Läderarmband made by me

Såhär blev armbanden:


 
Det översta är gjort i svart skinnimitation, det mellersta i svart skinn. Den vänstra bilden är det mörkbrun och svart skinnimitation och den högra svart skinn. Har inte bestämt mig vad jag helst vill använda mig av..skinn håller bättre men skinnimitation är mjukare (och mkt billigare). Det syns egentligen ingen skillnad, man märker det på lukten och hårdheten.

Ska ännu sätta på någon berlock eller något på dem...tror jag - eller är det snyggare utan? Vad tycker du?

Skön helg

Helgen var skön!
Har hunnit med både fredagsmys, allt hemmafix man alltid finns att fixa med och en massa nyttigheter. I lördagskväll hade vi familjen Hogenfält/Ahlgren här på middag och hade väldigt trevligt - klockan hann bli 03 innan vi skildes åt :) I söndags köpte vi med oss semlor och åkte till B-bo på fika. Och passade på att gosa med deras supergulliga kattungar, jag hade storpolo och Gullis (ja hon heter faktiskt så) bosatte sig i kragen, har bilder på mobilen så de får jag ladda upp någon dag - verkligen hur sött som helst. Jag har också börjat använda min crosstrainer igen och det känns gött i benen, var helt matt i fredags och lördags. Det är behändigt att ha det hemma - bara man tar sig i kragen och tränar!

Jag har också tillverkat mina första läderarmband, det måste jag också lägga upp bilder på. Dock så hade jag superlim överallt och vad hände? Tummen och pekfingret klistrades ihop, rackarns vad de satt. Måste ändå ge cred för att superlim är jäkligt bra - håller tokbra. Fick klippa och skära loss det :( Men armbanden blev snygga! Det är huvudsaken.

Skakiga ben!

Vilken härlig dag det varit idag - ÄLSKAR när solen är framme och lyser upp vardagen! Nu är jag nyss hemkommen från träning - underbart skönt! Men jobbigt, mina ben skakar och jag fick nästan kramp - det är ett tecken på att jag borde träna liiite oftare :) jag skyller på att jag var lite för trött. Jag ska ta itu med träningen nu, börja mitt nya och lite mer sundare liv (som jag säger varje januari). Jag har märkt att det inte funkar i längden att vila sig i form, även om det är jäkligt skönt! ;) Dessutom så måste man ju träna med tanke på hur mycket godsaker man stoppar i sig. Sen är det ju krypavstånd till Form Visborg så där har man inga ursäkter för att stanna hemma. Ska bara komma på vad jag vill träna. Ska få till någon bra rutin - spika vissa dagar i veckan till träning. Har ju en ny kalender som är så inspirerande (det ska jag skriva om framöver, den är grym). Fast nu har jag ju en app också - får använda båda! Måste bara stretcha och tänja kroppen lite - så man kommer lite närmare nyårslöften. Har ju bara två löften i år så de måste jag hålla! :) Näää....Duschen nästa!

Fikabesök, finservis och finephone

Ikväll har min kära syster varit här på fika! Alltid lika trevligt att umgås med henne, hon är så klok och rolig - är så glad att jag har henne! Att hon är MIN syster :)

I söndags var jag, mamma och syrran i Klinte på auktion - och jag fyndade en finservis i 56 delar. Den är av märket "Hackefors" (svenskt finporslin) och är så elegant med guldkant och gulddekor. Den går dock inte att maskindiska pga guldet, men vad gör det! Såhär ser den ut - fin va? Nu jäklar, nu blir middagarna lite mera eleganta här framöver!



Firade fyndet med att åka till Djupviks hotell på afternoon tea - hur trevligt som helst! Alldeles lagom mängd godsaker för mig - ca 20 olika sötsaker från tryffel till pannacotta ;) Och så snittar och scones förstås.

För en och en halv vecka sedan kom min telefon! De var snabba på att leverera, det skulle ta 6 veckor men tog bara 1,5 - det är ett smart "så-får-du-en-nöjd-kund"-drag från Tele2's sida. Jag har iallafall upptäckt att mitt liv blir så mycket enklare med denna manick, man har allt samlat på ett enda ställe och så finns det ju appar till allt möjligt. Helt fantastiskt! Fin är den också - min finphone ;)

 

Nej men vad är detta, min mat-och-sov-klocka skulle ha ringt för längesen, attans! Får nog kolla om det finns en app för det, natti natti!

Roligare än så blev det inte

Här är det nästan så man får damma av menyerna, så längesedan var det man skrev något. Men nu så.

Jag har skrivit en stund nu. Låtit fingrarna flyga över tangentbordet i en rasande fast, rad på rad - direkt ur hjärtat. Jag gör ofta så, skriver och skriver och skriver. Öppnar mig totalt, ventilerar. Men det är aldrig något jag publicerar. Det ligger ett X antal utkast här i bloggen där jag skrivit av mig. Långa texter om innersta tankar, glada som sorgsna. Oftast om mig själv, oftast sorgsna - det är ju då man har behov av att skriva av sig. Ikväll har jag skrivit mycket...  

Roligare än så blev det inte, men efter regn kommer solsken!

Beställt en Iphone!

Nu är det gjort - nu har jag äntligen bestämt mig för mobiltelefon. Det stod mellan HTC Desire HD och Iphone 4 - och det blev Iphone. Men den som väntar på något gott....hinner nästan självdö. Den kommer om 6 veckor :( Nåja, jag har ju varit utan den under mina 27 första år, så 6 veckor till gör ingen skillnad ;)

Supergulliga kattungar...och ett rådjur

Ikväll var jag hos mina föräldrar och välkomnade deras små ulltussar som Inger och Louise kom med - tre supersöta små kattungar! Kolla bilderna - visst är de makalöst söta?


    

Det vore synd att säga att de var blyga - så fort de kom in började de gå på upptäcktsfärd runtom i huset. Inte så poppis för de tidigare två katterna men de kommer säkert överens framöver (som om de har något val!). Efter att ränna runt i huset så blev de såå trötta och sov som små stockar resten av kvällen. Ahh - mitt hjärta smälter!

Appropå något heeelt annat så var det ett rådjur på vägen här i stan när jag kom hem - vid tennisbanan här på Djuplunda. Som tur var på andra körfältet, men ändå. Nu får man vara försiktig för de dyker upp snabbt som attan! Fina, fina djur, men inte så smarta - den stod kvar och såg på bilen som kom i det körfältet. "Va, ska jag flytta på mig?" Som tur var va den föraren snabb på bromsen!

Sammanfattande lista 2010

Året som varit har varit ett väldigt händelserikt år, men att sammanfatta allt skulle varken jag orka skriva eller du orka läsa. Så jag hittade en lista på en annan blogg som jag tänkte fylla i för att på ett enkelt sätt sammanfatta de största händelserna från året som gått.

1: Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gifte mig och blev fru Wistrand! Var i Egypten för första gången, såg Sharm el Sheik och Kairo. Såg pyramiderna och sfinxen "live". Körde motorcykel för första gången. Skaffade MC-kort. Var i Kroatien - såg Split, Podgora, Dubrownik och upplevde Makarska Rivieran och dess skärgård, passerade även Bosnien-Hercegovina. Spelade in en låt i en riktig studio för första gången. Gick kurs i magdans. Sålde för första gången smycken jag gjort själv. Gjorde slut på ALL semester, både årets dagar och sparade dagar.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, såklart. Dock inga jag nämner här..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, både vänner, kompisar och bekanta och vi är så glada över det - både de som fick för första gången och de som var föräldrar sedan tidigare.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, hoppas det håller i sig...

5. Vilka länder besökte du?
Egypten i april och Kroatien i juli.

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Ork har jag saknat under vissa perioder under året - det vill jag ha mer av under 2011.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
21/8 - datumet för vårt bröllop.
Dessutom är både 8 och 21 mina turnummer så det här datumet kommer att föra tur med sig till alla kommande år - undrar vad som händer 21 aug nästa år? :)

8. Vad var din största framgång 2010?
Bröllopet ser jag som min största framgång - det har alltid varit en sådan stor händelse i livet för mig som jag har sett fram emot, planerat och haft många tankar och funderingar om. Att själv få uppleva denna milstolpe i livet var magiskt och det kommer jag alltid minnas med värme, kärlek och glädje.

9. Största misstaget?
Lägga energi på fel saker och fel människor

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, jag brukar sällan bli sjuk (peppar, peppar). Jag har i regel två sjukdagar per år då jag är hemma från jobbet men i år har jag inte varit hemma från jobbet en enda dag - men istället var jag dunderförkyld över julen. Skadat mig har jag inte gjort, men jag hade trott att jag skulle göra det under perioden jag tog mc-kort.

11. Bästa köpet?
Förutom allt man köpte till bröllopet och alla körlektioner så har braskaminen varit det bästa köpet - den värmer gott såhär års.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Fonder, bröllop, mc-kort, kamin.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket har gjort mig glad under det gånga året, jag blir glad av både stort och smått. Men speciellt de tillfällen då nära och kära har upplevt stora ögonblick eller gjort val som glatt/gagnat dem. En annan sak som gjort mig glad är alla människor jag mött under året, både sådana jag känt sedan tidigare och nya ansikten. För att vara tjatig så har GIVETVIS allt som haft med bröllopet att göra gjort mig mer än glad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Tjat igen, men "Det vackraste jag vet" - inte en ny låt men det var den låten som jag och maken spelade in en egen version av i en studio till vårt bröllop.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgås med familj, släkt och vänner

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat upp mig inför bröllopet

18. Hur tillbringar du julen?
Hos makens familj och släkt i Göterborg och sedan hade vi minijulafton hemma hos min familj i Barlingbo.

19. Blev du kär i år?
Ja i min nya ring ;) och ännu mer kär i mannen som helt oväntat dök upp i mitt liv för 8 år sedan, nästan sådär som prinsarna gör i sagor - kommer ridande på en vit häst....fast i denna saga kom han på en brun häst, inte en vit  :)



20. Favoritprogram på TV?
Project Runaway

21. Bästa boken du läste i år?
Flyga drake av Khaled Hosseini

22. Största musikaliska upptäckten?
Johanna introducerade mig för Plura och hans faktiskt bra låtar.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Minns knappt vad jag fick men att folk tänker på en och grattar en när man fyller år är tillräckligt, det önskar jag mig varje år.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Ja det finns en sak som jag vill ha och som jag inte fått i år...men jag hoppas att det kommer under nästa år

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jobbade och hade sedan familjen och släkten inne hos mig på kvällen på grillkväll.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns så mycket som gjort mitt år till ett bra år - så att vilja ha mer att detta år vore bara girigt. MEN om man måste säga något så mer tid med familjen och mina vänner. Om jag inte stressat upp mig så mycket för bröllopet så hade jag mått mycket bättre under de första 8 månaderna av året :)   

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Bekvämt och ledigt

29. Vad fick dig att må bra?
Tid till annat än renovering (som 2009 mest bestod av) - vilket i mitt fall ledde till att få vara kreativ på annat sätt, kärlek, tid med nära och kära, promenader ute i naturen, god mat och choklad.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ehrm, det finns en viss prins som är väldigt attraktiv :)
 
31. Vem saknade du?
Det finns vänner som jag umgicks mer med innan 2010, som jag verkligen saknat under 2010.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Svårt att välja ut några, det är alltid roligt att träffa nya människor

Armband och skyddsänglar

Idag mellan hushållssysslorna har jag gjort ett armband som matchar ett halsbandshänge som jag gjort sedan tidigare. Pärlorna är i silverfärg så det gjorde sig bra till länkarna. Jag är nöjd! Hoppas mottagaren också kommer att bli det (syster yster).



Jag har även gjort skyddsänglar i de färger jag har hemma, som mamma ska få välja mellan imorgon. Då ska jag nämligen till Barlingbo och välkomna de tre (!) små ulltussarna som mina föräldrar ska skaffa - tre kattungar, norsk skogskatter.

Jul och nyår

Hoppas du hade en god jul och ett gott nytt år!

Här var det verkligen en god jul och ett gott nytt år.
Till julhelgen flög vi över till makens underbara familj i Göteborg. Det var ju en kort helg så vi hade inte något planerat utom att umgås med makens familj och släkt - och det fick vi göra! Julafton firade vi i Kärra hos svärföräldrarna. Till och med tomten kom på besök, den sötaste tomten!



Juldagen firade vi i Sävedalen hos makens faster med familj på kalkonmiddag med hela släkten Wistrand. Det var verkligen roligt att träffa alla igen och vi fick även träffa makens kusins fästmö och barn för första gången.

Det var en riktigt bra jul - trots att jag var dunderförkyld. Ingen bra tajming. Sådär förkyld att man bara vill krypa ner under täcket och sova sig frisk. Men det gick ändå :)

Nyår firade vi hemma hos oss med goda vänner.
Trerätters, god dryck, trevligt sällskap, lek, singstar, skumpa, fyrverkerier sammanfattar kvällen rätt bra. Det blir inte några kort på de som var här eftersom jag inte frågat om de vill vara med på bild här på bloggen...så det får bli kort på annat istället
  

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0