Skön helg

Det har för övrigt varit en riktigt bra helg!

Vi var på en golftävling med jobbet under hela lördagsdagen. Det var en riktigt trevlig dag. Jag gick caddie för Therese, som är en duktig golfare :) Sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning, tog en drink hemma hos Therese och Eric och gick sen ner till jobbet för mingel och sen vidare till Wallers för att fortsätta kvällen med mat, dryck och trevligt sällskap. Riktigt roligt!

Jag blev lite paff, men vaknade faktiskt pigg i söndags. Så vi åt frukost ute på altanen och märkte att det var alldeles för varmt och skönt ute för att fixa taket i tvättstugan. Så vi var ute i trädgården hela dagen istället. Bland annat så sådde/planterade vi i trädgårdslandet, Darlingen byggde en ställning som man kan lägga nätet över så inte fåglar och katter kommer åt det man sått. Jag kom på att jag har sått lite för mycket, så nu står det en miljard krukor vid trädgårdslandet med saker som inte fick plats :) Vi fixade också en ny rabatt vid altanen. Vi ska nämligen ta bort två rabatter på baksidan (någon gång i framtiden)..och istället göra några nya :)

Såhär blev rabatten:

Det blev bara lavendel - och en vinranka på hörnet som förhoppningsvis kommer att klättra upp för planket. Runt rabatten ska vi lägga snygga stenar/kantsten.   

Sen bakade jag Linda Skugges jättegoda rabarberpaj och tog med den till Barlingbo, när vi skulle grilla och fira lilla mamma.

Skön helg!

Rawfood - smoothie

 Såhär på kvällskvisten festade jag till det lite extra med en rawfood - smoothie.
Det ser läskigt ut men det är supergott och nyttigt så in i bängen ;)



Ikväll blev det:
3 dl bladspenat
2 kiwi
Färska mynta- och citronmelissblad

Sen spetsade jag till det med min acai-juice, så jag lär väl inte kunna somna inatt =) 

2-åring röker 40 cigg om dagen

Läst Expressen? Jag hittade en artikel om en 2-åring som röker 40 cigaretter om dagen. 2-åring och stor-rökare!! Föräldrarnas kommentar är att det inte är så farligt, "han ser hälsosam ut". Men allvarligt?! Vill man inte att sitt barn ska må bra och inte utsätta det för faror? Eller förstår föräldrarna helt enkelt inte bättre? Hade det inte funnits på film hade jag trott att det var ett skämt, men bildbevis finns:

Hur kan man göra så mot sitt barn?

Själv blir jag irriterad bara jag ser någon röka i närheten av ett barn. Det här är ju helt sanslöst... 
Här är länken till artikeln

Eurovision Song Contest

Fan - Sverige är inte vidare till final i Eurovision Song Contest. Trist! 
Låten är ju grym och Anna Bergendahl är ju ännu grymmare - hur kan man inte gilla det? Nej det här var konstigt. Väldigt konstigt. Vem vill se finalen nu?!

Gips, sparris och bubbel

Ikväll har vi äntligen tagit itu med det där jädrans taket i tvättstugan.


Vi kom en bit, sen så kom vi på att vi ju skulle ha primör-premiär och valde sparrisen framför takgips-damm. Som sparris-älskare vi är, så känns det såhär i efterhand som en bra val. Givetvis är det gotländsk sparris - en parentes bara.


Till det så har vi testat en av två heta bubbel-kandidater till bröllopet:

Det är så att säga, att förena nytta med nöje.

Ikväll gips, sparris och bubbel.
Imorgon golf, sprit och babbel :)
Skämt åsido, golftävlingen och -festen som jobbet anordnar imorgon skall bli väldigt rolig. Hoppas det inte regnar på dagen bara. Jag ska nog packa ner paraplyet ifall ifall :)

Varit flitiga ikväll

Nu sitter vi här och slappar lite innan sängdags.
Det är vi faktiskt välförtjänta av, vi har varit flitiga ikväll. Huset är dammat, dammsugat, moppat och två veckors tvätt är struken. Dessutom har vi hunnit sitta på banken en timme i ett intressant möte med vår bankman ikväll..och varit på kundkväll i Esprit-affären. Även ett besök hos frissan har man klämt in. Färgat håret har jag gjort också. 

Jag har förresten haft fyra mc-körlektioner denna veckan! Det var veckans höjdpunkt (förutom kommande golftävling och fest på lördag) - grymt roligt! Förutom att jag fick lite lite närkontakt med asfalten, men shit happens. Det var iallafall det roligaste jag gjort på länge och det är sååå synd att resten av lektionerna inte är förrens om en månad :( Vill ju köra nu.

Men nu försöker jag surfa.
Det är dock inte så lätt...det är någon som stör mig :) :

Baileys är nyfiken som bara den. Och så måste hon ju sitta en cm från skärmen och följa muspekaren med huvudet så att hon gör fräscha ränder med nosen över hela skärmen. Trevligt!

Men hon är söt. Riktigt söööt!




Snart fredag förresten!
Det ska firas med....läggdags!
Natti natti

Underbar helg!

I helgen var vi i Göteborg!
Det var en jättehärlig helg med svärföräldrarna, sol och sommarvärme, Göteborgsvarv - dock ej för mig (jag och svärföräldrarna tittade på och fikade istället), grillning, mys, klädprovning och -shopping till bröllop för oss båda. Sammanfattningsvis en mycket lyckad helg!

Här är några bilder:
  



Göteborg är otroligt fint (kanske inte just på den här bilden ;) )! Synd att staden ligger och svärföräldrarna bor så långt bort i förhållande till Gotland bara :(

Men det var en underbar helg!

Dyrt att ringa från Egypten

Jag fick min mobilräkning idag och det blir tummen ner, helt enkelt.

När vi var i Egypten så ringde vi fyra samtal totalt och skickade något sms (och mottog några - vilket i och för sig kostar lika mycket som att skicka) och bara det uppgick till 900 kronor. Det är helt sjukt. Heeeeeeelt sjukt! Det måste vara feldebiterat, jag måste ringa imorgon och gapa lite på dem för att jag ringt för mycket.
Men först, deppa lite.

Summa summarum - det är jävligt dyrt att ringa från Egypten! Tummen ner, så långt det bara går.

Fina ljuslyktor

Tummen upp för mitt köp idag:
 



Jag blev lycklig ända in i hjärtat när jag fick syn på dessa fina ljuslyktor. Det är kul att få köpa lite annat än isolering, gips, 15 säckar jord, kompostströ, gräsfrö, gödning, osv osv...du fattar :)

Kort uppdatering

Helgen har varit super! I fredags grillade vi med med några kompisar och hade en riktigt trevlig kväll!

I lördags var det Therese möhippa och det var så kul för hon hade inte misstänkt något - vilket vi trodde att hon hade! Det blev en riktigt kul dag med fina utstyrslar för Therese, pinsamma uppdrag, höghöjdsbanan på Thors gård, middag på Joda, "sovrums-tupperware-party" ;) och partajj i Vänge på kvällen. Riktigt nice! Höghöjdsbanan var för alla som deltog på möhippan - oh my good vad högt och skakigt det var däruppe bland tallarnas toppar. Mycket av min höjdskräck försvann när jag hoppade fallskärm - men inte allt, märkte jag. Dessutom gick en bana sönder - men Veronica var tuff som attan och lyckades ta sig igenom den ändå. Nedan syns det hur högt upp det var (jag är den som står närmast och kramar en tall förtvivlat):




Kul dag och kväll!

Så i söndags var man lite trött och tog det rätt lugnt.

Igår däremot sprang jag en mil! Fast det känns idag...känner mig som en gammal gumma idag :) Det känns bättre att ligga i soffan och spara på energin, nu såhär i efterhand. Att man inte lär sig :)

Love is in the air på ICA?




Se längst ner på kvittot, har aldrig tänkt på det tidigare förrän jag såg det häromdagen - KRAMA OM VARANDRA! Och ät äpplen med hjärtan på! För love is in the air på ICA :)

Hobby att samla på hobbies

Jag blir ALLTID mobbad av min sambo för att han tycker att jag har som hobby att samla på hobbies :)
Det stämmer faktiskt. Men det går i perioder, när jag är kreativ så vill jag göra allt och gör det i minst 1 - 2 veckor. Nu var det längesen jag gjorde smycken, så det tänkte jag ägna kommande två veckorna på ;)



Det är såå fina pärlor och det var verkligen längesen jag gjorde smycken sist, så det skall bli kul!

Tappa bort det jag verkligen behöver

Jag fattar inte riktigt vad som hänt. Jag verkar tappa bort det jag verkligen behöver.

Jag har i en veckas tid letat mig galen efter en brun-vit-röd sjal som jag verkligen har behövt till ett par outfits - men den är spårlöst borta!!! Jag har so far letat igenom hela huset 4 gånger. Vart är sjalen?!

I söndags var vi ute hela dagen i trädgården och jag behövde verkligen mina snickarbyxor för de har så bra knäskydd. Jag letade, och letade och letade...tror du jag hittade dem? Nej. Vart är mina snickarbyxor?

Jag skulle igår räkna på hur min vigselring skulle se ut och när jag var hos guldsmeden sist så skrev jag ner alla priser på en lapp. Men tror du jag hittade lappen? Den är såå viktig. Vart är lappen?

Jag har frusit som fasen hela helgen och ikväll är det rekord. När det är rekord så måste man ju ha sina gosse-tofflor, tror du jag hittar dem? Nej, nej. Vart är mina gosse-tofflor?

Vart tar mina saker vägen? Såhär kan det ju inte fortsätta, då får jag snart inte behöva något alls..för då försvinner det ju! Märkligt. Mycket märkligt...blir såå irriterad.

Sått en massa frön

Jag har sått en massa frön och jäääklar vad det växer. På ingen tid alls :) Det är verkligen roligt. I mitt nästa liv ska jag driva ett gigantiskt växthus :D Hur som helst, snart måste jag plantera ut allt i små krukor - tvättstugan kommer se ut som ett (väldigt litet) gigantiskt växthus!

Jag har sått tomater, gurka, squash, gul lök, avokado, chili, paprika och örter. Jag ser verkligen fram emot att få sätta ut allt och så resten i trädgårdslandet när temperaturen tillåter. Inte hade man räknat med att det skulle vara mars-väder ända in i maj (!)


Jag har funderat lite på det där..och varför sår man inte kryddor och sallad så man har resten av året? Det är ju konstigt. Tänk annars vad praktiskt att ha en massa goda örter och färska tomater i köket istället för krukväxter.

Om du undrar varför vi har en vit duk på gräsmattan så är det INTE för att vi haft picknick i trädgården. No no. Vi har försökt ge lite lung och hjärträddning på gräsmattan. Nysått gräs och alldeles för mycket snö var ingen bra kombination. Så nu är det gödning och gräsfrön som är "da shit" (som jag skulle ha sagt om jag var en riktigt "gangsta") för oss.

Jag försökte rensa bland tulpan-lökarna i rabatterna förra året - visst gick det bra?!




:D Egentligen var det tur att jag inte lyckades hitta alla, för förra året ville jag bara ha bort allt för att sen fundera på vad jag ville ha. Men i år vill jag att det ska blomma som bara den och vara hemtrevligt! Tyvärr hittade jag alla lökar i rabatten på baksidan, så den ska fyllas på med något vackert och färgglatt i ett par-tre fina nyanser.

Hur som helst så är det verkligen såå härligt att ha en trädgård att fixa med!

Fryser

Jag får lite dåligt samvete när jag går in här och kollar på statistiken och ser att det är ett gäng stackare som går in och kollar varje dag utan att jag lägger upp något skoj att läsa alls - förlåt kära ni! Bara för det ska jag lägga in minst två inlägg ikväll :D

Men först måste jag ladda upp en en rejäl kopp varm te för jag fryser, fryser, fryser så jag skakar!

Liten söt igelkott

Jag fick ett mail på jobbet med denna underbart söta lilla varelse, se vilken liten söt igelkott! Eller piggsvein som det heter på gotländska:

Foto: okänd

Piffig pasta

Trist med bara pasta?

Piffa pasta får du genom att lägga i fryst bladspenat:
 
Spenat är rik på a- och e-vitamin, antioxidanter och järn.

Lägg i spenaten i pastan när det är någon minuts koktid kvar och vips så får du en nyttigare (och piffigare) pasta!

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0