Härlig helg

Här har jag haft en härlig helg.

Dotterns första tand dök upp
Dessutom är hon nu pigg och glad igen efter en veckas förkyldning

Härlig myskväll med mamma, syster och kusin i B-bo med djupa samtalsämnen och massa gott i fredagskväll.

Härlig lördag med en fin vän även om jag vara dödstrött när vi gick på stan :) Dock förtfarande bitter över att jag inte fick någon inbjudan till jobbets 40-års jubileum.

Idag ett RENT hem, dammråttorna har haft släktkalas efter släktkalas här - jag säger bara -"no more". Imorgon ska fönstren få sig en omgång också, sen så är jag helt nöjd.

Första jordgubben skördad i trädgårdslandet.

Haft grannarna över på mysig grillkväll ikväll, nu ska maken och jag stanna uppe lite för länge trots att det är söndag - för han har SEMESTER!

Min skatt

Stod och tittade på vår dotter förut när hon var på väg att vakna ur sin vila. Det första hon gjorde var att gäspa och gnugga sig lite i ögonen. Sedan tittade hon sig runt lite och drog upp benen så hon nådde fötterna att leka med och så började hon göra prutt-ljud med munnen. Hon gör det hela tiden, det började i mars någongång och hon testar ju lite olika ljud mellan varven men återkommer alltid till de där pruttljuden - att det kan vara så kul!  Hon såg inte mig eftersom vi har en sänghimmel som skydd för att katterna inte ska hoppa upp i spjälsängen. Men när jag drog bort sänghimmeln och hon såg mig så fick jag världens största leende. Åh, min skatt. Min preciousssss, som Gollum i Sagan om Ringen skulle ha sagt!

Idag på väg hem från en shoppingrunda så höll det på att gå illa i en rondell. Personen såg uppenbarligen inte vår bil (hur man nu i hela friden kan missa en Saab 9.3, dvs kombi?!) och körde helt sonika ut mitt framför oss, mot sidan där dottern sitter. Som tur var hade jag panikbromsat och vejat innan jag ens fattade vad som hände. Jävla idiot. Jag blev så upprörd och slängde mig på tutan, inte sådär "Svensson"-aktigt så det knappt hörs att det är en tuta, utan här var det sydeuropeiska takter som gällde. Ni som kört bil i Grekland, Frankrike, osv vet hur de gör. Ja i Egypten också för den delen - man liksom hänger sig på tutan och tutar väldigt frenetiskt, om vartannat. Helst ska man ju ha fönstren öppna och flaxa med armarna som en galning också, men det lät jag bli. Jag blir så upprörd på sådana personer - jag vill spy lika mycket galla över den personen som Magnus Ihreskog gör från mitten och till slutet av denna krönika på den person som har kört på hans bil. Jag har ju min bebis i bilen, min skatt, min precioussss!

Appropå min preciousssss. Man ammar ju titt som tätt, närmare bestämt varannan timme och idag så kändes det lite annorlunda, det var något VASST - så jag var tvungen att kolla ordentligt och visst var det första tanden som är på väg att titta fram. Första lilla gadden!

Åh, min lilla skatt! 

Smultronstället

I eftermiddags/kvälls var vi i Grynge och badade (inte jag dock), fikade, mysade och paparazzin i mig fick komma fram. Jag njöt varje sekund. Att ta vara på såhär fina kvällar är guld värt.



  



  



  



Ljuv kväll på ett ljuvt ställe.
Här har man i princip växt upp under sommartid, på den här stranden. Sovit över i boden (säger inte vilken) i all enkelhet, utan el och utan rinnande vatten. Det ger TOTAL frid i sinnet, när man bor över här så lever man verkligen i nuet. Det är sandstrand och stenstrand, bryggor och spigg, långgrunt och djupt, vilda blommor och rosbuskar, öppet och samtidigt tät skog. Det är smultronstället på ön!

Och vet du, maken har varit hemma och målat ikväll. Fasen vad han är duktig!
Jag måste skämma bort honom på något sätt och jag vet inte riktigt hur.

Blogga igen

Ska nog börja blogga lite igen efter den här pausen. Skyller på solen, renoveringen, fotbollen, en förkyld bebis och allmänt flängande hit och dit.

Idag har vi haft trevligt besök av ett gäng mammor och deras söta bebisar. Dottern bara låg och stirrade på polarna :) Har också gjort en stor laddning rabarbersaft, det blir gott att ha och släcka törsten med framöver. Nu medan dottern vilar ska jag packa ner lite "kaffi" och chockladbollar, så styr vi sedan kosan mot fiskeboden i Grynge med mysigt sällskap!

 

Heja heja!

Maken säger 2-1 till Sverige, jag säger 3-2 till Sverige. Dottern håller säkert med mig. Spännande!

De små djurens värld







De små djurens värld - blommor.

Oredigerade bilder från 29 april här i trädgården.

Trist

Att vara vaken såhär dags är inte så spännande, nej...

 

Fredrik Backmans vab

Backman är ju som vanligt hysteriskt kul när han skriver om sin "vab"-dag med sonen. Hahaha..
Läs den HÄÄÄR.

Freeeedag

Fredag idag, så härligt!

Idag satte vädret stopp för några saker jag tänkt göra, bland annat tänkte jag bege mig till Tallunden på mammaträning men det lockar inte det minsta när det är kallt ute. Det får bli inomhusaktiviteter här hemma istället. Att-göra-listan har blivit så lång nu när det varit fint väder och man inte velat vara inne, så nu vore det ju väldigt skönt att få bort en del punkter från listan. Dessutom kan man ju alltid baka lite mer bröd och göra lite mer saft (gjorde rabarbersaft förra veckan som redan är på väg att ta slut).

Dottern sover nu. Hennes vaccination igår gick bra och hon grät inte så hysteriskt som förra gången. Efteråt har hon varit trött och gnällig och hon hade pyttelite feber inatt. Det verkar som om det är bättre idag, så det är skönt!

Nu väntar ett berg av strykning och för att det ska gå undan så får den här glada låten av Johnny Halladay gå på repeat tillsammans med några andra uppiggande låtar:



Souvenirs, souveniiiiiiiiiiiiiiiirs :)

Trevlig fredag på er!

Kaxig katt

Den här såg jag på Facebook, inte så illa att ha en dammsugande katt!
Fast den där hunden verkar onekligen trött på attityden :)

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0