Podgora, söder om Split i Kroatien

Efter världens bästa helg laddar jag och darlingen för en vecka i Kroatien med darlingens familj. Väskan har jag börjat packa och nu väntar jag bara på att det skall bli fredag så vi kommer iväg! Då åker vi till Gbg och på lördag så bär det av till Podgora, söder om Split i Kroatien. Det ska bli underbart skönt att vara ledig och komma ifrån vardagen i en vecka och uppleva ett helt nytt land i bra sällskap, förhoppningsvis bra väder.

Det verkar vara sagolikt vackert:
  

  


Men först så skall jag jobba, hinna med fyra körlektioner, grillkväll i B-bo, sommarinvigning på Gute, beställa ring och blommor till bröllopet...sen så!

Bröllopstårta, vuvuzelas, ekgolv o hårfärg

Just nu sitter jag och laddar inför körlektionen jag har kl 07.00 imorgonbitti. Det är tidigt..och så ska jag vara ombytt och klar, så senast 06.40 bör jag vara där. Det är ännu tidigare, hoppas jag vaknat ordentligt så jag inte styr rätt ner i något dike. Och jag hoppas verkligen att det blir bra väder - sist jag körde så var det regn och det blir så jädrans blött när man inte har något runtomkring sig förutom mc-stället.

Jag har färgat håret ikväll också, får se om mannen i huset märker det. Det är ju tydligen intressant att varje kväll sitta och titta på gubbar som jagar en liten boll - och ikväll är inget undantag :D Jag förstår inte hur det kan vara så spännande, antingen blir det mål eller inte, that's it. Det är ju knappast något oväntat som händer - någon gör mål, många gör det inte, någon knuffas, många filmar...och någon slår sig på riktigt. Fast jag har faktiskt försökt titta häromkvällen (fråga mig inte vilken match), bara för att det inte är så kul att sitta själv på övervåningen och titta på något annat, men det enda man hör är vuvuzelas och man kan inte bli annat än distraherad. Samma tonläge heeeeela tiden, det hade väl åtminstonne kunnat finnas någon knapp så man kan spela iallafall två toner?



Nåväl. Antingen är man fotbollsfrälst eller inte, det är väl tur att vi kompletterar varandra.

Ikväll har det varit bröllopsplanering i detta hus. Bland annat så har Malin, som skall baka tårtan, varit här och vi har gått igenom fyllningar och olika utformningar. Det är spännande, man kan få det att se ut precis hur man vill :) Dessutom är hon så duktig, kolla in hennes bakverk här: Malins tårtblogg Jag är helt säker på att den kommer bli underbart vacker!

Annars så har vi återupplivat projektet "Saras hobbyrum", som jag kallar det. "Sovrummet på bottenvåningen", som mannen i huset kallar det. Nu finns där ek-golv och lister. Det ska bara silikonas och skruvskallar ska spacklas och målas över. Sen är det KLART! Såå skönt. Såhär ser det ut för tillfället:



Ja vilken salig blandning det blev - bröllopstårta, vuvuzelas, ekgolv o hårfärg.
Det måste jag fira med sovdags, natti natti!

En helt underbar födelsedag

Idag har jag haft en helt underbar födelsedag!

Jag firade mig själv genom att gå hem efter lunchen (som darlingen bjöd på, dagen till ära). Nu ikväll var min familj och familjen Magnusson här. Jag saknade brorsan, som jag inte fått tag i...och givetvis min göteborgska familj, hade varit trevligt att ha dem här också. Vi har ätit grillat och tårtor. Den ena var en After Eight Tårta som var riktigt god, här är länken till den: After Eight Tårta Det var en mycket trevlig kväll med trevligt sällskap!

Jag har fått så mycket gratulationer idag, det blir man såklart helt varm i hjärtat av. Det kommer jag leva på ända fram tills nästa årsdag! Andras omtanke skänker lycka.

Givetvis har jag fått fina presenter också :) Känner mig bortskämd, tänker givetvis inte rabbla upp allt här - men det bästa var en picknick-korg fylld med allt möjligt gott och en STOR krukväxt (och kruka) som jag inte riktigt kommer ihåg namnet på:

 

Nu är det dags att sussa lite så man öppnar sina blå någorlunda pigg ;)

Färgen blev utbytt

Nu har vi velat klart. Färgen blev utbytt, och det blev så mycket bättre:

Hatade mig nog lite

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vi har ju målat taket i tvättstugen och tyckte att det blev så vitt och fint. Så vi har påbörjat målning av fönstren också, för det mörkbruna framhävdes ännu mer av det vita taket. Och när vi började grunda fönstrena vita så såg de svampmålade bebisblå väggarna väldigt bebisblå ut...så ikväll har vi också målat väggarna.

Vi köpte färg igår. Vi har pratat om att det skulle bli snyggt med grått på väggarna och var helt inställda på det, men när vi kom till affären så kom vi på andra tankar. Eftersom de tre senaste rummen vi gjort om har blivit gråa så tänkte vi att vi måste ju ta en annan färg. Så det blev en ljust beige färg! Det kändes jättebra med en varm färg...igår.

Nu har vi målat rummet och jag vet inte riktigt om jag håller med mig själv från igår. Färgen gjorde sig inte riktigt till de bruna skåpsdörrarna och det ORANGA golvet. Kan bara säga en sak - välkommen tillbaka 70-talet! :D I och för sig ska vi någon gång måla alla skåpsdörrar vita..men ändå. Jag säger som i reklamen - "Det känns inte riktigt bra det här". Jag kan verkligen inte bestämma mig om den är rätt eller inte. Herrn i huset blev ju inte överförtjust över att jag börjat vela, färgburken kostade ju ändå 1200 kr. Han hatade mig nog lite i början av kvällen men det har nästan gått över nu :) Han har också börjat tycka att det inte är någon wow-kombination.

Fast nyansen är annars SKITFIN! Det är svårt - eller hur?
Jag menar, vad som helst är ju snyggare än svampmålad bebisblå.
 

Vi måste nog sova på saken...se hur det ser ut när det torkat.
Om inte annat så öppnar Karlströms Golv och Färg AB kl 10.00 imorgon...
Behöver du 7 liter ljusbeige våtrumsfärg så hör av dig ;)

Shoppingdagar och bröllop

Min blogg lever verkligen upp till sitt namn - lite om Sara. Inläggen är väldigt få just nu ;) Detta till trots att det hänt hur mycket som helst! Höjdpunkterna var såklart våra shoppingdagar och bröllop. I onsdags och torsdags var jag, syrran och mamma uppe på en shoppinghelg i Stockholm. Vi hade så himla roligt och åt och drack gott, och hittade en massa saker, givetvis :) Några av mina fynd var en svart handväska, en handväska och skor till bröllopet, en randig topp och ett vitt linne/klänning.

Och bröllopet - i lördags var vi på ett otroligt fint bröllop, där Therese och Eric gifte sig. Det var ett vackert brudpar, en fin vigsel, en härlig stämning, god mat och en riktigt trevlig dag/kväll! Tummen upp - helt enkelt! Vi tackar för ett fint bröllop och önskar er all lycka (om ni läser detta :) )!

Ikväll är jag trött, vi har satt väv i taket i tvättstugan, städat hela huset, tvättat och fixat här hemma.
Så det skall bli skönt att sova!

Mot Stockholm i två dagar

Väskan är packad, humöret är på topp (förutom oro för en dålig katt) och kontot är laddat med skatteåterbäringen!

Nu bär det av mot Stockholm i två dagar för shopping med mamma och syrran. Det skall bli såå roligt! :)

Listan på saker som jag förhoppningsvis hittar (och i några fall måste hitta till bröllopet) är lång, så det blir två stressiga dagar ;)

Bilder på altan och trädgård

I helgen har vi pimpat trädgården lite med blommor och träd. Vi har även fått fram alla möbler på altanen, det saknas bara fyra krukor - sen så är altanen redo för grillkvällar och sommarmys.

Här är bilder på altan och trädgård:

  

  


Päronträd, två kiwiträd och en klematis har vi planterat på kortsidan och sått gräs som vi lagt duk på så det växer bättre. Smultronkrukan är åter full - för alla dog i vintras i garaget, samma sak med alla pelargoner och vårt olivträd som jag fick när jag fyllde år förra året :( Balkonglådorna är fyllda med blommor och många krukor - men än har vi ett antal tomma, så vi ska fundera ut något fräckt, vi funderar på bambu. Kan bli bra!

Nycklarna var spårlöst försvunna

Igår hade vi en tjejkväll. Vi var sju tjejer som möttes först upp för lite snack och dryck, sen såg vi SATC2. Filmen var helt ok, men jag gillar första filmen bättre. Sen gick ner på stan och mötte upp ytterligare två och sen tog vi ett glas vin på Bolagets uteservering - mys! Det var en trevlig kväll i trevligt sällskap :D 

Det var bara en liten hake.
När jag skulle låsa upp min cykel så hittade jag inte mina nycklar. Nycklarna var spårlöst försvunna! Sånt är inte kul. Man får ju alltid lite panik när sådana saker händer. Jag misstänkte att nycklarna borde ligga på bion och att jag därför inte kunde komma åt dem då. Så det var bara att ringa hem och snällt be om skjuts, men darlingen hade druckit, så jag fick gå hem. Men jag hade superbra sällskap av Erica, så det gjorde inget. MEN, jag kunde inte sova på hela natten. Jag låg och funderade på vad nya lås skulle kosta (både för oss och mina föräldrar, jag har nyckel till deras hus också) och om man måste betala för en ny nyckel till jobbet eftersom jobbnyckeln även satt på knippen.
Medan jag imorse väntade på att bion skulle öppna så slog det mig att jag efter bion kastade en kasse med skräp i en soptunna...kassen hade ju faktiskt legat i handväskan. Hm! Så det var bara att pallra sig ner bland folk på stan och gräva i den där soptunnan. Liite pinsamt, men jag hade utrustat mig med handskar - man vet ju aldrig vad som ligger där. Och vet du vad? De låg där!

Så inatt kommer jag sova som en stock :D

Det var vår fredagskväll

Då var det fredagkväll - bästa kvällen på hela veckan!

Idag har vi kollat på vigselring till mig, för andra gången. Det är ju så svårt, det finns så mycket fint. Jag frågade min blivande man om det var ok om jag valde ett par-tre stycken istället för en. Det var inte ok, synd. Så det blir nog att man går dit en tredje, fjärde, femte...ja hur varannan dag fram tills i början av augusti :)

Vi har ägnat kvällen åt att spackla och slipa tak..och spackla fönster och dörrkarmar i grovköket. Kul kväll va? Fast vi unnade oss hämtmat ikväll och satt ute och åt på altanen i den värmande kvällssolen, så mysig så. Och gott, det blev sushi för min del och thaimat för darlingens del - smygasiater som vi är.  

Nu tänkte vi avsluta kvällen i soffan för att se på tv, för en gångs skull. Jag har nog inte sett på tv på hela veckan, så konstigt det kan bli. Men det är skönt, att slappa lite och koppla bort hjärnkontoret för en stund.

Jag ska nu tvinga på darlingen en rawfood-smoothie, men för hans skull så har jag döljt allt grönt med en massa blåbär och en del mjölk/vanilj-youghurt. Så att han förhoppningsvis tror att det är en "vanlig" smoothie :) Den lite mer aptitlig ut, men innehåller fortfarande en hel del nyttigt grönt:



Dessa innehåller sammanlagt:
2 dl bladspenat
2 dl ruccola
1 dl kirskål (det är inte bara ogräs)
Citronmeliss
3 dl blåbär
2 dl mjölk
2 dl vaniljyoghurt

Det var vår fredagskväll.
Imorgon blir det att täppa till hålen där stubbarna en gång var, så gräs och plantera ett päronträd, två kiwi-träd, vinranka och en klematis.
Vi måste också ta en hel del beslut angående planering inför bröllopet :) Det närmar sig ju!

Trevlig kväll!

Karro var här på fika

Ikväll har jag haft fint besök av en fin vän.
Världens bästa Karro var här på fika!



 
Vi har bubblat och skrattat som bara den hela kvällen, fast det är ju inget nytt - det gör vi alltid när vi ses :D 
Tack för ikväll gumman!

Dagen började dåligt, slutade bra

Ibland har man sådana där dagar när inget går som det skall. Inget blir riktigt som man vill. Vaknar sent. Motvind till jobbet och dåligt med luft i däcken. Håret står åt alla håll, mest ofrivilliga. Man orkar inte mixa och matcha nåt snyggt i garderoben utan man tar det som ligger närmast (och får vara glad om det inte är Darlingens kläder). Sminkning sträcker sig till lite maskara och eyeliner, från dagen innan. Man känner sig hängig. Man spiller ketchup på tröjan. Tappar en halv grapefrukt i knät. Man hinner inte med det man skall och får dåligt samvete för det. Man glömmer köpa det viktigaste i affären..och det bara fortsätter och fortsätter. Jag hittade till och med en halvdöd liten ödla i hallen, som katterna roat sig med innan jag upptäckte den..och blev ledsen för det, stackarn

Och mitt ena öga har tårat sig hela dagen, så att man ser sådär halvledsen ut...som man gör med bara ett tårat öga. Linsen fick jag kasta. Efter det såg jag bara halvbra. Sådär som man gör med bara en lins. Suck.

Vad säger man, humöret var inte på topp när man vaknade och blev då sannerligen inte bättre av dagen! Usch vad sådana dagar är tråkiga. Det är allt på en gång. Fast det kanske är bättre att ta 14 dåliga saker på en dag, istället för att ta en tråkig sak om dagen i två veckor? Hur som helst, nu är jag glad.

Det kan bero på att jag hittade söta saker på La Vie:

Ett gotlandsägg (som jag tänkt köpa länge, men inte hittat någon lämplig plats till. Har fortfarande ingen lämplig plats till den, men säg inget till darlingen). Två söta lyktor som jag tänkte ha på bordet på altanen under fina sommarkvällar. En liten, toksöt porslinsbakelse (skål) som jag sett hemma hos Clara och blivit kär i. Men som inte är så mycket "Sara", så därför har jag aldrig köpt den. Men den är så söt, så nu fick den följa med hem ändå.


Det kan också bero på att jag tog en löprunda med Tanja som trevligt sällskap.

Det kan också bero på att det har varit en helt underbart fin kväll.

Det kan också bero på att jag bokat konsultation för att fixa håret inför bröllopet, sååå kul!!!

Det kan också bero på att jag får kalasa på en skål popcorn heeeelt själv (darlingen är inte hemma) och dricka te gjort på örter från egna örtlandet. Gott! 


Förmodligen är det kombinationen av dessa :D

Dagen började dåligt, slutade bra

Stubbarna är bortfrästa

Förra veckan så hade vi Gotlands stubbfräseri här för att spana in våra stubbar som vi har i trädgården. Han gav oss en offert som vi tackade ja till och han sa att han skulle komma nästa vecka. Så igår tänkte vi ringa honom på kvällen när vi kom hem och fråga exakt vilken dag han skulle komma (ifall vi skulle vara hemma då) ..men när vi kom hem igår så hade han redan varit där! Stubbarna är bortfrästa! Snabb och smidigt, må jag säga. Det var riktigt bra att bli av med dem.

Så nu har vi fyra gigantiska hål i trädgården..och ja, en massa stubbrester runtomkring :)
   
Det kommer bli så jämnt och snyggt, när vi fått sått lite gräs.

Ikväll har det varit tak-bygge i tvättstugan för hela slanten. Gipset är uppe och vi har fått spacklat en gång.

  

Nu väntar slipning och spackling * 3, sätta väv och sen måla, innan taket är klart. Det är sjunde taket vi gör i vårt hus. Det börjar faktiskt bli liiiite tradigt. Snart så skall man väl bara bo i huset, förhoppningsvis. Egentligen är man bra sugen på att fixa till hela tvättstugan när man väl håller på att fixa där inne...men då skulle man ha tagit ur tvättmaskin, torktumlare, (byta) varmvattenberedare för att kunna kakla bakom..och det känns inte så lockande. Så det blir väl en annan gång då. Men de bruna fönstren kommer med största sannolikhet bli vita innan sommaren :)  

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0