när vi renoverade hallarna och trappan, det var ett vansinnigt stort projekt! Men det får jag lägga in imorgon istället, för darlingen är vansinnig nu (jag ligger och surfar i sängen) och han tycker att det knappras för mycket (förstår inte detta), så det är väl dags att sussa lite. Natti natti!

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0