När, när, näääär?!

Helg, sköna helg!

Jag ska nog festa till det såhär innan läggdags med att ta in två glas Loka Krusbär och be darlingen vaska det ena. Här slår man på stort, förstår du! Nu såhär innan bröllopet tillåter inte budgeten vaskning av skumpa - Loka tillåts. Vi dumpar dock inga hamburgare som bratsen, men bre ett par knäckemackor och bara äta en, det är mer min stil.

(NOT! Tro nu inte att jag skulle samtycka med de idioter som slöser pengar sådär, när man hellre kan skänka skumpa-pengarna till välgörenhet eller bjuda hemlösa på de hamburgare man inte vill äta själv. Onödigt slöseri är INTE coolt! Jag säger som mamma, "Naij tänk på barna i Afrika och ät upp de diu har på tallriken")

Hur som helst, åter till att det är helg. Det är underbart skönt, som alltid. Men jag säger som Tony Irving - "MEN", det är samtidigt lite läskigt. Jag har av familjemedlemmar blivit informerad om att det inte blir någon möhippa...men jag tror nog att det blir av ;) Och det vore en underdrift att säga att jag funderat en del på det...jag har funderat en hel del. Det är ju inte så lång tid kvar....så antingen är det imorgon, nästa lördag eller nästnästa lördag. När, när, näääär?! Ojojoj, nu blev jag nervös också, fan. Jag kommer nog inte kunna somna, ska nog vaska min halva kopp kaffe som jag har kvar också. Jag hoppas att jag varit snäll mot alla. Show mercy! ;)

Nej jag måste nog gå upp och raka benen, just in case! Hm - undrar om man skulle ta en spontansväng till fastlandet tidigt som attan imorgon kanske! Eller Fårö räcker. Jag ska nog ta en tur varje lördag innan bröllopet! :) Tror darlingen min gärna åker med.

Baka 160 havreflarn

Här är man nyss hemkommen från B-bo, där jag och mamma har bakat Kongresser hela kvällen och gått igenom alla linne-servetter för att se om de var ok, vilket de var! Imorgon skall vi roa oss med att baka 160 havreflarn - slå den du! ;) Det skall nämligen bli dubbla till bröllopet.

Hjärtat mitt har varit hemma ikväll och tvättat muren, vi skall kalkmåla den i helgen, har vi tänkt. Hoppas bara vädergudarna är med oss denna helg, det har de inte varit de senaste helgerna!

Idag har våran cake topper kommit också. Jag tror jag har kollat igenom varenda sida på nätet med brudpar i alla möjliga modejanger och inte hittat ett enda som ser klokt ut, de är ju så plastiga och konstiga och fula allihop - och inte såg de ut som oss! Ett par hittade vi såklart - och det är allt annat än plast, lite udda par i porslin men det blir superfint. You'll se! ;)

Gästboken har också kommit, så jag funderar nu på att dekorera den. Jag är så glad att jag hittade den, som jag har letat i alla affärer efter en sån bok - och så hittar man den på nätet, that's the place to find stuff!

Nu skall jag drömma sött om havreflarn, inför morgondagen!

Världens sötaste provtårtor

Kolla här på världens sötaste provtårtor som vi hämtade idag! Visst är de löjligt söta?! Sån fin dekoration för att vara en provtårta :) Det var två olika kombinationer av fyllning som vi skall välja mellan - båda otroligt goda men vi har gjort vårt val.






Under helgen har vi hunnit med grymt mycket när det gäller bröllopsplanering och i veckan ska kakor och salta kringlor bakas. Känns bra!

 Helgen har vi avslutat med bowling med Therese och Eric, det var riktigt kul - längesen sist!

Lördagsskoj

Lägger ut lite lördagsskoj för den som ännu inte sett dessa beskrivande musikvideos - kul!




Nya tårtbakerskan

Fredag! Lovely, även om vi fått lägga ner planen på att gå ut och käka - det får bli hämtmat med vårt sällskap Tanja och John.

Jag var och fikade med nya tårtbakerskan och det känns så bra igen, hon verkar vara riktigt proffsig och jag är än en gång övertygad om att tårtan kommer att bli helt magisk. Hennes blogg har ni här: länk. En provtårta kommer vi få på söndag - det ska bli såå spännande att smaka!

Vi har även fått ordning på bordsplacering, eller iallafall ett första utkast. Riktigt bra utkast, även om vi inte följer alla regler slaviskt - vi gör på vårt sätt ;) 

Idag har slipsarna till brudtåget (och blivande maken) kommit också!

En månad kvar

Åhhh så pirrigt, spännande, mysigt, roligt, läskigt, rörande, stort - sammanfattningsvis "mycket". Man längtar men samtidigt vill man att tiden ska gå sakta så man hinner med allt utan stress. För nu idag är det bara en månad kvar till vår stora dag!

Min blivande make märkte det i helgen, när han helt sonika blev iväglurad till flygplatsen för att träffa "Skövde-gänget" som han trodde skulle komma till oss - men det visade sig visst att det var han som skulle iväg :) Han undrade om jag packat ner linser, linsvätska och kallingar...och jo, det var med. Så med det verkade han vara nöjd :) Han hade det jättenbra och var nöjd med helgen.

Vi har ännu kvar bordsplacering, få tag i serveringspersonal, hitta lämpliga champagneglas, baka kakor, tvätta och vika servetter - vilken ska man välja?! , fixa sånghäfte, boka fint väder...kort sagt, det finns en hel del kvar! Och imorgon ska jag fika med den nya tårtbakerskan (den förra avsa sig uppdraget) - och om hon skulle få förhinder så fick jag ett ytterligare nummer av kusinen till en duktig tårtbakerska - så det ordnade sig det med också.

Man behöver inte oroa sig för att vara sysslolös till den 21 augusti iallafall ;D

Fest i helgen med högstadiegänget

Här var det fest i helgen med högstadiegänget och vi hade så himla roligt!
Det var Helena, Malin, Mia och jag förstås. Vi jagade stan runt efter en öppen restaurang mitt i strömavbrottet, fick ström och kunde laga mat, åt och drack gott, pratade gamla minnen (bland annat konstaterade vi att det gått 11 år sedan vi slöt nian - gudars va tiden går) och skrattade mest hela tiden. Det var en riktigt mysig....och skitkul kväll! Vi avslöt på Munkkällaren med dans, goda drinkar och trängsel bland turisterna. Grym kväll - det får vi göra om tjejer!


   
  

   

Bilder från Kroatien-resan

Här kommer bilder från Kroatien-resan!

Vi bodde på hotellet Primordia på strandpromenaden i Podgora, 10 meter från havet. Vi gjorde en båtutflykt till öarna Hvar och Brac som ligger i den kroatiska skärgården. Vi gjorde också en bussutflykt längs med Makarska rivieran till staden Dubrovnik - vi gick bland annat runt staden på dess omfattande ringmur. Vi gjorde även ett stopp i Bosnien-Hercegovina. Men mesta av tiden låg vi på stranden och solade och badade och hade det gott. God mat och ett och annat glas god dryck slank ner - tillsammans med trevligt sällskap så blev det en riktigt bra semester! 
 
  

  

 
    

 
  

Underbart skön vecka

I'm back!
Efter en underbart skön vecka i ett varmt och vackert Kroatien är man nu tillbaka i Sverige. Vad veckan har gått fort! Men vi har haft det bra på alla sätt och vis, bildbevis finns ;) - lägger nog upp några bilder på det imorgon. Ikväll ska vi umgås en sista kväll med familjen här i Göteborg och imorgon bär det hemåt öjjen.  

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0