Gott Nytt År

Snart är det 2012, det kommer bli ett väldigt bra år - det känner jag på mig!

Jag passar på att skriva några ord medan maken är iväg, han är hemma och samlar in katterna så inte de inte springer till skogs av alla nyårsraketer och aldrig mer kommer tillbaka.

Här har man klätt upp sig, kvällen till ära bytte jag ut den vita, formlösa sjukhusskjortan mot de finaste av de myskläderna jag packat ner ;) Vi har precis ätit en trerätters-meny här, maken var och handlade huvudrätt tidigare idag och supersöta Anna och Göran kom införbi med bl.a. för- och efterrätt. Så gulligt av dem!
Även kvällen är räddad för fam Ahlgren/Hogenfält kom in med en massa gotta, så snällt - så oss kommer det INTE gå någon nöd på :)

Vår lilla dotter har även testat att äta för första gången, om det nu kom något, men det är nog på god väg för hon verkar nöjd.

Jag vill önska dig ett Gott Nytt År!
Det här året kommer bjuda på precis vad som helst, det är upp till dig och mig att bestämma vad. We make it happen! Så lägg nu 2011 till handlingarna oavsett om det varit ett bra eller dåligt år, och fira in denna nystart på bästa möjliga sätt för dig! Själv ska jag fortsätta att mysa in detta nya år ("uppklädd" och allt) med min lilla, fina familj! <3

Underverket är här

Efter 26,5 timmar kom hon till världen, 55 cm lång och med en vikt på 4240 gram. Hon är det vackraste jag sett.. Lyckan är total!

Lustgas

Min näsa har domnat bort! :D

Aj som faaan

Ursäkta svordomen men SATAN i gatan vad ont det gör!

Det här var nog en dum ide, skulle köpt en hundvalp istället!

Inte i natt heller

Trodde det var dags nu i nättras, men återigen nu på morgonen har allt lugnat ner sig och nu känns ingenting. Det är lurigt det här :)

Julhälsningen

Jag fick ju förresten en julhälsning i tidningen i julas av söta Mia :) Jag blev så glad och rörd!

Finbesök

Igår var jag nere på MVC för kontroll och alla värden har blivit bättre, mitt järnvärde har ökat - blutsaft is the shit. Vi fick också datum för när det är dags för igångsättning - 6 januari. Känns nästan jobbigare med ett bestämt datum än att veta att det kan bli när som. Men klipptiden den 5 kan jag med andra ord ha kvar ;) 

Har du sett att den där räknaren jag har här till höger med rubriken "Underverket" har börjat räkna upp dagar nu? Det är lite så det känns, det blir bara längre och längre bort i tiden. Lustig känsla.

Men men, nu till något HELT annat - igår hade jag finbesök! Min fina vän Karro var här! <3
Så kul och mysigt att äntligen träffas, det var så längesen sist. Hoppas nästa besök till ön inte dröjer så länge.

Apropå finbesök så hade jag även söta och kloka vännen Clara här i torsdags och fina vännen Mia var här i onsdags. Jag måste bara säga att känner mig så bortskämd med alla de fina människor jag har omkring mig! Vad hade jag gjort utan vänner och familj?

Sentimentala Sara..men jag ska bli bättre på att träffa mina nära och kära..och bättre på att visa/säga hur mycket de betyder för mig. Det ska bli mitt nyårslöfte!

Kaos i köket

Igår hade vi verkligen ett kaos i köket, men efter väldigt mycket förbrukat tålamod från makens sida och en del flyttade hit och dit så blev det bra.

Innan (ena frysen-delen gick sönder):


Efter:


Tack till Eric förresten som hjälpte oss bära!

Nu ska bara dessa ut ikväll också, deras placering är ju inte helt optimal om man säger så.. 


Förhoppningsvis kan man sälja den fungerande kyl/frysen. Någon intresserad? :) 
Eller intresserad av en fullt fungerande kyl (överdel) som skänkes mot avhämtning? :)
I så fall maila: [email protected]

Maaaaaat

Ahhhh, jag är så sugen på mat. En bit kött med klyftpotatis, rödvinssås och bea till. Eller potatisgratäng, med grillat kött och grönsaker till. Grekiska färsbiffar med fetaost går också bra...eller lax med kokt potatis och hollandaissås. Sushi hade varit sjukt gott nu. Eller en fet pizza. Åhhhh, jag måste ha mat!

Kan inte med att gå upp och ställa mig och laga till något nu, då väcker jag säkert maken som sover så sött nu. Dessutom råder lite (läs: mycket) kaos i köket eftersom vi fick hem den nya kylen och frysen ikväll och inte kunnat packa över allt än eftersom de nya måste bli tillräckligt kalla först.. Dessutom är det jäkligt svårt att göra sushi själv..

What to do?! :(

Julen som var

Jag och maken har haft en väldigt lugn och mysig jul.

Julafton började vi med en långfrukost och eftersom vi inte kunde vänta så öppnade vi varsin julklapp. Jag fick ett Canon-objektiv till systemkameran, LYCKA, så nu kan jag fota på håll. Sedan tog vi ett långt och mysigt julbad - vilket jag lätt kan göra till tradition, innan vi gjorde oss julaftonsfina. Vi hade ett minijulbord till lunch och delade sedan ut resten av julklappar till varandra. Då fick jag en mörkgrå mysdress, peelingborste och boken "The secret". Öppnade julklappen från Tanja och fick bodyscrub och shower gel i ljuvlig doft. Efter det åkte vi till Barlingbo. Glögg, go'fika, tomtebesök och julklappar väntade. Eftersom vi alltid lyckas skena iväg när det gäller julklappar så hade vi i år ett julklappslotteri, så att man fick köpa julklapp till en i familjen för en viss summa - smidigt som tusan, rekommenderar det. Jag hade önskat mig en receptbok med Leilas recept och fick "One more slice" :) Sedan fikade vi ännu mer och tog det lugnt på eftermiddagen. På kvällen dukades det STORA julbordet upp och släkten kom. Vi åt, åt och åt, sedan fikade vi och åt julgodis. Himla mysig julafton med nära och kära. Och mättsam. Men som Maria sa - "det är inte det man äter mellan jul och nyår man går upp av, det är det man äter mellan nyår och jul". Så bra sagt, det ska jag ta fasta på!

Juldagen tog vi det bara lugnt på dagen, såg de där halvbra filmerna som går varje jul och åt för mycket julgodis. På kvällen var vi hos familjen Eriksson på kvällen på fika - fullt hus med familjen Bergström och Ahlgren/Hogenfält!

På annandagen gjorde vi stan i ett antal timmar och avslöt med en fika. Jag blev så avis på maken som hittade så många fina tröjor. För min del fick det vara, nog för att det kliar i fingrarna när man kollar igenom klädhyllorna men det jag kommer i är fortfarande bara gravidkläder...och eftersom jag inte tänkt vara gravid speciellt länge till så känns det lite onödigt att köpa mer av den varan ;) ...och att köpa något annat är svårt när man inte vet exakt vilken storlek man kommer att ha sen. Så så var det med den saken. Jag fick nöja mig med en global-kniv (dock ej på rean) och sex Ruth Vetter-tomtar. De är ju såå söta, vi samlar på dem. På kvällen tog vi det lugnt och njöt av lugnet. Nästa jul kommer nog att vara helt annorlunda...

Snipp, snapp, snut - så var den sköna julen slut!

Storm

Herregud vilken storm det är ute! I nättres (natten som var) var det nästan så man trodde att huset skulle flyga iväg, iallafall övervåningen..men det står kvar, tack och lov. Den där Dagmar är en argsint sak måste jag säga. Som jag brukar säga till maken - reta aldrig upp en kvinna! ;) Undrar förresten om det bara är kvinnliga namn man ger stormar och i så fall varför? Jag måste googla på det.

Maken åkte iallafall till jobbet imorse och själv läser jag tidningen och dricker lite te (frukost nr 2, måste ju passa på att äta för två...går ju på övertid nu ju). Idag blir det ett besök på MVC och då får vi datum för när det blir en eventuell igångsättning. Enligt mina beräkningar borde det bli den 5 januari, men så ser ju inte mina planer ut alls, så har jag inte tänkt. Jag har till och med en klipptid inbokad den dagen..så det där med igångsättning funkar ju inte i min almanacka ;) Nej, måtte det bli innan dess (alltså inte bara för klipptidens skull). Vi mötte förresten ett par från föräldragruppen igår på Siesta (ett café) och deras lilla flicka var den minsta bebisen jag sett. Sen när vi kom hem försökte jag känna lite på hur stor vår bebis kan tänkas vara och alltså - den känns som att den är dubbelt så stor! Både på längd och bredd... Nej, jag säger det igen, måtte det INTE bli så sent som den 5 jan. Då är det snudd på att Glenn kommer ut "klar" nog att knalla iväg till förskolan själv..

Smälter

Åh fy fasen, jag smälter... Det är inte nådigt vad varm man är som gravid och när vi dessutom mys-eldar inne (när det är 8 plusgrader ute) blir det bara för mycket.. Ligger bara och flåsar som en flodhäst i soffan, hua hua, och maken bara skrattar åt mig.

Förresten var julen jättehärlig, mer om det imorgon. Ska då blogga "ifatt".

Och nej, ingen bebis än!

Baileys är lika utslagen som jag:

God Jul

Jag önskar er en riktigt...

Första julklappen

Vi kunde inte hålla oss till lunch, så vi har gett varandra varsin julklapp nu och JÄKLAR vad snäll jag måste ha varit i år! :)

Dan före doppardan

Ikväll är det nog många som stressar och har sig inför morgondagen för att få allt på plats. Här blir det däremot lugnt, vi skålar i glögg och äter saffransbullar, pepparkakor och saffransbiscotti. Vi har också dukat fram 5 sorters hemmagjort godis, tänt braskaminen och tänt upp en massa stearinljus.

I år har vi tagit med oss en tradition hem som vi har med familjen i Gbg, uppesittarkväll med lotter! Tycker det är lite mysigt faktiskt ;) Så jag förväntar mig en bingorad ikväll - har nog aldrig hänt, så det är minsann på tiden.

Vi har förresten lagt fram julklapparna till varandra och båda är LÖJLIGT nyfikna, vill klämma och känna. Jobbigt att behöva vänta tills imorgon ;) Fast jag har ännu ett julklappsrim kvar, får ta det i pausen.

Nej nu får jag ägna mig åt tv:n och allt gott. Ta det nu lugnt ikväll!

Kul krönika om jul och Gud

Han är ju så rolig - läs Fredrik Backmans krönika "Julen är en tid för Guds folk"

Smarriga Bountybollar

Häromdagen bakade jag och Erica Bountybollar och det blev så himla gott,
tänkte dela med mig av receptet:

Ingredienser
(Ungefär 40 Bountybollar)
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g mörk blockchoklad
Eventuellt ätbara kulor eller sockerpärlor att dekorera med

Tillvägagångssätt:
Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull.
Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla till små bollar och låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen i ett vattenbad och doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera eventuellt och låt kokosbollarna stelna på bakplåtspapper (inte på en tallrik för guds skull!).

Hepp! (förvara sedan kallt)



Receptet är hämtat här, men det är med ljus chocklad.

Gravid v 40 + 0

Då var man inne i den "magiska" veckan nu då!

Idag är datumet barnet är beräknat till, de där 280 långa dagarna har nu passerat. Dock känns det lite för lugnt för att det ska bli idag - som det känns än så länge iallafall ;) Vi trodde verkligen att bebben skulle komma igår eftersom det var vårt "speciella" datum, men nej. Vi verkar ha något otalt med storken ;)

Undrar när det blir?! Jag är såå himla nyfiken på när och på vem det är därinne...

Den lille är sedan tidigare helt färdigutvecklad och lägger nu bara på sig mer i vikt. H*n är redo och jag med! Det är ännu inte tungt, det känns bara bra. Det enda är att jag är lite trött (sen får jag väl skylla mig själv att jag lägger mig sent och inte vilar så mycket).

Jag hoppas ännu att vi hinner få vårt lilla barn innan jul, men det börjar onekligen bli tajt om tid. Det är väl nu man ska bege sig till innerstan (i Visby) och traska runt i alla backar och trappor, eller hur?! ;)

 

Underbart (foto) ljus

Idag var ljuset så fantastiskt vackert...och en lätt dimma låg över kvarteret.
Jag tog en sväng med kameran:




















Fräsigt nagellack 2

Maken: "OJ, har du doppat fingrarna i något radioaktivt?

Jag: "Naj, de är mitt nye nagellack som jag köpte häromdan"

Maken: "Jaha, meneee.... de matchar scarfen iallafall!"

Fräsigt nagellack

Hittade ett lite halvfräckt nagellack häromdagen som jag tänkte kan piffa upp vilken outfit som helst. Målade på det nyss (ska ju snart på lunchdejt med maken om en minut eller två) och konstaterade att det INTE piffar upp vilken outfit som helst...åh herregud, det var riktigt grällt faktiskt. Fi fasen. Snudd på oanvändbart...

Sen kom jag på att nagellacksborttagningsmedlet är slut. Doohhh!

Jomensåatteeehh...jag kör väl på det här ändå då!

Lilla, trygga Gotland

I en av dagens tidningar här på ön kan man läsa om "plågoräven" som terroriserat katter och hundar vid lasarettsområdet i Visby under en tid. Räven är nu skjuten och det är tydligen stort, väldigt stort, för det är dagens huvudnyhet!

Först kan man ju tycka att det är lite komiskt att det är en nyhet som hamnar på första sidan (alla vet ju i och för sig att det inte händer så mycket på ön såhär års), men egentligen - tänk vad lugnt och tryggt det är här på lilla Gotland när det största nyheten som hänt är att en räv i stan blivit skjuten.

Vi gotlänningar har det bra, inga större faror att oroa oss över - inga knarkligor som härjar, mord, rån, etc här inte. Bara plågoräven och den rackarn är nu död!

Ekologiska kex

När man inte kan sova (som jag) eller bara vill läsa något roligt, kan man läsa Fredrik Backmans blogg, t.ex om ekologiska digestivekex:
http://fredrik.cafe.se/tough-crowd-2/?show=comments

Eller om ketchupmamman Karins udda jultraditioner:
http://www.ketchupmamman.se/2011/12/jultraditioner-och-annat-trams/

Soft dag

Idag har dagen verkligen sprungit iväg. Det har bl.a varit hemmapyssel och bakning med Erica på schemat. Nu ligger goda saffransbiscotti och bounty-bollar i kakburkarna (och ett antal "råkade" hamna i magen). Så gott, lägger upp recepten imorgon! Jag hann även med en liten promenad, solen sken och himlen var ljusblå iallafall under halva promenaden - härligt! Ikväll har jag haft besök av Erica och Mia. Imorgon väntar högst ofrivilligt inköp av kyl och frys. Nog för att jag älskar att shoppa, men kyl och frys är inte högst upp på min kul-att-köpa-lista... Sen har jag fått en order av maken och det är att vila, får väl se en film eller nåt då (är ju så lätt att dra igång små projekt när man går hemma och det räknas tydligen inte till vila enligt honom, inte iväg och fika m vänner heller, hmf!).

Nu blir det lite läsning innan John Blund hälsar på, är helt uppe i boken "Paganinikontraktet" av Kepler-paret, otroligt spännande!

Förvirrad

Jag har sovit heeela natten, inte vaknat en enda gång - senast det hände var nog i somras. Riktigt skönt! Inte en endaste sammandragning har det varit heller (som jag vaknat av iallafall), maken och jag är lite förvirrade...kändes som om det skulle bli inatt, men det kommer säkert imorgon - då är det ju den 21!

Funderar nu på vad man skall hitta på idag..oavsett så blir det inga större äventyr tror jag, lika bäst att hålla sig på hemmaplan!

Mini vill inte..

Nejdu, här har inte storken anlänt. ÄN! ;) Det har varit väldigt lugnt idag på dagen och nu ikväll har jag bara känt av något litet. Däremot så ser magen faktiskt lite annorlunda ut idag, det ser ut som om bebben ligger längre ner och det KÄNNS som det (ett jäkla tryck neråt).

Är lite nervös inför natten ifall det blir en repris av i nättres (natten som var). Men vi får se! :)

Julklappstips

Skippa att köpa en massa onödiga saker till varandra, köp något vettigt i julklapp istället på UNICEF HEMSIDA. Ett vaccinpaket till exempel, för endast 96 kr får 30 barn mässlingsvaccin och 40 barn poliovaccin:
 

Värkar?

Jisses vilken natt, har haft sammandragningar som varit långa, hårda och gjort ont. Värkar?! Inte så lätt att sova då inte, det höll på fram till halv 6 så jag har sovit ca 1,5 timmar totalt och hela magtrakten är sååå himla öm nu. Idag fick maken INTE cykla till jobbet, utan fick ta bilen ifall han behöver komma hem snabbt och hämta mig. Det kan bli en spännande dag ;) Men just nu är det lugnt!

Var sjutton är snön?

Om mindre än en vecka är det julafton men det känns inte riktigt så, är det bara jag som inte riktigt kommit in i julkänslan? Jag har verkligen försökt få till den där känslan med att sätta upp alla tomtar, ha rött och juligt i alla rum, bakat en massa julgott, kalasat på glögg med pepparkakor och lussebullar och spelat julsånger, men det hjälper inte riktigt. Det känns som om det är något som fattas...och det måste vara snön. Var sjutton är snön?! Jag vill ha de där stora dalande flingorna från skyn, träd täckta med snö ända ut på minsta gren, ett vackert, vitt och kristallglittrande täcke över gräsmattan och det där knarrandet under skorna när man tar sig promenad i vinterlandskapet. Kanske har man de senaste två åren blivit för bortskämd med ett vackert vykortslandskap utanför fönstret...






Bilderna är tagna under en promenad i ett juligt och så vackert Kärra (Göteborg) där vi firade jul förra året hos bästa svärmor och svärfar <3

Visst är det vackert?
Mer snö åt folket!

Gravid v 39+2

Såhär ser man ut nu när nästan hela tiden har gått:


(Jo jag vet, inte så fancy outfit med gravidlinne och mysbrallor men vad fasen, tio över tolv en fredagkväll sitter man inte direkt i balklänning, inte jag iallafall :p)

Nu är det inte många dagar kvar! :D 
Mini är fullt utvecklad, ca 50 cm lång och väger ca 3500 g. Hickar och sparkar om vartannat, allt är i sin ordning. Måttet man mäter över magen går neråt vilket visar att bebisen sjunker ner mer och mer. Hjärtfrekvensen ligger fortfarande runt 130. För min del så har järnvärde sjunkit igen, så jag får komplettera med smarrig (läs: fruktansvärd) blutsaft. Alla mina andra värden ser bra ut och nu har vågen vänt - vilket är helt normalt, har gått ner till 74,6 kg. Förutom förkyldningen känner jag mig piggare och mer utvilad nu när jag varit hemma denna vecka. Sammandragningarna är MÅNGA och man undrar VARJE gång om det är dags ;)

Såhär i slutet av graviditeten kan jag konstatera följande, att:
- Jag kommer sakna magen och känslan av plutten i magen, det är magiskt..
- Huden är ett fantastiskt organ, hur kan det tänja sig så mycket? (hoppas det drar ihop sig lika bra som det töjer ut sig bara!)
- Man kan fylla sina dagar om man är föräldraledig, utan att bli rastlös
- Jag är så himla nyfiken på vem vårt barn är
- Magen är så stor att när den kurrar hör man det i stereo ;)
- 9 månader gick rätt fort ändå...såhär i efterhand
- Oron för att bebisen inte är frisk och välskapt är så stor och påtaglig nu när det närmar sig...men jag intalar mig att det går bra ändå, vad som än blir och händer
- Golvet känns bara längre och längre ner när man nu tappar något - och inte fasen är det benen som växt!
- Enda cravingen som kvarstår nu är valnötter, åh dessa underbara valnötter. Det är det första jag äter när jag vaknar, det jag äter när jag småäter ur skafferiet ca 20 ggr per dag, det sista jag äter innan jag lägger mig och finally - det jag äter när jag är uppe om nätterna och knallar omkring i huset i brist på annat att göra
- Jag inte än upplevt känslan att vara trött på graviditeten (som alla pratar om), det känns faktiskt väldigt bra allting
(- Jag i mitt stilla sinne undrar om det här är sista gången jag skriver ett inlägg i kategorin graviditet för den här gången...)
- Slutligen, att jag NÄSTAN är redo för storken, har bara ett gång punkter på min att-göra-lista inför jul och så vill jag efter det ha en dag att vila ut. Förkyldningen får gärna försvinna helt också, sen så - bring it on! Mitten på nästa vecka blir helt perfekt ;)

DET ÄR NÄRA NU!

Lägger mig igen

Redan fredag idag! Trodde aldrig att veckan kunde gå så fort när man är ledig...

Avskyr att äta frukost ensam och imorse kom maken ihåg att väcka mig :) Nu har jag precis gått och lagt mig i varma sängen igen (rebelliskt nog) och läser tidningen. Kan inte klaga, nej, sämre kan man ha det :)

7 dagar kvar

Nu är det bara 7 dagar kvar till beräknat datum! Tänk vad tiden gått fort, fattar inte att det är så nära.. Snart, snart blir vi en liten familj och jag LÄNGTAR som bara den! :)

Skitdag

Idag har varit en skitdag rent ut sagt. Inget av det jag skulle gjort blev gjort för jag har bara väntat på olika folk hela dagen känns det som. Bland annat blev det ingen bakning med Erica och Malin, så himla synd :( Skit! Dessutom är frysen helt paj och vi måste köpa nytt, precis vad man vill lägga pengarna på nu till jul, skit skit! Och när gick garantin ut? Den 6 NOVEMBER I ÅR, skit skit skit! :(

Måtte morgondagen bjuda på något positivt!

Föräldraledig

Kan inte sova så jag kan lika gärna skriva lite här!

Idag har varit andra dagen som föräldraledig. Man blir lite förvirrad, det känns som om det fortfarande är söndag förutom att maken inte är hemma. Man är så inställd på sina rutiner, det känns nästan lite förbjudet att inte gå till jobbet - som om de snart ringer och frågar vart jag är :)

Igår var en rätt lugn dag, förkylningen var på topp men inte jag. Som tur var så var det bara ett besök på MVC som stod på schemat, fast jag hann med en hel del på att-göra-listan ändå.

Idag var förkylningen sämre och jag bättre (vilket är på tiden tycker jag, har haft den en vecka nu), så efter lite fix hemma så åkte jag på eftermiddagen till syrran och vi har fikat och bubblat flera timmar. Det har varit en riktigt mysig eftermiddag/kväll - det får bli en repris väldigt snart. Sen när jag kom hem för en sen kvällsmat så var det ett faktum att ena frysen inte mådde så bra. Fick typ vända i dörren och åka med alla frysvaror till mamma och pappa, de hade som tur var plats för det. Hoppas på att någon nisse kan göra ett återupplivningsförsök på frysen imorgon, hjälp mig hålla tummarna för det! Är inte sugen på att behöva köpa nytt just nu..eller egentligen inte någon annan gång heller, sånt ska bara hålla. Nåja, får se imorgon om jag får tag i någon.

Håll tummarna som sagt!

Lucia-frukost

Nu äter vi frukost med en massa tända stearinljus och tittar på Lucia på tv, så mysigt!

Knatte-teakwondo

Taekwondo är en riktigt hårdhänt kampsport, se bara de här knattarna - vilka fighters!



 Jag gillar rundsparkarna som den lilla i blå väst försöker sig på :)
Så söta, tur att ingen kom till skada ;)

En liten parentes

(Alltså jag ÄR snäll, var bara tvungen att tillägga det :) )

Kära tomten

Kära tomten,
Högst upp på min julklappslista hamnade nu en köksassistent och jag tänkte nu hjälpa dig lite på traven, för du fattade ju liksom inte vinken förra året. Just nu är det ju faktiskt kampanjpris på denna KÖKSASSISTENT så om du ger mig den i jul så kan man faktiskt säga att du sparar 3495 kr, vilket inte är så illa med tanke på hur många klappar du måste fixa. Det är en deal du inte får missa. Nå vad säger du? Det blir liksom en win-win situation.

Dessutom så borde du ge mig den eftersom jag varit så otroligt snäll i år...eller iallafall till största delen av året. Eller...det har iallafall hänt att jag varit snäll, nån gång, säkert i påsk eller om det var i somras...jag minns inte riktigt men jag har för mig att jag sa något snällt till någon... Äh vad fasen, jag får väl köpa min julklapp själv då!

;)

Köksassistenten "gick upp i rök"

Grahamsbröd + frukostbröd = nedbrunnen köksassistent :'(

Jävla skit.

Magen fick plats!

Ikväll var det (eller är fortfarande för icke-höggravida) julfest på jobbet. Det var en riktigt trevlig kväll och underbart god mat, kommer nog vara mätt en vecka framöver :)

Jag hade först ingen aning vad jag skulle kunna komma i för plagg. Funderade mindre seriöst på att modifiera ett rött lakan, klippa ett hål i mitten för huvudet och hålla ihop med ett snyggt bälte (det funkar ju för Di Leva!) men så kom jag att tänka på en klänning som jag köpte i somras till ett av bröllopen vi var på. Den kunde jag inte ha då eftersom den var för stor - men nu du, nu var den perfekt! Trodde jag aldrig, blev så lycklig :) Magen fick plats!

Hur som helst så var det ett trevligt event med teamet, kommer sakna alla nu när jag jobbat min sista dag på länge! :(

Myskväll

Ikväll har jag haft en riktig myskväll!

Vi har ju torsdagsstädning här i hushållet numera men det blev en sån fantastiskt bra uppdelning just ikväll. Medan maken städade kom fina, fina Mia över på en fika. Så jag och Mia har bara fikat och pratat hela kvällen, himla mysigt! Bättre uppdelning kan det knappast bli ;) Jag är riktigt bortskämd, tror jag är gift med den bästa faktiskt...

Trött men mycket gott

Trött så in i ...
Det sammanfattar allt just nu, det har varit så mycket nästan varje kväll nu på senaste tiden och jag sover fortfarande som en kratta - det börjar ta ut sin rätt. Förstår inte hur man kan ha svårt att sova och behöva vakna så många gånger per natt när man är så trött? Inte logiskt på något vis men vi kör på - plutten och jag, med förhoppningen att det kan få fart på ett och annat ;) Däremot så kommer jag inte jobba tiden ut som jag tänkt, hade tänkt jobba till och med lucia men nu blir det till och med fredag istället. Skiljer inte så mycket men jag känner bara att jag inte orkar, punkt slut. Dessutom vaknade jag med en förkylning imorse som inte direkt piggar upp, den heller. Men det är inte bara neråt – det är så mycket gott som händer. T.ex. så är det julfest på jobbet på fredag och då ska vi till Packhuskällaren med vår avdelning och äta en massa gott, ikväll var vi på kalas hemma hos Therese och födelsedags”barnet” Eric och åt en massa gott, igår var det junta och det resulterade i en massa gott (fast en sorts julgodis fick jag inte med mig hem :( ), i söndags var jag på brunch med Tanja, Therese och Erica och åt mycket gott, i lördags bakade jag och Tanja flera sorters gott julgodis och avslöt kvällen med middag – gott, jag har bakat en del gott (och mer blir det), osv osv. Dessutom har hyacinterna jag planterat börjat dofta så gott. Gott, gott, gott. That's how i like it!

Magen i fokus









Smart tips

Måste bara dela med mig av ett tips som fiffiga Mia kom på, dela champinjoner med äggdelaren - hur smart är inte det?! :)

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0