Fantastiskt fin dag

Titta ut - är det inte en fantastiskt fin dag idag?! Snön glimmar lite magiskt, solen lyser, ljuset är fantastiskt... Vilken härlig måndag! Om jag haft en systemkamera skulle jag kompat ut för dagen och förevigat detta

Skyddsängel

Förresten, ikväll har jag gjort ett ängelhänge - en skyddsängel, till mig själv med en härligt blå färg:


..och några små änglar uppkom av bara farten.

Dagen som varit

Dagen som varit, vilket väder! Vackert med all snö men herregud vad halt det är ute, halt som snor! Och vinden kyler en till is inombord - då är det skönt att sitta här inne i värmen.

Nu är det bara EN vecka kvar till julafton - konstigt. Jag är inte inställd på julafton allaredan, men det ska bli himla mysigt att med en jul på Sveriges framsida.

Idag postade vi julkorten, det känns bra. Fast i år blev det inga roliga kort...det blev vykort men det får funka i år, helt enkelt. Det är ju iallafall en julhälsning.

Idag har det varit workshop så jag fick briljera lite med min alldeles fantastiska engelska - eller snarare svengelska och många "ööööhh". Stackars engelsman, han kan ju inte ha förstått någonting. Jag tycker det alltid är lite jobbigare att snacka med en engelsktalande än en icke-engelsktalande, man känner sig ännu sämre bara för att de är så bra.

Imorgon ska jag på shiatsu-massage - inget jag testat tidigare så det skall bli spännande!

Nya ICA-reklamen

Har du sett den nya ICA-reklamen? Så kul:


Bedårande kattungar

Ikväll har vi trotsat halkan och varit på fika ute hos finaste systern och träffat hennes bedårande kattungar! Finns det något sötare än kattungar? Så små och gossiga! 


  

Var mot andra så som du vill att andra ska vara mot dig

Jag läste precis Louise inlägg och jag måste bara säga att det är så VIKTIGT det hon skriver om, hur man påverkas av folk omkring en. Andra människors ord eller en handlingar kan verkligen sänka en totalt eller höja en till bergens höjder - folk inser inte hur bra/dåligt de kan få andra att må. Det kan vara så lite som gör ens dag, som Louise skriver.

 Tänk på det, le och var positiv mot folk i din omgivning, helt enkelt --> var mot andra, så som du vill att andra ska vara mot dig!

Läs Louise inlägg: Läs Louise inlägg här

Mozart-kulor

Produktiv eftermiddag/kväll - check!

Bland annat blev det Mozart-kulor.
Jag måste citera Maria Montazami - "MUMS!"


Nu väntar ett avslappnande bad!

Lucia-firande

Har du varit med om något lucia-firande idag?
Det har jaaaaaag! Världens gulligaste lussetåg kom till jobbet imorse från ett dagis i innerstan och de sjöng så fint, så fint! Nästan i samma tonart och nästan i samma tempo, hur gulligt som helst :D

Tillsammans med pepparkaka och...

...så blev det en perfekt start på denna dag! (bild hämtad fr Arla)

Vacker amaryllis

Amaryllisen som jag fått har slagit ut nu och är såå vacker där den står på köksbordet och bara skiner. Skiner med sin härligt röda färg som strålar värme, kärlek och framför allt JUL! Skiner upp hela köket och min vardag, den gör mig glad :D





Skötselråd för vacker amaryllis: placeras ljust och vattnas väldigt sparsamt, och då menar jag verkligen sparsamt. Jag har vattnat min en gång på två-tre veckor och det har gjort att den blivit för lång så nu måste jag staga upp den med blomsterpinnar. Man kan också skära av blommorna och ha dem som snittblommor ifall de vuxit sig för långa - då skall man i så fall knyta en gummisnodd längst ner på stjälken.  

Söndag är en vilodag

De säger ju att söndag är en vilodag, men neeej - det håller jag inte med om! (eller det blir väl vad man gör det till :) ) Idag har jag städat igenom vårt kök, vilket inkluderar att plocka ur ALLT ur skåpen, tvätta luckor och hyllor, diska/torka av ALLT och ställa tillbaka ALLT igen. Det är då man upptäcker att man har alldeles för mycket av ALLT i skåpen. Man borde rensa bland ALLT lite då och då...men det enda jag orkade rensa idag var sånt som passerat sitt bäst-före-datum och det inkluderar ju inte ALLT. Fast det är nyttigt att gå igenom ALLT också, så att man ser vad man har. Utifall att man skulle sakna något (svar nej, speciellt inte koppar och glas). Nästa städ-mission är att ta sig an tvättstugan och alla skåp där...men det är ju inte jul än. 

Det är faktiskt skönt att få ordning, det är så mycket trevligare att ta fram rena saker ur rena skåp.
Fast det hade ju blivit renare om man rensat lite bland ALLT. Jag hade en vision om att gå igenom all förvaring innan jul och rensa ur det man inte behöver..ja med andra ord 80 % av ALLT :) och jag hade verkligen, verkligen lust att rensa, men den gick ju tyvärr över. Nåja, jul blir det ändå.

När jag var klar så fortsatte jag med köket i Barlingbo - varför sluta när man är igång? Dessutom så finns det ju alltid så goda kakor i Barlingbo, ingen bakar så bra (och så mycket) som lilla mamma.

Status nu är en okontaktbar make här i soffan brevid (PS3), en trött (och väldigt varm) katt framför kaminen


en farlig och frustrerad katt i köket,


och en irriterande katt som smyger omkring i huset och skriker


För min del är det dags för lite te och macka, och sen bums i säng. Natti natti!

Uppdatering

Nu var det dags för lite uppdatering!

Här har det varit en lugn och skön dag, det var ju festligheter igår. Vi var på nobelfesten och guuuud så trevligt det var, maten var fantastisk och kungafamiljen är ju så fina.... :) Eller nej, det var ju julfest med jobbet, men det var snudd på lika fint och långt ifrån så stelt! Sällskapet, maten och ja hela kvällen var hur bra som helst. Vi dansade och tjoade fram till 04 sen så var det dags att dra sig tillbaka.

Så därför har vi idag hållt oss från fysiskt krävande aktiviteter. Pappsen min tittade förbi och då passade vi på att fika med honom, annars har maken VAB:at (vård av bakfylla) och jag har pysslat och plockat lite här hemma. Man kan tro att våra pälsklingar också varit på julfest för de ligger bara och sover de också (de kanske passade på igår när vi inte var hemma?).

Hade varit lite väl optimistisk och halvplanerat en göra-julgodis-eftermiddag, men det fick bli framflyttat till i veckan istället. Men ändå så var jag så himla sugen på att fixa lite, så jag har nu gjort risbräck med blockchocklad, Lindhts 85%-iga chocklad, vårgådaris, hackade hasselnötter och mandel. Väldigt, väldigt gott!



Nu skall vi gå och köpa lite snacks och hyra en film och sen gå hem till våra vänner, det blir en myskväll hos dem med pizza och film.

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0