Första sparken!!!

Wow, nu har jag känt den - den första lilla sparken i magen, vilken lycka!

Det är rätt mycket aktivitet i magen från vårt lilla underverk, men jag märker bara av det under kvällstid. När man sitter/ligger still i soffan eller sängen. Tydligen är h*n blyg för sin pappa, för maken har inte känt något än.

Det är verkligen häftigt, när man känner att det är något därinne. Det är lite overkligt såklart, men ändå så självklart. Det är konstigt hur snabbt man kommer in i en främmande situation, människan är verkligen anpassningsbar! Och nu vill jag bara ligga här still och känna varenda liten spark/vändning/uppercut/osv från vår bebbe! Jag är så nyfiken på vem som är därinne..vem är du lilla bebis?! :) Kan det inte bli 22 december snart så man får reda på det...

Dagens shopping

Detta var dagens "fynd"

Två mysiga koftor att ha i sensommar/höst, från JC och Vero Moda
 

Baslinnen som magen får plats i :)
Första från Vero Moda och de andra från JC
 

Mammajeans från Mama Licious
 

Bra med koftor som magen får plats i :)
 

Rent hus

Äntligen tittar solen fram. Fönstermålningen går ju faktiskt något steg framåt när regnet inte vräker ner som det gjort idag och igår :( Hoppas vi hinner få fönstrena på nedervåningen klara under semestern. Nästan alla är slipade och oljade där det är trä-rent. Imorgon kan det grundas om det vill sig med vädret, kanske att vi kan få på lite färg på torsdag. Imorgon ska nog muren och rabatten kalkas också. Samtidigt så är dörren till garagets vind är på väg att komma på plats också. Här är det flera järn i elden...bara vädret är med oss så.

Idag har annars varit en produktiv dag. Det blev klippning imorse på Nyans och sedan ett par timmar på stan - hann med min shopping innan turisterna vaknade och tog över stan, vilket var vid lunchtid. Herregud vad folk och bilar överallt, det tog bara stopp. Fixade lunch och då kom experten (pappa) in till oss så vi åt och sedan kunde maken och pappa fortsätta slipa och olja fönster.

Jag har roat mig med att grovstäda 158 kvm och nu efter en sen fika är jag trött. Så trött. Har ännu kaklet och vitvarorna att torka av i köket. Moppningen är ju inte min grej så den lämnar jag med varm hand över till maken medan jag tar mig an strykberget. Fi fasen vad trist det är att städa - men skönt när man ser resultatet. Det känns så mycket bättre att vara hemma när man har ett rent hus! Det är målet och det finns ju alltid "måsten" innan man når ett mål, så är det bara - trist men man kommer inte undan. Fast man kan ju skjuta lite på dem...ska nog roa mig med att lägga upp bilder på min shopping så tar jag strykningen SEN ;)

Gravid v 18

Gravid v 18 (+4)
 

Jag älskar min mage! :) Tröttheten gör sig påmind och orken är inte riktigt som den brukar vara, men jag mår bra. Jag har gått upp nästan 5 kg och magen har växt rejält under de senaste veckorna. Jag tror jag känt rörelser men det var så otydligt så jag är inte säker, känner varje kväll och väntar med spänning på att få kontakt med den lille.

Barnet:
I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo. 

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra. Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Blivande mamma:
Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon. När det gäller viktuppgång varierar den från kvinna till kvinna, men genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo.

Är du förstföderska kan du troligen uppfatta de första rörelserna från barnet, men det kan också dröja ytterligare ett par veckor. Det beror både på hur barnet ligger, var moderkakan är placerad och om du ger dig tid till att känna efter. I början kan du uppleva det som att det bubblar till i magen. Många beskriver det som att det ”fladdrar”. När det inte längre går att ta fel på vad det är du känner kommer du förstå att du har känt av barnets allt starkare rörelser en tid. Känslan av att barnet verkligen är en självständig individ och att du är dess mamma infinner sig allt lättare. De flesta kvinnor mår bra under den här tiden i graviditeten. Det är ofta en harmonisk period och många upplever att håret, huden och ögonen får en ny spänst och glans. Det är nu i vecka 18 ni erbjuds ett rutinmässigt ultraljud. Eftersom ultraljud är ett slags fosterdiagnostik är det naturligtvis helt frivilligt. 

Gotska Sandön

I fredags åkte jag och maken till Gotska Sandön.

Det var en fin dag så överresan var härlig. Vi fick gå iland med gummibåt, vilket tog en timme för folk och bagage både in och ut, men det gjorde inte så mycket, vi hade det gott i solen. Lägret låg 4-5 km bort så efter en promenad i solen var det gott med grillat. Det blev en trevlig kväll med våra trevliga stug-grannar Susanne och Ronnie.
  


Dag två var vi uppe med tuppen! Frukost ute och sedan packade vi vandringsväskorna och gav oss ut på äventyr. Det blev en lång promenad på 12 km med fika/lunch/fika på stranden och vid Säludden såg vi 5 söta sälar, nyfikna som bara den där de låg och guppade ute till havs. 


Vilken ö, vilken rekreation för själen! Det känns som om tiden stannat, fastnat på tidigt 1900-tal. Det är så lugnt och tyst och skönt i skogen och det är verkligen vackra stränder som breder ut sig runt hela öns kust.

Efter den promenaden så kunde jag bara konstatera att man inte har riktigt samma ork som gravid :) Men efter en liten paus i stugen gick vi 2 km till och tog ett eftermiddagsdopp och fikade vid stranden. Vi hade verkligen hela stranden för oss själva, inte en kotte så långt ögat kunde nå. Det var ett så fint ställe så vi beslöt oss för att grilla där på kvällen. Vi tillagade det som skulle tillagas i stugan och packade ner allt tillsammans med engångsgrillar. Väl framme hade vinden tilltagit och efter en hel tändsticksask och en slut tändare så stampade maken på grillen och vi gick tillbaka och grillade vid stugan. Lite synd eftersom det hade varit trevligt att sitta där i solnedgången men vi hade det himla mysigt vid stugan ändå.

Sen kom våra trevliga stug-grannar och vi satt och pratade och åt snacks och drack gott kvällen lång.

Dag tre var vi återigen uppe med tuppen och tog ett morgondopp.

Underverket måste ha sig en liten chock för det var inte speciellt varmt i vattnet!

Efter en frukost i solen så var det att packa ihop allt och städa, för att sedan bege sig iväg för en promenad på 4-5 km till, fast nu med våra stug-grannar. Vi fick någon timma till vid stranden innan båten kom och sen blev det en rejäl åktur. Det såg så fint och härligt ut på havet även om man kände att det blåste, men väl där ute var det 15 m/s och inten trevlig tur alls. Vi satt ute med stug-grannarna och blev översköljda med vågor så trots regnkläder var vi helt genomblöta. Tur att det fanns kräkpåsar också :(

Men hur som helst, så var helgen riktigt, riktigt härlig, hemresan till trots!
Tack snälla familjen Magnussons för denna underbara bröllopspresent!

Gotska Sandön rekommenderas! På med bra promenadskor bara, för det blir många kilometer till fots om man vill se ön. Och unvik att vara gravid, det blir lite jobbigare då! :) 

Love is in the air

Love is in the air trädgårdsland!

Strömlöst

Filmen avbröts av ett strömavbrott, sen kom strömmen tillbaka, försvann, kom tillbaka och nu försvann den igen. Får nog skippa den ikväll känns det som. Det var jäkla brutalt åskväder, satt mitt i huset med katten i knät - inte så att jag är åskrädd nej, inte jag inte, har bara respekt för det när det kommer så nära, säger vi ;)
Vi har tänt upp stearinljus här och var på undervåningen och sitter nu och myser, nu när det lugnat sig utanför. Katterna är helt slut och har slocknat, åskan tog på krafterna. Regnet smattrar på fönsterbräderna och blixten syns nu bara på håll, nu är det himla mysigt.
Egentligen borde man ha en el-fri kväll då och då... (så gott det går, allt kan man ju inte koppla ur) Dessutom vore det ju miljövänligt..

Vårt underverk

Nu är det dags för en ny kategori här på bloggen men framför allt i våra liv, mitt och makens.
Jo det har ju hänt en sak, det var ju så att vi var på bröllopsresa på Kap Verde i mars/april och vet du vad, den resan gjorde verkligen underverk för oss. Och vet du vad, vi gjorde underverk!.

Idag har vi fått sett det lilla underverket!


Jag har inte velat skriva om det såhär öppet tidigare, man vet aldrig vad man får se på ultraljudet, men allt såg bra ut! Nu kan man äntligen pusta ut.

Läkaren sa att det var en otroligt rörlig liten krabat för hon hade problem med att få den att fastna på bild och ta mått på. Den hade händerna framför huvudet och låg och sparkade på min urinblåsa (det där med barnuppfostran måste vi styra upp när den kommer ut känner jag) så det såg ut som om den höll på med ett Body Combat-pass. Dessutom såg det ut som om den skuttade eller hoppade till med hela kroppen var tioende sekund, det var ett riktigt förmiddags-gympapass, blev trött av att bara titta på :) Läkaren bara skrattade hela tiden, vi med! Vore i och för sig konstig om vår lilla krabat inte skulle ha energi, den brås ju på oss!

Hon visade oss organen och jag tror vi granskade kroppen in i minsta detalj, de små tårna och fingrarna, den lilla näsan och hakan, öron och läppar, hjärtats fyra kammare, osv osv. Härligt att se, även om jag och maken inte riktigt kunde se samma detaljnivå som läkaren.

Här är en bild på ena foten och en liten skymt av den andra, ser du den?


På en annan bild så ser man krabatens hela ansikte och under huvudet så är ena handen utsträckt så man ser handflatan i en vink-rörelse - precis som om krabaten skulle titta in i en kamera och vinka :) "Hej mamma, hej pappa!" Det är så svårt att se så jag paintade bilden med lite text :)

Häftigt att den vinkar!

Såhär stor är magen i skrivandets stund. Notera min outfit, såhär under Stockholmsveckan - chic som tusan i makens gamla (men URSKÖNA) fotbollsbrallor.


Förlossningen är beräknad till den 22 december, men vi tror något annat, maken och jag.
 
Vi gifte ju oss 21 augusti, åkte på bröllopsresa den 21 mars, fick reda på att jag var gravid den 21 april (att jag fyller den 21 juni har absolut inget med saken att göra men det förklarar varför "vi" valde just den 21 till vår bröllopsdag ;) ) och nu så hade vi ultraljud den 21 juli. Vi blir inte så chockade om det kommer en tidig julklapp den 21 december :)

Semester

Semester!

Det har vi firat med en lugn och skön filmkväll med gott i glasen och gott tilltugg, maken och jag. Vi såg Gränsen, en svensk film handlar om andra världskriget, en riktigt bra film för att vara en svensk film...

Imorgon är det dags (!) och jag är spänd, nervös, förväntansfull och lite rädd. Mest förväntansfull!

Myskväll

Nästan så att jag börjar bli tjatig, men åh vad härligt med sommarkvällar. Vilken myskväll det blev ikväll då, faktiskt snäppet bättre än igår! Måste bero på att jag har namnsdag idag ;)

Efter en nästintill ofrivillig powernap på en timme efter maten (oups) åkte jag och maken ut till Snäck och tog ett kvällsdopp på bryggan. Kallt som bara den men mysigt att sitta på bryggan och titta ut över havet och bara..vara. Jag älskar havet...

 

Å maken. MYS


Vi hamnade på hamnen och kunde faktiskt välja ut varsig tre sorters glass, vilket inte är så lätt när det är över 100 sorter att välja mellan, och kalasade på det. Kan rekommendera "Rivstart sorbet" --> hallon och lakrits, mmm.




Gick en promenad längs hamnen och strandpromenaden och pratade med bekant folk, kollade på obekant folk och alla flådiga båtar som lagt till.



Jisses vilka yatchar! En sån skulle man ha haft! Eller förresten, nej inte jag, jag tål ju inte ens att åka gotlandsbåten om det är mer än 3 sekundmeter eller vara på en segelbåt när havet ligger som en spegel. Det är inte min grej helt enkelt, men OM jag hade varit snäppet mindre åksjuk så hade det ju varit trevligt. Om man nu hade haft ett par, tre, fyra miljoner liggande i byrålådan och inte visste vad man skulle lägga pengarna på. Mjo, det är ju troligt! ;)

Vi hittade ett munk-stånd (alltså nu snackar vi donuts) och det såg ju så gott ut så vi köpte med oss några "till efterrätt" och satte oss och såg på solnedgången. Ah, så fint!



Sen så åkte vi hem. Maken är ju lite krasslig nu så han ville faktiskt, hör och häpna, ha te när vi kom hem. Det låter inte så stort men det är väldigt, väldigt sällan det inträffar att han kan tänka sig att dricka varma drycker. Så medan han vattnade av trädgården dukade jag fram ett lämpligt te till kvällsmackorna! ;) Det kanske syns lite dåligt, men det heter "Hångel te" :D


(Vilket för övrigt är ett jäkligt gott te, tack Karro och Ebra, mkt bra val!)

Nu är ju klockan way past bedtime för mig - men vet du, det gör inget för jag jobbar bara en ynka dag till, sen så är det SEMESTER!!!

Ljuv sommarkväll

Vilken ljuv sommarkväll det var ikväll...en sån där kväll man ska ta vara på. Efter att vi varit ute i Barlingbo hos mina fina föräldrar, var vi ute och gick en promenad här i vackra Visby. 

Hand i hand med den jag älskar, då och då omringad av en varm bris. Solen var precis på väg ner och bildade en vacker tavla på himmelen i rött, rosa, orange, gult, blått, lila och grått - så vackert och mysig. Sommarkvällar är verkligen underbara.

En sån vardaglig sak - inte något stort ögonblick, men ögonblick som ändå kommer finnas som ett mysigt minne i höst när regnet och kylan kommer. Lycka finns i små ting!



Ta vara på sommaren, den går så fort.
 Ta vara på de vardagliga ögonblicken, livet går så fort.

Bröllop

Vi var på ett superfint och trevligt bröllop i helgen, för finaste Tanja och hennes John. Båda sa ja! ;)



Tack för en riktigt trevlig dag och kväll!

FM Rock

Äntligen finns det en klok radiokanal med GRYM musik -FM Rock på 103.1! Tummen upp!

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0