Inväntar en leverans från HM

Hade en kanonkväll igår med goa vänner, vi hade spelkväll och det blev nästan världskrig men det var roligt. Jag blev dock chockad av hur lättpåverkad jag är av alkohol nuförtiden! Nästan så att man ser dubbelt och börjar sluddra när man tänker på vin uppemot 11-13 %. Man skulle ju kunna påstå att jag inte festar lika mycket längre, och alkohol dricker jag bara till fest. Ja och middagar med vänner förstås - men då mys-dricker man ju bara.

Idag har vi haft en kanon-dag. Fixat och trixat hemma, gått en långpromenad och sett två filmer från Voddler (i löööööv voddler).

Jag sitter nu och inväntar en leverans från HM. Jag har precis beställt 17 saker från HM! Jag vill ju ha det nu, vissa saker blir inte levererade förrän v 16...segt. Men men, den som väntar på något gott! ;) Här i soffan tänker jag ju inte sitta och vänta till v 16...

Och appropå att vänta på något gott - mitt godisförbud slutar att gälla om två timmar! Weeheeee, det är ju så trevligt så det måste ju firas på något sätt. Har ju ett jättebra förslag - massa godis! Äntligen After Eight och kanderade mandlar (eller vad heter dom, Anton Berg-mandlarna?) - here i come!

Men först ska jag sova och faktiskt chocka kroppen med att lägga mig nu snart, vi får hit en handverkare imorgon kl 07.00 och då stängs vattnet av, så det gäller att man hinner duscha, äta frukost och borsta tänderna INNAN han kommer. Vi får väl se hur det går. Nu blev jag nästan lite stressad. Måste lägga mig nu och somna snabbare än kvickt!

Sov gott!

Här är mina tovade alster

Idag har man testat att tova ull - det var kul att pröva! Tummen upp! Det här är mina tovade alster:



Bäst var ändå syrrans:


Inger (morbrors fru) gjorde också fina saker, som den här fyrklövern:



Ikväll skall vi på spelkväll hos Tanja och John tillsammans med Erica, Johan, Johanna och Simon. Det skall bli riktigt trevligt. Jag har köpt ett spel som vi tänkte ta med, "Trodde du ja". Vi har aldrig testat det men det verkade roligt iallafall. Nu sitter vi och inväntar att det skall bli dags att gå. Vet inte vad jag ska dricka bara...är sugen på både vitt och rött. Kanske ska blanda - rosé är ju riktigt gott det med! :D

Hoppas ni får en toppen-kväll! :)

Förkärlek till att riva och göra hål i väggar

Nu igen?! Min darling verkar ha en förkärlek till att riva och göra hål i väggar - eller vad tror ni?

Såhär mycket snö har vi på vår tomt

Vilken härlig dag! Helt underbart fint väder nu när solen tittar fram och allt! Jag skulle kunna sitta här och klaga på att det är så mycket snö, men nej - det tänker jag inte göra. Jag tycker det är fint. Dessutom så är det darlingen som skottar mest :p

Såhär mycket snö har vi på vår tomt:






Såhär fint kan det se ut:
   

Igår var syrran här och vi åt paneng och drack lite vitt, sen såg vi på Let's dance och en film, åt gott. Det var en jättemysig kväll! Idag ska jag lära mig tova ull i Melinskan i B-bo - det skall bli kul! Tror jag gjort det en gång när jag gick på lekis men jag är inte säker.. Det skall iallafall bli kul att testa!

Ha en fin lördag!

Fick en ögoncreme på köpet

Orkar ju aldrig lägga upp något under kategorin Shopping trots att jag shoppar titt som tätt, men idag är ett undantag! Var nämligen på Min Salong och beställde en tid och shoppade hudvårdsprodukter - Exuviance is da shit! Helt fri från mineraloljor.

Jag köpte en dagkräm, nattcreme, rengöringscreme och fick en ögoncreme på köpet, tack vare ett julerbjudande som hon hade kvar två ex av! Fick också några prover på serum men ett sådant har jag sedan tidigare.

Bild på en munk i Thailand

Ikväll fick vi ingen badminton-tid, men det var lika bra för jag har hunnit långt på att-göra-listan.

Sitter nu och trixar lite med Gimp medan Darlingen kollar på något konstigt program. Har precis gimpat en bild på en munk i Thailand, Koh Samui

Och en bild på mig

Härligt färggrann

En härligt färggrann bild från i somras!

Tänk på det när du möter nästa människa!

Ikväll har jag hälsat på hos en gammal och ensam tant. Jag köpte med mig mat och varsin stor semla och åkte dit och OJ vad glad hon blev :D Hon blev så glad att hon grät. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, stort som smått, dåtid, nutid och framtid. Det var intressant, det är alltid intressant att höra vad varje människa bär på för historia. När jag skulle gå så tackade hon många gånger för att jag kommit och grät en skvätt till. Tänk vad lite som krävs för att glädja en människa egentligen...

Efter en lång och frisk promenad efter besöket sitter jag här och myser i soffan med en kopp te och har under kvällen kollat på Spårlöst. Darlingen tycker det är fånigt men jag gillar programmet, för man blir så glad och rörd när "sökarna" hittar en eller flera försvunna familjemedlemmar. Själv har man ingen aning om vad de går eller gått igenom under åren, man ser ju vad som händer i programmet men förstår inte exakt hur de känner, eftersom man haft med sig hela sin familj med sig genom hela livet. Man har aldrig behövt fundera över sådana saker - kärnfamiljen och tryggheten har alltid funnits där. Vad jag är glad att jag haft den uppväxten jag haft. En parentes bara.

Hur som helst, darligen tycker det är ännu fånigare när jag blir rörd och fäller en tår eller två när jag kollar på tv eller film - men framför Spårlöst var det min tur. Tårar måste ju inte innebära att man är ledsen, glädjetårar är faktiskt härligt befriande. Oavsett med eller utan tårar, om du gläds själv eller sprider glädje till andra - bara ett leende, en vänlig gest eller ett vändligt ord gör mycket.

Tänk på det när du möter nästa människa! :)

Sommaren med Göran

Igår var vi, Therse och Eric hemma hos Anna och Göran och såg Sommaren med Göran. Det var en trevlig kväll och filmen var verkligen rolig!



Filmen handlar om en inställsam kille som bara strular till det gång på gång i jakten på den rätta kärleken. Jobbigt pinsam!

Den var riktigt bra - se den! Tummen upp!

Saga über-skelar

Måste bara lägga upp en bild på mig och Saga, för den blev lite rolig - Saga über-skelar, kan hon ha varit i barskåpet tro??



Måste vara all medicin vi pillat i henne för lunginflammationen som satt permanenta spår! Stackars lite söta, söta kisse. Fast ibland verkar hon faktiskt lite lobotomerad, hon sitter i duschen och tittar på vatten i timmar - ska katter göra så?!

Han är verkligen underhållande

I love fredagsmys. Det som saknas nu är lite godis istället för frukten jag sitter och bittert tuggar på (istället för godis - 9 dagar, 2 timmar och 0 minuter kvar). Jag ser Let's Dance och skrattar åt Davids kommentarer - vad får han allt från? Jag tror Claudia eller Mattias (heter han så) kommer att vinna Let's dance - vad tror du?

Jag är nyfiken på den nya serien Solsidan som skall börja den 29/1, det känns som om den kan vara bra.

Syrran och jag läser Jonas Gardells blogg, han är verkligen underhållande :)

Imorgon lutar det åt att börja riva gästtoan. Kul! :)

Ska nog ta lite varmt te för att värma mig (är fortfarande nerkyld efter promenaden m Erica och Tanja igår, brrr) med en kopp te. Eller värma ett glas rött? :)

Jag ser bara godis, överallt

Förresten, förlåt Mia! *skäms* Jag ska klistra fast mobilen på armen...eller hitta något snyggt mobil-senil-snöre! Då kommer jag ha sten-koll på mobilen. Jag lovar!

Aahhhh jag har sån träningsvärk efter body combaten i måndags och badminton och free power dance igår, jag har visst några muskler jag missat att stretcha. Men det känns bra. Jag känner mig nyttig. Speciellt nu när man kör den där reningskuren och inte äter godis. Det är strongt - att gå från att käka godis dagligen till inget under HELA januari. Men jag drömmer om godis. Jag ser bara godis, överallt. Alla äter plötsligt väldigt mycket godis när man själv inte kan äta det. På Ica ser man otroligt mycket godis helt plötsligt. Åh kan det inte bli februari snart...
Give meeeeee candy!


Jag tror faktiskt att jag har varit riktigt sockerberoende. Jag har faktiskt mått dåligt av att inte äta godis. MEN - det kommer väl innebära att man får VÄRLDENS sockerkick-rus när man tar första bitarna - wohoo! Gissa om det kommer bli godisfrossa 1 februari?! ;)

11 dagar, 1 timme och 22 minuter kvar.

Pinsamt Gunde

Pinsamt Gunde! Hur kan man missa det som hänt i Haiti? Gunde måste se på nyheterna, kan man bara konstatera. Fast det är hemskt att se - vilket kaos, vilken tragedi.
Det går inte riktigt att ta in, man kan inte förstå hur livet skulle bli om allt man ägde bara rasade samman. Inget hem, ingen mat, inget vatten - bara kaos överallt. Bidra med det du kan! Många bäckar små...

Några saker som jag skulle vilja ha just nu

Det här är några saker som jag skulle vilja ha just nu:

Frostig Maribowl från Iittala


Gråa stolsöverdrag från Ellos


"Äkta" Kobra-telefon, Ericofon


Creme-färgat överkast från Lynette/Bedside.se


Grå pläd från GANT

Hur kan man inte älska stjärnor? Darlingen vill faktiskt ha en fondvägg med stjärnor i det blå sovrummet nere, frågan är om det är snyggt med en HEL VÄGG med stjärnor? Det tåls att kluras på....

Kolla in läckerbiten

Kolla in läckerbiten som dansar till "Single Ladies" med Beyonce! Ojojoj, det svänger ju!


(Vad har killen stoppat för något i kallingarna? :o )

Tummen upp för Body Combat

Tummen upp för Body Combat på Visby Träningscenter, grymt jobbigt och Hedvig (som håller passet) är ju faktiskt för hurtig för sitt eget bästa :) Jag måste börja med det! Jag har testat det förut men då dissade jag det för det kändes bara fånigt att slå och sparka rätt ut i luften...men nu hissar jag det, man får väl ändra sig?! Ett tips är att att baka ihop alla eventuella små bekymmer man har till en osynlig människa framför sig som man siktar på, moahahaha! ;)

Jädrans vad stryk han/hon/den åkte på idag trots att det bara var ett prova-på-pass! :D Tummen upp!

Hade en otroligt trevlig fredagskväll - hade du?

Jag hade en otroligt trevlig fredagskväll - hade du?

Vi firade att Louise fyllde 20 år i torsdags med att äta smörgåstårta, ost och kex och sedan badade vi balja utomhus med tända lyktor här och var. Det var såå mysigt och såå skönt! Sen rullade vi oss i snön - oh fi fasen vad kallt! Jag, mamma och Inger gjorde vi snö-änglar, fast min ängel såg ut att ha fått lite damp eller nåt. Efter badet så åt vi tårta. Det var en riktigt bra inledning på denna helg!

 

Darlingen rullar sig i snön:


Goldie fick inte vara med, trots att hon ville och försökte, men hon var glad ändå:
 

Man skulle ha byggt en badbalja!

Efter att idag ha letat efter Darlingens susp i en timme (för jag hade tydligen tagit den - vad fasen ska jag med en susp till?) så ska jag nu bege mig till Träningscenter och se vad de har att erbjuda. De har nämligen öppet hus idag så man får testa på nya pass :)

So long!

Tro på sig själv

Jag läste Mias senaste inlägg om självkänsla och självförtroende. Så viktigt, så viktigt! Jag vet vad hon pratar om, har ju själv varit där. Alla har väl varit där någon gång, tvivlat på sig själv och vad man kan? Istället för att uppskatta, inse, värdera, ta vara på det positiva och det man är bra på så tänker man på/lyfter fram/fokuserar på det negativa - och det tar ju så mycket energi! Energi som man egentligen hade kunnat lägga ner på något annat än att få sig själv att må dåligt. Det gäller att komma ur de där tankebanorna och ändra sin syn på sig själv.

Det gäller att tro på sig själv, att skapa sin egen religion. Det är kanske inte så lätt i början (men säg det som är enkelt i början?) men det kommer, dock inte av sig självt alla gånger. Kalla det vad du vill, bara det handlar om dig själv. Istället för kristendomen så kanske..."egendomen"? Nej det låter ju inte klokt..istället för buddism så....egoism? :) Nej det lät inte heller bra, men vad ska man kalla den? Oavsett så är det den viktigaste tron!

Lägg undan bibeln och lägg fram dagboken, se till att fyll dagboken med sånt du skulle vilja att den handlade om. Vad vill du läsa när du sitter på ålderdomshemmet, 97 år gammal, tandlös och lite halvsenil, när du går igenom gamla dagböcker om dig själv?

Seså, gå nu och tillbed dig själv och för guds din skull --> gör något roligt i helgen som du skulle vilja läsa om när du blir gammal :)

AMEN!

Smaken är som baken

Jag sitter i köket och surfar lite . Myser lite. Dricker mitt favvo-te. Ska snart sätta mig framför teven och kolla på "The real housewives of New Jersey", men det är trevligt att sitta i köket, helt enkelt. Jag gillar kök, det är en trevlig, central del i ett hus. Och jag gillar att sitta i köket efter att vi gjorde om det lite - nu är det ljusa, lugna, natur-färger (förutom lila då). Innan var det blått och lite "kallt" - en varm nyans på färgen gör mycket för atmosfären. Jag ska visa.... 
Innan vi flyttat in:

Innan vi flyttat in:

Efter:

Efter:

Efter:


Det är ett känt faktum att smaken är som baken, men jag tycker man blir mer lugn i sinnet av att det är stilrent och inte så prylar överallt. Kan det vara Feng Shui kanske? Jag får googla på saken EFTER programmet, shit nu har jag ju missat nästan allt, attans! Attans! ATTANS!

Hur orkar folk? :)

Måste bara lägga upp en cool grej jag såg i en annan blogg, hur orkar folk? :)

parkour motion reel from saggyarmpit on Vimeo.

26,5 års service

Här sitter man och myser med en stor kopp te och en massa tända ljus :) Så härligt!
Jag är så glad, jag har hittat ett nytt favorit-te:

Det är jättegott! Har kört med Liptons gröna téer ett tag nu men har tröttnat, de är inte goda helt enkelt. Ska testa igenom Yogi-sortimentet har jag tänkt. Den här sorten fick det bli bara för att jag renar kroppen med detox nu.

Annars har det varit en bra kväll, har köpt racket och spelat badminton och sen tagit ett långt bad med darlingen, tända ljus och en massa bada-gott-grejer.

Annars har helgen varit sådär, hade dock en jättetrevlig kväll hos Erica och Johan i fredags och såg Avatar med dem och Tanja och John i söndags..men resten av helgen har jag bara haft ont i huvudet och känt mig snurrig - så trist när man väl är ledig. Man vill ju inte gå och lägga sig och vila heller, utan passa på att göra alla måsten och alla roliga saker man gör på helgerna. Nåja, det försvinner väl någon gång! Man kanske borde göra en 26,5 års service :D

Jag är förvirrad!

Jag är förvirrad! Igår kändes allt verkligen som fredag/lördag! Man hade lite sovmorgon, åt långfrukost, städade, gick en lååååångpromenad, åkte pulka m goa vänner, spelade biljard och avslöt dagen med tacos, "fredags"mys och film - och så vaknad man idag med känslan av att det borde vara lördag eller möjligtvis söndag eftersom man var ledig igår...och så skall man till jobbet?! Nej det blir bara för snurrigt! Jag vaknade nog inte helt förrän en stark kopp kaffe.

Trots en del skador och blåmärken efter pulka-åkningen igår tog jag mig faktiskt i kragen ikväll och kom iväg till gymmet och OJ vad muskulös jag blev! Jag måste nu gå på tvären för att komma igenom en dörröpnning. Det är sant! :) Ska dit imorgon igen direkt efter jobbet tänkte jag, ska bli riktigt skönt. Efter det måste vi nog bredda våra dörrar här hemma.

Och imorgon kommer äntligen Roma Tv och Antenn-service (eller vad de nu heter) och kollar på vår antenn (stackars människor, taket är tokbrant!). Vi har ju saknat några kanaler sedan 2-3 veckor tillbaka. Jag måste ju få tillbaka 3:an pronto pronto nu när "Project Runaway" börjat igen! Jag har redan missat ett avsnitt tror jag...eller två :( Och inte går det på Tv3-Play heller :(

Darligen och jag har haft tålamod nog ikväll att sortera alla kvitton efter renoveringsprojekt - good damn vad  många kvitton!!! Tänkte summera det bara för skoj skull per rum. Fast man vill kanske inte veta hur mycket det kostade. Eller så vill man..hm! Jag är nog för nyfiken för att låta bli!

Snart helg igen, tjohoo! Nu skall jag sätta mig framför teven en stund innan läggdags, vi ska se på tv på övervåningen faktiskt, för omväxling skull! 

Bjuder på en gammal bild på oss från sommaren 2003! Det är liiite skillnad om man jämför med nu :D
 

Toksugen på att spela biljard

Jag och darligen har precis avslutat en långfrukost, så mysigt! Nu ska vi gå ut på en långpromenad och jag ska ta kameran med och fota en massa, kommer förhoppningsvis hem med en massa fina vinterbilder. Sen ska vi nog ta bort det sista jul-prylarna. Tomtarna tog vi bort i helgen, men all form av belysning har vi ännu kvar. Fast det lockar inte riktigt, jag är däremot toksugen på att spela biljard, det lockar! :D Får gå förbi Kanonen och se om det kan vara öppet och bokbart ikväll. Skönt med en ledig dag! Det var en bra start på arbetsveckan det här, med en paus i mitten av veckan. Bara man inte glömmer bort pinkoden till ytterdörren igen! När vi kom till jobbet i måndags så kom vi inte in - koden fanns inte någonstans i hjärnkontoret, så där fick vi stå och skämmas :)

Det var dags för ett återbesök för Saga hos veterinären igår, för att se om lunginflammationen gett med sig. Men icke, så nu ska vi ge kattstackarn kortison i tre veckor. Det är nästan ännu värre att behöva trycka ner en massa tabletter i halsen på henne än den där medicinpastan hon får för lunginflammationen. Hu, stackars katt. Jag tror inte ens att det är lunginflammation längre, jag tror hon har astma...

Nej nu skall långkallingarna på! Ha en bra dag!

Mycket tummen upp ikväll!

Ikväll har man kört badminton, även om vi var fyra på samma plan så fick man springa en hel del - det var sjukt roligt, måste dit nästa vecka igen! Och nästnästa, och nästnästnästa, och nästnästnästnästa osv. Tummen upp för badminton!

Och tummen upp för att man är ledig imorgon, wohoo! Kanske ska överraska kroppen med ett pass i spåret, hade varit rätt skönt. Misstänker att det är en hel del snö bara..man skulle ha haft skidor istället...

Och tummen upp för att jag fick följa med min söta kusin Louise till stallet och hälsa på Åke i söndags :) Han var riiiiktigt fin - som tagen ur en western-film :D



Och tummen upp för att jag och darlingen skall ha lite kvällsmys och se en film, det blev dock inte någon romantisk...Transformers 2 skall vi se. Men ändå! Och tummen upp för att det endast kostar 19 kr att hyra film på Ica Visborg - nice price.

Mycket tummen upp ikväll!

Det njuter jag av!

2009 avslöts helt perfekt. Nu var det då dag fyra (snart fem) på det nya året - och vilken dagar det nya året bjudit på, solen skiner och skiner om dagarna och man känner bara att "life is goooooood"!
Idag har jag börjat jobba igen efter julledigheten - vad snabbt det har gått! Även om man trivs som fisken i vattnet på jobbet så har det varit heeelt underbart att bara vara ledig. Att göra vad man vill när man känner för det och inte ha varje minut planerad. Det njuter jag av! 

Men det är kul att vara tillbaka igen..komma in i alla rutiner och allt sånt. Komma igång med allt man lovat, bland annat är det inget godis/snacks/läsk som gäller under januari månad (nej jag kan inte lova mer än en månad) och att komma igång med träningen igen efter allt julslappande - hade varit roligare om man sprungit gbg-varvet lite snabbare i år än förra året (om man kommer med). Ett annat löfte är att njuta lite mer av det man har och bara "bo" istället för att renovera och fixa o trixa...det enda vi har inplanerat är gästtoaletten som vi skall börja men nu, och efter det klädkammaren, sovrummet på bottenvåningen och att vi skall kalka om muren. Vi skall ta det lugnt...och det skall faktiskt bli kul att komma igång - bara man känner att man har energin!

Nej jag känner faktiskt att det här året kommer bli fantastiskt, det kommer ha mycket att bjuda på! :) Darligen och jag har förresten börjat planera en resa till Thailand - gissa om jag längtar! Det svåra är att bestämma vart vi skall någonstans denna gången - vart vi skall lämna våra...


Antingen testa nya ställen eller åka till beprövade. Eller kanske åka till Kambodja? Eller Vietnam? Eller Fårö? Fårö är ju jädrans fint under april alltså...hmm! Oavsett så måste man ju bestämma sig rätt snart så man hinner planera, den här gången SKALL jag simma med delfiner - blev inte så förra gången trots envisa försök. Ah fasen, där rök ju Fårö-alternativet. Nåväl.

Nu skall jag läsa de sista 30 sidorna av Sieg Larssons sista bok Luftslottet som sprängdes. Den är sååå spännande nu, i nättras läste jag 230 sidor - kunde bara inte lägga ifrån mig boken!
Sov gott!




LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0