Gott Nytt År!

Gott Nytt År!
Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll och att ni får se riktigt många:

Tänk att det redan är nyår - jag kan inte förstå hur det här året har sprungit på så snabbt. Fast jag tycker alltid att det är skönt med ett nytt år - det känns som om man kan börja om. Om man har haft ett riktigt bra år - så får man se till att kommande år blir precis så bra eller bättre än det förra. Och om man har haft ett dåligt år, så får man nu ett tillfälle, en ny chans, att lägga det bakom sig och göra kommande år till ett bra år. Jag känner att 2010 kommer bli ett riktigt, riktigt bra år.

Har ni några nyårslöften?

Jag har en lååååång, låååång lista, inte direkt löften, men iallafall saker som jag ska tänka på. Tidigare har jag bara gett ett fåtal löften så att man kan försöka att hålla dem...men i år så tänker jag som så att jag har en rad saker och ju fler man kan bocka av på listan, desto bättre är det :D Fast två löften har jag faktiskt! Under mitt kommande år skall jag lägga min energi på rätt saker och jag skall prioritera nära och kära detta år - för de har blivit lidande under det år som varit då jag och darlingen varit helt insnöade på att göra om i vårt hus. Man har lärt sig att energin inte räcker till precis allt man vill, så det gäller att välja rätt!

Nu skall jag och darlingen dricka upp det sista av årets glögg och sen skall vi väl börja göra oss iordning för kvällens äventyr.

Ha en finfin kväll mina vänner!

SKITKUL

Då var man nästan nyss hemkommen. Vi var ett gäng som var iväg och körde laser dome ikväll och det var sååå kul! Fast jag var lite osäker på min utrustning för laserstrålen syntes kanske 6 av 10 gånger...så jag fick ju skjuta som en galning istället. Fast hade ändå minst "skott" registerade...men det var ändå SKITKUL!

Sen åkte vi hem till Tanja och John och såg filen "The Proposal", den var riktigt bra!

Tummen upp för hela kvällen! Eller egentligen för hela dagen, för jag hittade en del fynd på stan idag också! ;)

Inget bra för Färjestad

Ah, det gick ju inget bra för Färjestad. Nej nu skall jag sluta kolla på hockey. Jag får börja kolla på konstsim eller cricket...eller nåt annat väldigt intressant.

Godnatt!

Har ni förresten sett den nya ICA-reklamen?

Har ni förresten sett den nya ICA-reklamen?

Såå himla rolig! :D

Vi fick jul i vårt hus

Nu ska jag finally uppdatera er om hur min helg har varit!

Vi fick jul i vårt hus, det blev riktigt mysigt faktiskt..även om "granen" inte riktigt blev som vi hade tänkt oss, hehe. Med tanke på katterna så skulle vi bara ha något litet, väldigt litet..som lika gärna hade kunnat stå på ett bord (lååångt från katterna) och inte nödvändigtvis på golvet. Så jag bad pappa att fixa en liten en (alltså enebuske)....och han kom in med en 1,90 meters-en! Jorå så atte....men det var himla gulligt av pappa ändå. Han tyckte det var heltokigt att ställa in en en inomhus -"Va sajja ni ungdomaa, ha en ein inne?" och ruskade på huvudet :) Men det gick visst att dekorera även en julen (jul-en)!



Julafton var riktigt trevlig, vi var i kära Barlingbo med hela familjen faktiskt. Brorsan skulle ju egentligen jobba men dök upp som gubben i lådan (fast jag visste det sedan innan) så det var ju himla kul att hela la familia var samlad. Det var ju bara göteborgarna som saknades :(, får hoppas att de kommer över nästa år istället då. På kvällen kom familjen Magnussons också och vi åt, drack, åt, åt och så åt vi...och hade allmänt trevligt - som vi alltid brukar ha! Kvällen avslutades med julkonsert i Barlingbo kyrka, enligt gammal tradition.

Julgranen i B-bo var lite snyggare faktiskt


Jag och darlingen måste varit alldeles för snälla detta år för herrejösses vad julklappar vi fick! Jag fick allt jag önskat (förutom en VW Passat då, förstår inte varför jag inte fick den? ;) ) och mer därtill. Jag skrev i ett tidigare inlägg om ett paket som vi skulle hämta ut, det var ju julklappar från göteborgarna.



Till och med katterna fick julklappar :) De blev riktigt glada, Saga for runt som en dåre. Hon mår bättre nu (tror vi), hon äter iallafall för hon har blivit tjock som en liten julgris! Det går bättre att få i henne medicinen, även om hon ger oss nästintill dödande blickar efteråt.

Efter julafton har vi ätit ännu mera julmat, ännu mera julgodis, umgåtts med familj och vänner..och slappat. Fast egentligen tröttnade vi på att slappa efter juldagen, det är faktiskt jäkligt trist att bara sitta framför teven en hel dag..det kryper ju i kroppen på en. Så det är färdigslappat :) Man måste ju börja fila på formen inför göteborgsvarvet nästa år (OM vi kommer med). 

Idag har jag och en vän varit på stan och spanat in mellandagsrean, jag hittade massor av saker - men inget på rea :) Hittar aldrig något på reor. Men ett av inköpen var en riktigt snygg jeanskjol som jag bara längtar efter att använda! Sen kom fina Karro och hennes man över på fika, såå kul att träffa dem för det blir ju så sällan :( Hoppas de gör en Gotlandstripp inom snart framtid igen!

Nej nu ska jag se lite av hockey-matchen. Darlingen håller på Frölunda och jag mer på Färjestad...så vi får väl se vem som blir glad av oss två!

Att tänka på i vinter!!

Grymt lyxigt att ha semester

Jag är julledig, wohoo! Det känns grymt lyxigt att ha semester och inte börja jobba förrän 4 januari nästa decennium! =)

Jag ska nu äta något och sen åka ut till ÅRETS SOCKEN B-bo för att julfixa lite med familjen nu innan julafton!

Så mycket snö

Ojoj, ikväll förfrös jag nästan häcken av mig! (som synd är så är den fortfarande kvar :p) Var ute på en långpromenad med en vän och har nu försökt tina upp i nästan en timme. Får nog värma mig med lite glögg! Och godis =) Men jag måste ändå säga att jag äääälskar när det är så mycket snö - det blir ljust och fint ute...nästan lite drömlikt när det ligger snö på träden och när det knarrar unden en när man går. Även om det är förbaskat kallt så blir det såå mycket mysigare när det är snö ute. I love it! Lägger upp några bilder från en av darligens och min snöiga långpromenader i helgen:

 





Nu ska vi glögga lite, darlingen och jag!


Det har förresten kommit ett paket till darligen på tre kg (?) Från tomten? Har han varit snäll i år tro? Spännande!

Nya tider kräver nya ordspråk

Till julen ska man vara glad, så därför tänkte jag att lite måndagsskoj ska pigga upp. På jobbet får vi inte skicka skämtmail till varandra, så nedanstående ordspråk har jag INTE fått på mailen :)

Nya tider kräver nya ordspråk

Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.

Den som spar han har men inte roligt.

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.

Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.

Dåliga flickor är inte det sämsta.

Framtiden var bättre förr.

Friskt vågat, halva inne.

Först till skrivarkön får först skriva ut.

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.

Ju fler kockar desto större fackförening.

Kvinnans list övergår när mannen får stånd.

Livet är hårt, men orättvist.

Man har inte roligare än man köper ut för.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.

Älska din nästa, men var diskret.

Även den starke får ta i när han skiter.

Även i de lugnaste vatten drunknar man.

:D

Kattkräksjuka?

Åh vilken morgon, suck. Började fint med att Saga kräktes runt kl åtta...sen Sigge vid halv nio...sen igen vid nio...och sen igen nu vid kvart i tio. Kattkräksjuka? Stackars våra kissar :( Och vår orkidée som blommat stort och fint ända sen i somras verkar nu ha gett upp hoppet om livet och ser allt annat än glad ut - trist!

Darligen spelar hockey bockey och jag ska trotsa snön och minusgraderna och ta mig ner på stan för en (förhoppningsvis) effektiv jakt på de sista klapparna. Och sen ta en sväng förbi jobbet och hämta min och darligens julklappar från jobbet, det skulle ju göras idag. Undrar vad det kan vara då..de har frågat efter klädstorlek så en t-shirt eller tröja låter väldigt sannolikt!

See ya!

Stackars lilla kisse!


Darlingen och jag har senaste tiden misstänkt att det varit något fel på lilla Saga, att hon fått astma eller allergi (för det borde ju en katt kunna få?) eftersom hon andas konstigt. Så det blev en, för henne, icke uppskattad tur till veterinären idag - och tur var väl det, för hon har fått lunginflammation! Stackars lilla kisse! Varför gick man inte tidigare. Nu ska hon få gå på pencilin och inte få gå ut på två veckor, men hon verkar gillar läget ändå faktiskt......NOT! Tur hon har en storebror som tar hand om henne.



Ikväll blir det en lugn kväll hos Therese och Eric, vi skall hyra film. Så det blir en trevlig kväll i trevligt sällskap! :)

Ha en fin fredagskväll!

Det är de som bryr sig som räknas!

Fick ett mail av Ola på jobbet, måste lägga upp det för det var tänkvärt!

Följande är en av Carl Schultz filosofier, skaparen av Snobben.
Du behöver inte kunna besvara följande frågor.
Läs bara igenom brevet så kommer du att förstå andemeningen.

1. Räkna upp världens fem rikaste män.
2. Räkna upp fem vinnare av Heisman trofén.
3. Räkna upp de fem sista Fröken Sverige vinnarna.
4. Räkna upp 10 personer som vunnit Nobelpriset.
5. Räkna upp de sex sista som vunnit Oscars för bästa aktör eller aktris.
6. Räkna upp de tio senaste vinnarna av WM i hockey.

Hur gick det?
Poängen är att få av oss minns gårdagens rubriker.
Dessa är inte andraklassens pristagare. Dom är de absolut bästa i sin gren.
Men applåderna dör. Utmärkelserna uteblir. Deras gärningar glöms bort.
Diplomen begravs med sina innehavare.

Här kommer en frågerunda till. Få se hur du klarar den:
1. Nämn några lärare som hjälpte dig under din skolgång.
2. Nämn tre personer som stöttat dig i genom svåra tider.
3. Nämn fem personer som lärt dig nåt värdefullt.
4. Nämn några som fått dig att känna dig speciell.
5. Nämn fem personer som du gärna umgås med.

Lättare?

Sensmoral: De människor som gör ditt liv värt att leva är inte dem med mest pengar,
mest utmärkelser eller mest berömmelse. Det är de som bryr sig som räknas!

En örfil efter att ha blivit kallad gubbjävel

Nästan nyss hemkommen från det sista yoga-passet för terminen :( Tycker det är lite dåligt att det inte är öppet något mer förrän nästa år - det är ju när man är ledig som man verkligen har tid att gå. Yoga i mellandagarna hade ju varit perfekt. Men men, jag ska nog gå nästa termin också så jag får väl hålla mig tills dess. Eller yoga hemma.

Läste förresten nu om Ronald Fasth som hade gett en unge en örfil efter att ha blivit kallad gubbjävel hääääääär. Jag måste bara säga att jag är helt på Ronalds sida. Det finns uppenbarligen ingen respekt - man kan inte kränka folk till höger och vänster även om man känner för det. Visst att Fasth tog till våld som aldrig blir någon bra lösning på en dispyt MEN jag tycker ungdomar måste få ta konsekvenser för sitt handlande - eller hur? Och egentligen spelar det ingen roll ifall det är ungdomar eller äldre som kränker - oavsett ålder så måste man kunna respektera varandra. Det är lika självklart som att man inte skall snyta sig i gardinerna eller smaka på bordsgrannens mat. Här kommer föräldrarnas viktiga roll in, uppenbarligen har de misslyckats i det här fallet.

Nåja, det var en parentes.

Jag var ju på en kickout tidigare i tisdags, det blev ingen julmat som jag hoppades på men det gjorde inget för vi hamnade tillslut på Black Sheep Arms. Det är ett riktigt gemytligt ställe (även om jag inte är någon öl-fantast) och god mat har de också - så det var en trevlig avslutning med alla inblandade! Imorgon däremot, dåå blir det julmat - som jag längtat! Vi i teamet på jobbet ska gå på Hasses jullunchbuffé och äta oss proppmätta, det ska bli så gött! 

Snart är det fredag, nice! Ser fram emot att softa lite efter jobbet imorgon..men nästan alla våra tv-kanaler har försvunnit av icke känd anledning - trist! :( Men tv4 har vi ännu kvar - så nu ska jag se en dokumentär på om playern Tiger Woods och stackars Elin...sen blir det läggdags. Sov gott!

Renovering av vardagsrummet

Ute faller snön, sååå härligt - det har jag verkligen längtat efter. Den här vintern kan man njuta lite mer av årstiden är för ett år sedan då vi höll på med renovering av vardagsrummet. Det var faktiskt lite sjukt vad vi arbetade på..långt in på nätterna. Man hinner ju i regel inte så mycket på vardagarna...och på helgerna vill man ta igen det man missar i veckorna..och så ska man ju träna, vara social, osv. Iallafall så var det väldigt roligt och både darlingen och jag blev riktigt nöjda. Men jag ljuger om jag säger att jag aldrig tänkte tanken - "vad f*n har vi gett oss in på?!"

Tänkte vara lite nostalgisk och lägga upp måååååånga bilder:

Innan inflyttning:  Inflyttning:  

Sen rivning av takduk och takelement:
 
Sänka tak  och dra el till spots/nya uttag:   
Gips:  
Täppa igen hål som blev där vi drog fram el:  
Tak uppe o spacklat:  Väv:  
Målat, hål för spots och golvet slipat:  
Målar golvet något vitt innan lackning:  
Tapetsering påbörjad:  Klart  
Tapet-experten in action ;)  Och lister:

Sen så var det klart!
 

Jag hoppas på julbord

Snart ska vi på kickout för ett projekt som hållit på sedan mars månad på jobbet, ska bli kul! Först skåla lite i skumpa sen ut och käka, undrar vart vi skall gå..jag hoppas på julbord! :D

Bilder på hur kontoret blev

Just det, måste ju lägga upp bilder på hur kontoret blev


Nu ska jag bara inhandla ett antal vinröda pärmar först så det blir lite enhetligt. Det är måhända lite stelt, men jag tror att en hylla och lite fler tavlor kan liva upp det lite.

Men en sak är säker, man saknar inte; den tidigare färgen, hålet efter att vi drog nätverkskabel, oordningen eller det läskiga golvet som var en ful plastmatta med skum under:
   

WOW

Tjohoooo! Hallå allå, någon där? Den där Sara verkar inte vara här iallafall! ;)

Här har det varit en riktigt bra helg. Vi var på julfest i fredags och WOW vilket party det var! Det är ju ett fantastiskt företag man jobbar på :)
Jag brukar ju aldrig lägga upp outfit-bilder men gör ett undantag - det här är årets julfest-outfit! Det syns inte så väl men jag hade en guld-kofta från Cubus och ett guld-skärp inhandlat på Kreta. Klänningen hittade jag faktiskt på Lindex och till det hade jag pärl-accessoarer.
 

Kvällen bjöd på god mat, über-trevliga människor, bra band och uppträdanden - bland annat var jag med och dansade till Michael Jacksons "Beat it" med ett glatt gäng. Till och med Peter Jihde var men ett par svängar via länk - coolt. Goda drinkar var det också, hehe, men trots att man gick hem runt 5-halv 6 så var man ändå rätt pigg dagen efter, jag är lite chockad faktiskt :) Darlingens syster Ulrika var på besök i helgen, så vi gick en sväng på stan i lördags och njöt av det fina vädret


På kvällen lagade vi god mat och hyrde några filmer, så kom Erica och lilla söta Ebba över också.
Baileys var såå söt, hon somnade på en lampa och luktade därefter lite svedd päls!


I söndags blev det julpyssel ute i Barlingbo och även inne i stan. Ulrika och jag bakade lussebullar och gjorde Leilas Rocky Road. Bullarna blev väl inte riktigt någon hit (bullar e fasen svårt alltså) men godiset var gott :) Vi testade årets glögg också - god!

Idag har jag varit på yoga och känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon! Ser fram emot morgondagen, då ska vi avsluta ett projekt på jobbet med utvärdering och sedan middag ute, nice! :)

Långt från alla måsten

Nu var det ett antal dagar sen sist man skrev nåt här, men det är ju såå fullt upp hela tiden. Det har varit julstök i både kubik och kvadrat, fixat kontoret (det är finally KLART!), middagar, kalas, fika, fix på hemmaplan och gå-på-stan-i-panik-för-man-hittar-inga-jädra-julklappar. Jag hänger alltid upp mig på dessa julklappar...hittar aldrig något bra så i tillslut tar man något som man i efterhand undrar hur man kunde köpa. Men man har ju märkt att man inte är ensam - överallt finns stirriga folk som springer omkring i alla affärer och rycker i saker. Det är ju verkligen köp-hysteri, det är faktiskt inte klokt när man tänker efter. Folk bara köper och köper och köper...och ofta bara för köpandets skull. Nej då är det bra om folk säger vad de vill ha, så att de får något de kommer använda istället för att ställa det i något skåp någonstans. Fast om man vet vad man vill ha kan man ju lika gärna handla det själv..nej i slutändan byter folk bara pengar med varandra - fånigt, eller hur?

Ingen roligt inlägg, men jag tycker faktiskt inte att julstressen är så rolig. Hade jag haft råd skulle jag bjuda la familia på en resa långt från alla måsten.

Plogen

Darlingen har satt fast golvlistor i kontoret nu och även skenorna som vi kommer fästa skrivbordet i, är på plats...nice nice. Färg köpte vi idag till skrivbordsskivorna..den heter betong så det kommer bli tre nyanser av grått.

Jag har varit på yoga ikväll, hittade helt rätt i en övning som heter Plogen (bra namn, man känner sig faktiskt lite överkörd av sig själv) ;) Man ligger först på rygg och lyfter sedan upp ben och höfter rätt upp och stöder ryggen med händerna...sen fäller man ner benen över sitt huvud. Sökte efter en bild men hittade ingen som jag var säker på att jag kunde ta. Nu känner jag mig helt avslappnad i ryggen och en skön känsla har infunnit sig i hela kroppen! Perfekt avslutning på kvällen - googla på den och gör den hemma! Försiktigt förstås.

Nu ska jag sussa, det är en ny dag imorgon. Sweet dreams!

Ser fram emot helgen

Hu hu hu vad jag var orolig, tur att hon mår bättre...

Imorrn är det fredag, tjohoo! Ska som alltid bli skönt med ledighet så man hinner fixa på hemmaplan.

Lära mig om detta

Var ju på chokladprovning igår, åh så gott! Man fick 13 bitar av olika slag och en intressant föreläsning om...just choklad :) Ägaren berättade om olika typer av choklad och kakaobönor - det slog mig då att jag faktiskt inte kan så mycket om choklad, jag som ändå äter det flera gånger i veckan! Nej det får bli skärpning för mig, jag har bestämt mig för att lära mig om detta och testa en massa nytt från chocklad-affären. Kan ju lika gärna springa dit på fikat istället för att springa till Kränku (för där är man nästintill dagligen).



Rekommenderas!

Den här hinner ju aldrig

Meeeen, den här hinner ju aldrig bli klar till jul!

Täckt med swarovski-kristaller

Skaffa ny bil? Varför inte skaffa en labbe täckt med swarovski-kristaller:

 



Tyvärr finns den bara i miniformat :)

Choklad-provning

Nu vid sju skall jag till Visby Kaffe och Choklad för choklad-provning! Det ska bli sååå gott! Tummen upp för det!

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0