Gotska Sandön

I fredags åkte jag och maken till Gotska Sandön.

Det var en fin dag så överresan var härlig. Vi fick gå iland med gummibåt, vilket tog en timme för folk och bagage både in och ut, men det gjorde inte så mycket, vi hade det gott i solen. Lägret låg 4-5 km bort så efter en promenad i solen var det gott med grillat. Det blev en trevlig kväll med våra trevliga stug-grannar Susanne och Ronnie.
  


Dag två var vi uppe med tuppen! Frukost ute och sedan packade vi vandringsväskorna och gav oss ut på äventyr. Det blev en lång promenad på 12 km med fika/lunch/fika på stranden och vid Säludden såg vi 5 söta sälar, nyfikna som bara den där de låg och guppade ute till havs. 


Vilken ö, vilken rekreation för själen! Det känns som om tiden stannat, fastnat på tidigt 1900-tal. Det är så lugnt och tyst och skönt i skogen och det är verkligen vackra stränder som breder ut sig runt hela öns kust.

Efter den promenaden så kunde jag bara konstatera att man inte har riktigt samma ork som gravid :) Men efter en liten paus i stugen gick vi 2 km till och tog ett eftermiddagsdopp och fikade vid stranden. Vi hade verkligen hela stranden för oss själva, inte en kotte så långt ögat kunde nå. Det var ett så fint ställe så vi beslöt oss för att grilla där på kvällen. Vi tillagade det som skulle tillagas i stugan och packade ner allt tillsammans med engångsgrillar. Väl framme hade vinden tilltagit och efter en hel tändsticksask och en slut tändare så stampade maken på grillen och vi gick tillbaka och grillade vid stugan. Lite synd eftersom det hade varit trevligt att sitta där i solnedgången men vi hade det himla mysigt vid stugan ändå.

Sen kom våra trevliga stug-grannar och vi satt och pratade och åt snacks och drack gott kvällen lång.

Dag tre var vi återigen uppe med tuppen och tog ett morgondopp.

Underverket måste ha sig en liten chock för det var inte speciellt varmt i vattnet!

Efter en frukost i solen så var det att packa ihop allt och städa, för att sedan bege sig iväg för en promenad på 4-5 km till, fast nu med våra stug-grannar. Vi fick någon timma till vid stranden innan båten kom och sen blev det en rejäl åktur. Det såg så fint och härligt ut på havet även om man kände att det blåste, men väl där ute var det 15 m/s och inten trevlig tur alls. Vi satt ute med stug-grannarna och blev översköljda med vågor så trots regnkläder var vi helt genomblöta. Tur att det fanns kräkpåsar också :(

Men hur som helst, så var helgen riktigt, riktigt härlig, hemresan till trots!
Tack snälla familjen Magnussons för denna underbara bröllopspresent!

Gotska Sandön rekommenderas! På med bra promenadskor bara, för det blir många kilometer till fots om man vill se ön. Och unvik att vara gravid, det blir lite jobbigare då! :) 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0