Pizza och Romateatern

Nu har jag ätit sallad i flera dagar så nu var det dags för något riktigt flottigt och onyttigt, det satt fint de!

Nu ska jag bara försöka hålla mig vaken, mat-koman är inte att leka med efter en pizza ;)

Ikväll blir inte mycket gjort för vi skall iväg på teater. Har köpt hem gelvax som jag är lite nyfiken på och ska plåga benen med men det blir en annan kväll det - synd, så synd (eller inte). Vi ska nämligen på Romateatern och se Trettondagsafton ikväll med jobbet, skall bli så mysigt.

 Jag gillar utomhusteater - det blir en helt annan upplevelse än om man sitter inomhus. Speciellt om det är en fin sommarkväll - då blir stämningen nästan lite magisk...så håll tummarna för att det inte blir regn nu! Det ser lite oroväckande ut när man blickar uppåt, får helt enkelt låta bli, det blir nog en fin kväll.

Foto: lavendel

Ikväll hittade jag en (för mig) ny inställning på systemkameran - nämligen exponeringskompensation. Vilken grej! Bilderna blir ju helt annorlunda och det gör inget att det är lite för mörkt - eller för ljust, men kan ju kompensera hur som helst. I'm impressed!

Fotade lite medan jag gjorde iordning lavendelkvistar.




Det växer

Vad det växer och växer....
...
..
.
i trädgårdslandet ;)

Just nu är jag mitt uppe i skördande av just trädgårdslandet - det blev en massa spenat och rädisor till kvällsmaten ikväll. Till efterrätten ikväll så blir det jordgubbar, fick ihop drygt en liter nu precis. 

Det blir gott med lite gammaldags vaniljglass till! 

Nu ska jag ut och ge ogräset allt vad det tål. Trädgårdskaoset på framsidan har jag överlåtit till maken och det är nog inte många dagar från stenläggning nu.

Sen blir det nog en promenad med de überknallrosa (blir lika chockad varje gång jag ser dem) easytone-skorna som jag fick av maken när jag fyllde år - det är ju en sån ljuvlig kväll ikväll så man vill ju inte vara inne.

Hur som helst, det blev ett kort inlägg och jag skyller det på vädret!

Åsnan Pedro

Låt mig presentera Pedro, familjens grekiska åsna. Har din familj en grekisk åsna?
 
Pedro döptes av pappa och matades varje dag av syster min, som här:


Vi var ju i Grekland nu i maj månad med min familj, kommer mer bilder från vår härliga resa till helgen!

Dags att vakna nu?

Fasen också, jag som bara skulle vila en kvart i soffan framför teven efter maten...och så vaknar man nu som först! Skit, jag som skulle ringa folk, tvätta, fixa naglarna, fixa matlådor och damma. Så gick det med det :( Det var tydligt att kroppen ville ta igen lite förlorad sömn. Attans!!!

Tidigt eller sent?

Ujuj vad sent det blev, eller är det så pass sent stt det nu är tidigt? That's the question! Oavsett vad så kan jag inte sova :( Kom hem för en stund sen och har nu ätit frukost och gått och lagt mig bland alla katter. De passar på att bre ut sig i ens säng när man inte är hemma. Jag har stört mig på två saker. Den ena är att jag fått nån skum damp-ryckning under ena axeln. Nästan så att det känns som om någon sitter och petar på en varann/var tredje sekund sådär. Så jäkla jobbigt! Och det har hållit på så i flera timmar nu. Vad gör man åt en sån sak?! Petar tillbaka? Det gör det iallafall omöjligt att somna. Den andra saken jag stört mig på är ett utryck jag hörde för ett tag sedan på stan - "Det är så himla ovärt". Vadå ovärt? Vad sjutton menas? Que?! Var tvungen att kolla upp ordet men det fanns inte någon förklaring. Måste googla lite på det tror jag. Känner mig gammal som inte förstår när något är ovärt och varför det är det... Men det är ju så - språket förändras. Tänk när man går på stan med rullator om 60 år och inte fattar vad ungdomarna pratar för gojja! Fast vet du - jag tror vi kommer snacka mer engelska framöver. Har du tänkt på hur många reklam-snuttar som nu är på engelska istället för svenska? Fast det är svenska varor/tjänster. Och de blir bara fler och fler. Är svenska språket på väg att försvinna? Nej, jag säger då det - det var bättre förr ;) Ok, nu känner jag mig gammal ;) Gör ett nytt försök, dags för lite skönhetssömn!

Poliser och friserade buskar

Då var man hemma igen då!
Det blev en helg i Stockholm för vår del med Wistrand-familjen. Åkte upp i torsdags och åkte hem på lördagskvällen.
 

Vi var med om Ulrikas poliscermoni i Blå Hallen - det var pampigt och fint - och herrejäklar vad många poliser det var. Det var blått överallt (och i Blå Hallen dessutom, vilket tema) Det kändes ju tryggt i och för sig. Här är hennes klass:

  
Det var några riktigt mysiga dagar. Vi bodde på Kungsholmen, himla fint där och nära till mycket. Vad vi promenerade - och nästan smälte bort, varmt var det ju. Men GÖTT, som man säger på göteborgska. Mysigt och träffa svärföräldrarna också, de bor för långt bort :( I lördags blev det shopping för hela slanten. Ja faktiskt bokstavligt talat. Hittade bl.a. tre par byxor, några toppar och linnen och två par supersnygga skor fr Vagabond. Och en massa supernödvändiga saker på Ikea. Det är alltid nödvändigt när man hittar något man vill ha där, dessutom är det alltid så bra pris - så det stör mig så mycket när maken kommer med kommentarer som "Jaha, vart ska vi ha den då?" och "Vad ska du använda den till, har du inte en sån hemma?". Ah, karlar! Jag ska minsann samla ihop en gäng töisar och bege mig till Ikea på en shoppinghelg - utan karlar. Så det så! Vem vill joina? ;) 

Hur som helst så kom vi hem lördagsnatt (förlåt alla vi inte hörde av oss till, men vi kommer till Sthlm fler gånger!) så man hade söndagen hemma. Tur var väl det för vi farade och flängde hela dagen - så nu roar vi oss med att packa upp nyhandlade kläder (läs jag) och bygger ihop ikea-möbler (läs maken). Fast vi har varit lite duktiga ikväll också, maken har målat hus-sockeln på framsidan och jag har friserat busken. Fast det såg ut mer som en häck. Ja sitt nu inte där och tro att det är en massa snusk, nej hujedamig, det är ju det här jag menar:
 
Dessutom är det ju faktiskt 5 (nu perfekt runda) buskar istället för en buske/häck. Det var inte så många månader sedan sist jag friserade. Jisses vad det växer, som ogräs, måste vara solen.

Apropå att "frisera" så måste jag kapa naglarna nästan varannan dag - vad är det frågan om?

Jisses vad det växer, som ogräs, måste vara solen.

Något som inte växer tack vare solen, det är gräset! Varför växer inte gräs som ogräs? Det är ju snarlikt. Vi kan skaffa en ko, för vi har en massa kort hö i trädgården! Ska nog fråga Perra om de vill låna ut en hungrig en.

Nej nu ska jag faktiskt tillbaka till jobbet. Har varit där 8 timmar idag, men that's not enough :) Ska börja straxt efter nio och hoppas vara hemma tidigt inatt.

Ja vilket inlägg, allt från poliser till buskar - det måste bli rubriken, hahaha. Nu kommer jag fnissa hela kvällen.
So long!

Idag

Vilken värme det var idag, det var hett på P18-spåren ikväll också kan jag säga. Men skönt, man ska inte klaga. Mycket folk i spåren också, men det är ju beach-premiär snart  ;)

Skatteåterbäringen har kommit! Bra tajming, ska shoppa fönsterkassetter och göra ett besök på Ikea.

Apropå pengar så ser jag på lyxfällan nu, sicka trähattar! Jag gillar programmet men seriöst - vad är det fär fel på folk? Är det bara jag som känner mig klok och ekonomisk när man ser dem? :D Vuxna människor som inte kan ta hand om sig själva, inte betalar sina egna räkningar och vänder sig till "sms:a låna"-firmor, föräldrar och kompisar när det krisar. De köper lyxsoffa för 19 000 och lever över sina tillgångar när kontot visar minus. Hur tänker man då? Vill man inte klara sig själv? Är de så dåliga på matematik att de inte får ihop vardagsekvationen, blandar alltid ihop plus och minus. Det är konstigt de där. Det är ju så enkelt, har man inte pengar kan man heller inte köpa något. Och har man begränsad ekonomi så tar pengarna slut väldigt fort om man köper dyra saker. Definitionen av ekonomi är faktiskt hushållning av begränsade resurser, inget svårt, inte svårt alls. Själv skäms jag ifall jag får en påminnelse men för att kvalificera sig till lyxfällan måste man vilja samla på dem tydligen. En sak är säker - jag kommer aldrig hamna i Lyxfällan!
 
Snart blir svägerskan polis på riktigt! Så duktig, så duktig.
Ska bli kul att var med på hennes dag! :)

Helgen som var i bilder

Vilken härlig helg det varit!

Det blev högsommar med en gång och det kunde inte ha tajmats bättre med både ledig torsdag och måndag. Nog för att jag trivs som bara den på jobbet men ändå - mer röda dagar till folket! ;) Dessutom hinner man så mycket. T.ex. trädgårdsarbete med både uppgrävning av två rabatter och en stengång, planering av rund rabatt (kom inte längre än planering för murblocken var slut :( ) och givetvis avkoppling och solning i trädgården

  

It looks like a mess!

SÅÅ mycket att fixa så vi drog iväg på 30-årsfest i B-bo för Mias Stefan


Det blev även ett par fikor (heter fika fikor i pluralis?) och grillkvällar med vänner och min fina familj, tog bara kort vid grillningen vid Fridhem dock

  


 Första doppen i svenskt vatten för vissa


Paprika-skörd hemma!! Det är i trädgården det händer ;)


Ett riktigt tecken på att det är sommar är att man kan äta ALLA mål mat utomhus - det är mys! Jag älskar sommaren, speciellt försommaren när alla blommor fortfarande blommar och allt är så grönt och fint. Nu hade det varit finfint om man kunde stanna tiden några veckor!

Grattis fam Bergström!

Ett stort grattis till Therese och Eric som fått en bebis - en söt, liten flicka :)
Vi är såå glada för er skull! Och vi får träffa lilla pluttan på söndag, ska bli så roligt!

I'm back!

I'm back! Saknat mig? ;)
Det ser jag att du gjort - eller kanske inte just du, men statistiken på hur många som besöker sidan visar att det är en hel bunt som gjort det :) Det är ju kul att folk fortfarande går in och läser bloggen trots att det inte stått något nytt här på så länge, mindre kul att det som sagt inte stått något för er som vill läsa, men nu blir det ändring på det! Nu är jag sugen att skriva igen - det går ju i vågor, de där. T.o.m. om man ens vill röra datorn när man kommer hem från jobbet, man sitter ju trots allt framför datorn 8 timmar per dag och det räcker gott och väl för att tillgodose mitt behov :) Dessutom surfar jag numera bara i mobilen, smidigt som tusan ju.

Man kan ju tro att det inte hänt så mycket sen sist eftersom det ekar här, men så är det inte!
Här hända allti graj diu! Vänt bare, så ska diu fa se.


Har ingen logisk förklaring till varför jag slänger in en bild på Sigge här, men han är ju söt iallafall. Dessutom har han varit borta och nu när vi letat efter honom så låg han hemma på uppfarten och tittade på oss när vi kom tillbaka - sötis!

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0