Hoppas du hade/har en fin valborg

"Vintern rasat ut bland våra fjällar..." Vi missade kören men såg elden vid Fridhem, efter lite korvgrillning och vin (otippad kombination, men det funkade) :D
 
Det var fint med havet i bakgrunden (vilket inte syns här dock) och alla virvlar som skapades av luftströmmarna och drog med sig glödande aska upp i luften, det såg lite magiskt ut!

Hoppas du hade/har en fin valborg! :)

Nu skall man värma sig med lite grönt te och smarriga mandelägg från Anthon Berg. Jag ska inviga min nya te-sil/behållare/(vad de nu kallas) i form av en jordgubbe. Visst är den sööööt?!




Kort uppdatering

Jag lever, det syns bara inte just här, just nu :)

Här kommer en kort uppdatering om några saker som händer eller har hänt

Ikväll har man testat Karate, det var riktigt roligt! Jag tror jag kommer att ha många blåmärken imorgon :) Jag fick spräckta blodkärl mellan knogarna men det har jag masserat ikväll så det känns som om det borde försvinna tills imorgon. Det betyder iallafall att jag tog i, vilket jag verkligen gjorde - för kung och fosterland! Det var riktigt bra träning och tokjobbigt, definitivt något jag vill göra igen.

I helgen firade vi Henrik med kalas, det var jättetrevligt!

När vi kom hem från semestern så hade vi en vattenläcka i badrummet uppe, så man oroade halvt ihjäl sig om försäkringar som inte täcker, banklån och sånt trist. Men man ska ju INTE oroa sig, allt ordnar sig. Läckan var ingen "big deal", som de säger i McDonalds-reklamen. Det ska lagas inom kort och det innebär bara att vi inte fått duscha där senaste veckan och verkar få vänta med det någon vecka till och så måste vi laga taket i tvättstugan som vi rivit ner. Men det är ju lika bra, det skulle ändå ha gjorts förr eller senare. Det känns bara så himla bra att det var en mini-läcka!
 
Darlingen säger att jag borde vara nöjd. Jag har nämligen tjatat om att jag vill ha synliga takbjälkar i varje rum vi renoverat (vilket jag aldrig fått) - men nu har jag fått det!
Mmm, nöjd som tusan, ääääntligen har man synliga takbjälkar:



På måndag skall jag på riskutbildning till mc-körkorten! :D
Och den 7-8 maj skall jag på team-event med jobbet till Fårö, det skall bli kul.
Och den 20 maj skall vi ÄNTLIGEN åka till Göteborg. Jag kommer förmodligen hoppa Gbg-varvet i år eftersom jag inte tränat så mycket..darlingen siktar på att vara med. Man får se om man ångrar sig, jag har iallafall ett startnummer. Oavsett skall det bli himla roligt att träffa svärföräldrarna. 

Jag måste bara säga att det är så härligt med vår, det är ljust länge och värmen börjar sakta men säkert komma. Jag och hjärtat längtar ut i trädgården och har redan börjat med diverse projekt. Jag har planerat ut blommor som jag planerat ut i krukor, vi har investerat i två boxbom som vi framöver skall klippa som kuber (såsom alla buskar ser it i Sharm al Sheik :) ). Alla gångar och stentrapporna är tvättade med det senaste inköpet - högtrycksvätt från Nilfisk Alto. Även muren och terassen fick sig en omgång. Gräsmattan har fått sig en dos av Blåkorn, rabatterna är rensade, jag har odlat allt möjligt i grönsaks- och örtväg - trädgårdslandet och örtlandet kommer vara överfullt. Vi har investerat i 15 säckar jord tills att vi skall göra om rabatterna (hur nu dessa skall se ut). Vi skall även förlänga muren och bygga något smidigt och snyggt ställ för den nya soptunnan. I helgen skall vi skaffa virke till ställningar som vi skall ha till kiwi-träden som Darligen fick när han fyllde år och till vindruvsplantorna som vi har sedan tidigare. Jag har köpt en skylt som jag tror jag kommer få användning av väldigt snart - vad tror du? ;)

(Det syns kanske dåligt men det är en kratta och en spade som hänger under skylten)

I trädgården har vi förresten blåsippor och utanför muren har vi blå-, vit- och gulsippor. Det är så fint!

(Om vitsippor och blåsippor är fridlysta så vet jag inte alls hur de hamnade på bordet)

Min omtänksamma syster

Nu sitter jag och kollar på Plura och Mauro och äter godis. Idag när vi kom hem från jobbet så låg den en chokladask med mitt favoritgodis After Eight i brevlådan! Så himla gulligt! Den var från min omtänksamma syster Johanna som ville muntra upp - världens gulligaste! :D Tack gulliga du!

 

Vår Egypten-resa i bilder

Här kommer några bilder från vår semester.

Hotellet:
        T.o.m askfaten hade stil:  

Hiltons strand:
  

Lite kortfattat av vad vi hittade på - slappade:


Åt gott:


Drack gott:


Red kamel:


Såg pyramiderna och sfinxen i Giza:




Mer bilder kommer imorgon!

Nu är man i Sverige

Nu är man i Sverige efter kort varsel. Nu sitter vi på centralen och väntar på att tiden skall gå, det blir båt hem eftersom det inte går några flygturer till Visby förrän ikväll. Så vi kommer hem runt 14-15 idag. Men det är skönt att vara här, snaaaaart hemma!

Vi fick sms igårkväll vid halv sju på kvällen (tur att vi hörde det) att vi skulle få åka till flygplatsen vid kl 20 så då duschade och packade vi toksnabbt och tog oss ner till kvällsbuffen för att hinna med den - och medans vi sitter där och äter kommer ett sms 19.15 att bussen skulle komma vid 19.30 istället - så det var bara att kasta i sig maten och skynda att checka ut! Det gick ändå smidigt även om det blev framflyttat i tid på flygplatsen och ändringar med gater.

De här senaste dagarna har nästan varit de bästa - för under den "riktiga" semesterveckan kände man att man nästan var tvungen att förgylla varje dag med något, utnyttja tiden till max och uppleva så mycket som möjligt..... och nu de senaste dagarna har vi verkligen kunnat bara slappa och njutit av sol, bad, goda drinkar och god mat. Och allt var ju gratis de senaste dagarna, lyxigt värre, vilken tur vi har haft ändå. Vi har dock inte varit så långt utanför hotellet (förutom att snorkla vid stranden då) eftersom vi inte visste när vi skulle åka, men det har inte gjort något för semesterkassan var ändå slut ;) Ikväll kommer nog några bilder från semestern!

Nu ska vi hitta halstabletter till min förkylde blivande make. So long!

Det kommer inte ga nagon nod pa oss

Egentligen skulle vi ha suttit pa planet hem nu, men sa blev det inte. De har varit segt att ga har och vanta pa information, vi har foljt utvecklingen online men Apollo gav oss info fortst for en timme sedan att vi blir kvar en dag till. Men vi fick iallafall behalla vart rum och sa far vi nu all inclusive - sa det kommer inte ga nagon nod pa oss. Fast man ar installt pa att aka hem..sa innerst inne vill man faktiskt det. Snacka om i-landsproblem. Sen sa ryker semester ocksa..men men. De i receptionen sa att vi kunde ta kameler hem, om inte annat, sa det ar ju ett alternativ :) 

Vi var iallafall i Giza i forrgar och sag Tutankhamons skatt, mumier, pyramiderna och var pa ett parfymeri. Det var en mycket instressant heldag!

Nu ska vi testa av lunch-buffen for all inclusive-gaster!

Kandis pa hotellet

Har kommer en liten rapport fran varmen.

Vi har faktiskt en kandis pa hotellet, det ar Katie (Jordan) Price. Hon kom haromdagen och man ser henne, hennes biffiga pojkvan, hennes son + personal lite da och da i matsalen och vid poolen :D

Darlingens dag var riktigt bra - vi softade och darlingen fick uppvaktning pa hotellet med ballongen och ett bord med blommor och "handdukskonst" vid poolen...sen sjong pool-porsonalen och dansade runt Henrik och sen slange de i honom i poolen :D

Vi var i oknen igar ocksa, och red pa kameler och halsade pa beduiner och fick en fika-stund med dem. Det var en riktigt upplevelse och att besoka oknen var fascinerande, det ar ju sa olikt allt man har hemma. Sjukt mycket mer sand an i Ulla Hau (och mer berg) ;)

Sen var vi ute och at riktig egyptisk mat, bland annat kofta - det kanske itne later sa gott men det var det basta jag atit har nere.

Idag har vi snorklat och upptackt ett stort stort rev lite langre bort pa kusten. Vi har ocksa gjort varsin ansiktsbehandling och pedikyr (ja, Henrik ocksa). Jag har faktiskt brant mig idag! Innan har jag kort stenhart pa solkram "for kids" med solfaktor 50+, men idag bytte jag till 15 och genast forvandlades jag (ocksa) till en krafta. Henrik brande sig redan forsta dagen, han skrattade at mig nar jag tog 50 och han bara 15 - men skratta bast som skrattar sist.

Nu ska vi snart ta en liten power-nap for vi blir upphamtade med buss 01.30 for en fard till Kairo.

Vi har det bra i Egypten

Nu har man varit i Egypten nagra dagar, vi kom i sondags.

Det ar saaa fint har, allt ar sa flott och iordning. Manniskorna ar valdigt trevliga och service-inriktade. Man hade val inte trott att det skulle vara lummigt och gronska i en oken, men det ar det. Gront gras och blommor i alla mojliga farger overallt - ljuvligt! Det ar riktigt varmt - mellan 30-35 grader, i vattnet ar det mellan 25-27 grader. Det ar ett stort hotell och allt man behover finns inom poolomradet + 8 pooler och en jacuzzi. Det ar 700 meter ner till stranden och strandpromenaden ar jattefin att strosa runt pa. Den inhemska olen Sakkara och Stella ar svalkande god i varmen - vi har det bra i Egypten! ;) 

An sa lange har vi solat, testat nastan alla pooler, varit nere pa stranden, last bocker, snorklat bland manga och stora fargglada fiskar, gatt runt i staden, druckit och atit gott! Jag har inlett min egyptiska prutning-karriar, vilket har resulterat i missnoje - for forsaljarna :D Fast det kostar ungefar som hemma, i slutandan, sa vi kommer nog inte shoppa sa mycket.

Imorgon fyller darlingen 30 ar, sa han far bestamma vad som skall hittas pa. En sak som ar klar ar att vi skall rida kamel i oknen imorgon och dricka beduin-the i solnedgangen. Sen ska vi fira pa en fancy restaurang och sen ga pa casino.

Pa torsdag-natt ska vi aka till pyramiderna, det ser vi verkligen fram emot.
Fram tills dess ska vi njuta av skona, varma och lata dagar!

Hoppas allt ar bra dar hemma och tack Johanna for att du skoter om katterna och huset denna veckan, du ar guld vard! :)

Se här vad söta våra katter är

Måste bara lägga upp bilder på två av våra tre katter, för de är såå kramiga mot varandra när de ligger och sover i soffan - se här vad söta våra katter är mot varandra:





Sigge och Baileys - looooove is in the air!

Jag kan ha lika mycket karaktär som en färsk frukt

Ahhh äntligen är man klar med packningen, man ska lägga ner allt man tänkt sig från början och låta det ligga - jag öppnade såklart väskan igen och ändrade mig och la till plagg och fixade och trixade - och nu var hela kvällen försvunnen (och jag kommer förmodligen ha med mig alldeles för mycket kläder)! I och för sig så har jag hunnit med att springa ikväll och varit på magdans. Och så har jag checkat av med min kära syster, hon är så snäll och ska bo här i vårt hur och ta hand om katterna medan vi är borta. Det är verkligen supergulligt av henne, min ängel! Annars hade man oroat ihjäl sig för katterna, huset också.

Angående löpningen så var det tredje gången jag sprang och det blev 6 km, vilket var så himla skönt för jag var rätt slut efter 5 km (jooo, jag är otränad) så jag chockade mig själv när jag fortsatte att springa - och klarade av 1 km utan att stanna. Då blir man så nöjd, när man gör något oväntat och klarar av det. Det låter kanske intre så mycket med 1 km - men för mig, just nu, så är varje km jobbig att springa :) Så jag är nöjd med mig själv. Jag ska försöka springa ett par-tre gånger i veckan nu framöver för att försöka få upp konditionen igen. Och jag ska verkligen satsa denna gången - jag är annars så dålig på det. Jag kan ha lika mycket karaktär som en frukt - sisådär 1-2 veckor brukar majoriteten av allt nytt jag testar gå bra. Ibland så är jag ivrig, frukten är som ett äpple som kan ligga i kyldisken typ ett år, ibland är jag mindre ivrig och frukten är som en apelsin som håller 2,5 veckor...ibland så går det bara käpprätt åt *** och frukten är mer som en banan - det håller bara några dagar. Men nu jäklar, nu blir det russin (eller konserverade päron om de håller längre? :))! Jag ska göra löpning till en livsstil.

Det är faktiskt jäkligt skönt att springa, man kommer ut i naturen, rensar tankarna, pressar sig själv psykiskt och fysiskt - blir starkare --> lever längre. Och sen givetvis, känslan efter ett träningspass är ju guld värt - nöjd, lycklig, utmattad men ändå pigg.

Dessutom har jag bra knep när det blir jobbigt:

  • Le - ju jobbigare det är, ju större leende ska du ha. Man lurar faktiskt hjärnan till att få en positiv inställning, jag har läst om detta - testa själv får du se! Man kanske ser lite galen ut men vem bryr sig, du kommer inte att möta kungen och drottningen i spåret... och vem som än ser dig kommer tro att du har jäkligt roligt iallafall.
  • Tänk på något roligt du ska göra eller något gott du ska äta efter löp-passet - ju snabbare du tar dig i mål, ju snabbare får du göra det där roliga/äta det där goda.
  • Ha någon med dig som kan sparka dig i baken när orken ger med sig!
  • MUSIK, ett hett tips är att spara balladerna till när du stretchar ;)

Taiwans svar på Susan Boyle

Har ni hört den här, Taiwans svar på Susan Boyle?
Det är ju riktigt bra. Innan refrängen så får man ju rysningar! :) 
 


Och Sveriges bidrag på Talang 2010 - holy macaroni vilken röst! Det är också så man får rysningar. Och så jobbar han som undersköterska - det är ju lite lustigt :) Det finns så många dolda talanger..

Tiden går och vi med den

Idag har jag shoppat lite, brukar ju aldrig lägga upp några bilder på mina shoppingfynd men nu så. Det blev ett par skor, en tunika, en skjorta, tajts, mascara och ett sött diadem:
 




Ikväll har man tagit en löprunda, det var riktigt skönt, precis vad jag och min kropp behövde efter att ha suttit vid en dator hela dagen. Ibland är det faktiskt lite synd att man inte får något motion om dagarna, man bara sitter och sitter. I och för sig så har jag ett stå-skrivbord så man sitter, står och sitter. Men mer än så blir det inte, förutom att man går 200 meter till fikat eller lunchen, men that's it. Så man får snällt ta igen allt på kvällarna istället. Det är ju inte alltid man har tid att klämma in motion på kvällsschemat, men ikväll gick det som sagt bra, check!

Deklarationerna har börjat trilla ner i brevlådan, men jag har inte fått någon än och jag håller på att spricka av nyfikenhet! Darligen fick sin idag och har gått omkring med glad min hela kvällen (han fick inte restskatt) och det gör mig lite irriterad, jag vill ju ha min nu! Jag vet att man kan kolla med e-legitimation men jag glömmer ju alltid hur man loggar in eftersom jag bara gör det en gång per år..så jag väntar snällt på att den trillar ner i brevlådan. Bara den kommer senast på fredag, för sen åker vi ju!

Det är lite märkligt att man skall dit, till värmen, öknen och pyramiderna....det känns avlägset men alldeles, alldeles underbart! Jag behöver en paus från allt just nu känner jag, innan jag imploderar. Det skall bli kul att fira Darligens 30-årsdag "over there" också - det känns som om det kommer bli minnesvärt. Tänk att han blir 30, min sork! Det känns lite konstigt...redan 30 år?! Jaja, det är väl bara att konstatera, man börjar komma upp i åren, helt enkelt. Vi träffades när jag var 19 och Henrik 22...det är 8 år sedan nu. Tiden går och vi med den!

Nu är det dags för tant att ta en tupplur!  

Axplock i bilder av helgen

Här har man haft en riktigt skön helg! Men jag orkar inte skriva en massa så det får bli ett axplock i bilder av helgen istället:

    


   

    
   


Glad påsk!

Glad påsk!



  

Såhär ser tapeten ut

Gött, nu är man ledig till och med måndag - det är ju bara för underbart!

Nu skall det putsas fönster, tvättas, dammas, städas, strykas, dansas magdans och tapetseras innan Darlingens syster kommer inatt med 12-båten.

Tapeten hämtade vi igår. Det var lite trickigt när vi skulle beställa den eftersom man bara hade sett en bit av den, som var 60*60 - det är ju lättare om man kan se en bild på en hel vägg med tapeten eller åtminstone haft en våd att kolla på...men det fanns ju inte, varken på någon affär här i stan eller på Midbec's hemsida. Så den såg helt annorlunda ut när man fick se den nu och jag hoppas det blir bra när den kommer upp på väggen. Det känns som om det kommer bli superfint!

Såhär ser tapeten ut:




Det blir läckert. Jag måste bara samla lite (tåla)mod innan jag börjar tapetsera :)

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0