Trött..

Det blir inte roligare än såhär. Jag är bara SÅ trött och orkeslös just nu.. Vill ha min ork tillbaka men den har varit borta i flera dagar nu. Det gör inte saken bättre när det gör ont i höften att röra på sig minsta lilla. Depp! :(

Sallad på höjden

Maken stod för middagen och uppläggningen, då blir det full tallrik och sallad på höjden - de du! :)

Torsdagsstädning och bakning

Här har vi varit produktiva ikväll må du tro och dessutom hunnit med lite film (och maken sitt nya tv-spel). Hela huset är städat och förutom att det luktar så där rent som det gör när man städat, luktar det också nybakat för jag har bakat äppelmuffins och två äppelpajer. På egna äpplen dessutom ;) Så nu till helgen kan man njuta av ett rent & fint hem OCH go'fika, derru. Nej men det är så skönt att ha städningen klar när man kommer hem efter jobbet imorgon (ska iofs inte vara hemma, men ändå) och när man vaknar upp på lördag. Det är en bra inledning på helgen! (Dessutom är det ju så svårt att slappna av om det är stökigt och man vet att man borde städa..)

Idag gick jag förresten in i vecka 32+0. Det närmar sig! ;)

Fick present av katten

Vilken omtänksam katt vi har som kommer med presenter som JAG (maken är ännu iväg och spelar fotboll) fått jaga runt efter i tvättstugan nu såhär lagom till läggdags. Tack lilla Baileys...tack.

If you have a problem...



Vet du vart jag hittade bilden? Facebook! Det var lite komiskt, men den var bra :)

Nymålat sovrum

För ett par veckor sedan målade vi om vårt sovrum.

Vi hade en mörkt grön nyans innan, riktigt behaglig och fin mot vita detaljer men så pass mörk att vi nu efter ett par år redan tröttnat på den. Såhär såg det ut innan ommålningen:


 

Efter blev det en ljusare färg bland annat för att få fram volymen som vi faktiskt har i sovrummet:


Just nu är det lite kalt, jag vet - det saknas PIFF! Ska sätta upp tavelhyllor, tavlor/foton, läggas på några dukar och införskaffas en ljuskandelaber, nya kuddar och ny matta. Dessutom är jag på jakt efter två korta stegar som ska ersätta klädstolarna, någon som har två små trästegar liggandes i förrådet? Eller en stor man kan såga isär? Hör av dig isåfall! Kan se ut hur som, ska ändå måla dem vita :)
Och vet du, där byrån står ska spjälsängen stå sen!

Föräldrautbildning och skadad katt

Idag har vi varit på föräldrautbildning. Det var andra tillfället och vi gick igenom smärtlindring och amning, förra gången gick vi igenom vem alla paren var, förväntningar och tankar, sen var det mycket information om förlossningen. Det känns bra att ha ett forum där man kan ventilera sina åsikter mot en kunnig och erfaren barnmorska och få träffa andra vilsna, blivande förstagångsföräldrar och mindre vilsna, blivande flerbarnsföräldrar. Det var skönt att få prata ut som sånt man själv gått och tänkt och funderat på och få vetskap att så många andra går och tänker på precis samma saker, få feedback och även höra männens tankar i allt. Nu är det bara ett tillfälle kvar och det ska handla om relationer.

Ikväll kom lille Sigge hem och skrek. Det är något med höften och ena benet, vi får se vad de säger hos veterinären imorgon. Nu har han lugnat sig iallafall och ligger och sover <3



Jag känner mig ungefär lika pigg som honom, sov dåligt och efter en promenad ikväll vill jag inte längre ha min rygg och mina höfter - vill du byta? ;)

Nu blir det lite te och muffins framför teven.
Jag bakade ju muffins igår, råkade ha dem lite för länge i ugnen bara så de är inte så kladdkakiga som jag vill ha dem..men goda är de ändå. Kan förresten lägga upp receptet, de är supergoda!

Supergoda muffins

Igår bakade jag muffins!
Jag fick smaka dessa första gången på fredagsfikat på jobbet för längesen och har bakat dem sen dess, kallar dem Jaaps muffins för det var han som bjöd på dem :) Jag tänkte dela med mig av receptet, det kommer här:

Ingredienser för ca 20 muffins:
150 g smör
3 ägg
3 3/4 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt

Ingredienser glasyr:
75 g smör
2 1/4 msk vetemjöl
3/4 strösocker
2 1/4 msk kakao
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde

Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 175°C (150°C om varmluftsugn)

Kaka: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt separat i en skål, blanda sedan ner det i det avsvalnade smöret. Skeda upp i formar och grädda i ca 15 min, kolla att de är lite "kladdkakiga" i mitten så låt dem inte stå för länge. Låt svalna.

Glasyren: Smält smöret och tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör runt och tillsätt mjöl och grädde. Koka tills det tjocknar (bränner lätt fast, glöm inte att röra hela tiden). Lägg en klick glasyr på varje muffins.

Förvara i frysen och servera den DIREKT från frysen, då är de extra goda!


 

Vill soooova

Ahhhh, vad jag hatar att inte kunna somna i tid. Gick och la mig tidigt, kl 22, men har ännu inte fått någon ro i kroppen. Det är så irriterande. Dagtid är jag verkligen hur trött som helst.. Varannan natt sover jag bra och varannan går det bara inte. Det gör inte saken bättre att maken ligger brevid och sover hur djupt som helst...eller att jag har tokmycket "krypningar" i benen. Suck!!

Jag brukar se olika serier på mobilen när jag inte kan sova och nu har jag börjat kolla på Landet brunsås på svtplay, det är faktiskt riktigt intressant! Får bli ett par avsnitt av det nu... Hoppas ni sover bättre än mig!

Testat Morroccanoil

Har testat Morroccan oil i drygt en vecka nu och kan inte annat än att VARMT rekommendera det. Jag skrev här att det måste vara ett tecken från ovan och det tror jag fortfarande, för jäklar vilket under det gör för håret! Det blir lätt att reda ut, känns friskare i topparna och gör att hela håret blir barnsligt lent och glänser - och doftar gott. Love it! 


Om man tycker det är lite för dyrt så kan jag tipsa om ett annat serum, från Goldwell. Det är lite mer syntetisk känsla än morrocanoil, ger inte riktigt lika mycket glans och har ingen direkt doft men funkar rätt bra ändå.

Vi har elskat...

...ikväll och vad härligt det var! ;)

Nej, men som husägare måste man ju göra sådana otroligt spännande saker då och då (och nu snackar vi el - för den som är dålig på stavning, inte myspys under täcket). Förut hade vi Enkla Elbolagets klimatkloka el, men nu har vi bytt till Telinet Energi och får se vad dem går för. Jag kommer sakna den fiffiga appen som Enkla elbolaget har, men istället så fick vi ett avtal som 18 öre billigare per kWh. Inte så illa pinkat! För det blir ju en del kilowattimmar per år...

Hur som helst så ger jag TUMMEN UPP för elskling.se, för det är så otroligt smidigt. Det är inte första och definitivt inte sista gången vi använder den tjänsten.

Handskrivna brev

Häromdagen fick vi ett gulligt brev från vår granne och då slog det mig, just det här med handskrivna brev är något jag faktiskt saknar. När man hittar ett kuvert mellan räkningar och reklam, tänker "nämen, vad är nu detta", man vänder och vrider lite på det och tittar noga på adressen för att försöka tyda handstilen. Man kollar om det står någon avsändare på baksidan, vilket man hoppas att det inte gör bara för att bibehålla spänningen och nyfikenheten lite till. Man sprättar upp kuvertet med iver, vecklar ut pappret med någons personliga handstil, läsbar eller inte, och så blir man så glad, sitter där och läser och vänder bladen med andakt - det är ju för härligt. Man får verkligen ta vara på tillfällena och läsa breven med andakt, som sagt, för det är ju ingen som skriver brev idag, det är antingen mail eller sms, det är i inkorgen på telefonen eller datorn det dyker upp - inte i brevlådan...med undantag för julkort då (som ändå ger lite, lite av samma känsla som ett brev fast med väldigt lite egenskrivet då). Men hursomhelst, det är något speciellt över detta - mer personligt på något sätt, det känns som att det ligger mer omtanke bakom ett brev. Åh vad jag saknar handskrivna brev...

Det är så roligt att både skriva och få, jag ska nog börja skriva brev igen. Det är väl dags, eller vad säger ni - medan vi ännu har handstilen kvar och inte glömt bort hur man skriver "för hand"? ;) Dags att gå ett steg tillbaka och lägga undan tangentbordet för en stund och ta fram papper och penna!

Skön helg..

Nu sitter man här i soffan med en kopp hett te och kaneläpplen och undrar vart helgen tog vägen, precis som varje söndagkväll. Man blir alltid lika chockad, att man inte vänjer sig :)

Det har varit en skön helg.
Efter jobbet i fredags var det after work med jobbet, sen gick vi och åt mat på Isola Bella innan jag och maken for hem för lite fredagsmys. Vi såg ju filmen "Water for Elephants" och JISSES vad den var bra. Var helt säker på att maken skulle tycka att det var en fjantig tjejfilm men han gillade den också, lite action var det ju. Kan varmt rekommendera den!

I lördags flyttade vi tillbaka in i sovrummet som vi renoverat. Skönt att få ordning på allt igen, det blir så jädra stökigt när man renoverar. Det har faktiskt varit lite mysigt att bo i ett av våra andra sovrum, man får samma känsla som första gången man sov i huset efter att man köpt det - att man bor hemma men ändå intel. Sovrummet blev iallafall himla bra, det är ett helt annat rum nu. Efter det hade vi en del ärenden att göra på stan och på vägen hem blev det en spontanfika hos familjen Hogenfält, trevligt trevligt! Väl hemma igen var det grovstädning för hela slanten och så behövde vi (maken) laga brevlådan som brevbärar-jäkeln förstörde i fredag. Vi åt en finmiddag på tu man hand och åkte sedan över till familjen Bergström för en mysig filmkväll.

Idag har vi varit i trädgården och fixat och donat, plockat bort det sista planterna och krukorna, lilla trädgårdsmöbeln och kastat sånt som inte är perenner. Vi har haft en massa saker på "att-göra-listan" och faktiskt bockat av varenda grej. Något jag dragit mig för länge är att få ordning på mina skor och idag hände det! Nu har jag rensat bort en hel del skor (till och med favoritskor :´( ), rengjort och packat undan sommarskorna (bättre sent än aldrig) och fått ordning på de fyra ställen som jag förvarar mina skor på. Känns skönt att få organisera lite. Jag har bakat äppelpaj och så hade vi över familjen Hogenfält på fika. Jag var sugen på att baka mer men det får bli en annan dag..  Jag var även i B-bo och hälsade på la familia <3 Jag fick supersöta babylakan med spets som jag ska stryka, ser verkligen fram emot att bädda ner vårt lilla underverk i dem, de är så otroligt fina.. Om den nu kommer vilja sova när den kommer ut, gudars vad den håller igång - nästan dygnet runt den här helgen, förstår inte hur den kan röra sig så mycket?! Oavsett om den vill sova eller inte så kommer iallafall spjälsängen vara fin :)

Hoppas ni haft en bra helg också!

Godmorgon

Solen skiner och katten på magen visar sin fina sida. Godmorgon! ;)

Gravid v 30

Gravid v 30 (+1)


Såhär ser den ut nu, fina magen. Magen är faktiskt större i verkligheten än vad den ser ut att vara på bild, det måste vara vinkeln. Nu är det 10 veckor kvar, 69 dagar för att vara exakt. Det känns både långt gånget och att det är långt kvar. För tillfället tycker jag bara att allt står still, att tiden går långsamt...

Barnet rör sig hela tiden i magen, lika livlig som vanligt. Man ser klart och tydligt hur hela magen rör sig om dagarna. 

Barnet:
Bebisen är nu 40 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 - 1,8 kg. Även om bebisen ligger skyddad av livmodern och en liter fostervattnet som den ligger i kan den känna och reagera på mammans smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan mamman känna hur den får hicka. Om bebisen föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Blivande mamman:
Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka. Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Ansiktmask och färdigmålat sovrum

Torsdagskväll ikväll - vart tar tiden vägen?! Det går så fort, hinner inte med i svängarna. Jag är kvar på måndag/tisdag fortfarande så den här veckan blev riktigt kort. Det är inte helt fel! :)

Sitter här i soffan och myser med te, avokado (gott, gott, gott) och kaminen är tänd. Dessutom har jag lite torsdags-SPA här i soffan med ansiktsmask och hårinpackning. Maken ser lite rädd ut när han ser på mig - who can blame him! ;)



Men vet ni vad? Nu är sovrummet färdigmålat. Nu återstår det bara några latexfogar sedan kan man flytta in igen. Fast det får bli på lördag, imorgon är tanken att det blir en sväng på after worken och efter after worken ska vi inte lyfta ett finger..vi tänkte se en film och bara softa lite - är det fredag så är det. Jag stod för filmvalet och det blir "Water for Elephant". Har hört mycket bra om den så den ser jag fram emot att se.

Nej nu är det dags att tvätta av sig masken och inpackningen!

(Nu är jag förresten i vecka 30, lägger upp magbild imorrn. Om magen får plats på bild..;) )

I skrivandets stund

Här blir det inte mycket bloggande, haft lite annat att stå i, vi fixar iordning vårt sovrum. Faktiskt, just nu i skrivandets stund, står min käre make och målar sovrummet.

Vi började med projektet i söndags och det kommer att bli klart imorgon, när sista målningen kan göras. Själv fick jag inte vara med och måla (hur skulle vattenbaserad färg vara farlig för gravida? Löjligt! Samtidigt dumt att chansa.) så jag har fått fixa med annat ikväll...

Svårt med sovmorgon

En sak är lite konstig. När man är ledig och inte behöver ställa klockan toktidigt för att gå upp och känner att man kan ta hur lång sovmorgon som helst - då vaknar man klarvaken på samma tid som man går upp i veckorna, halv sju. Då är det nästan omöjligt att somna om och få den där sovmorgonen som man så gärna skulle vilja ha. Man får ligga och dra sig en stund bara. I veckorna däremot så är man så trött när klockan ringer och skulle lätt kunna sova några timmar till - visst är det konstigt?

Tänker bara på..

Vet du vad jag tänker på nu?

Nej det är väl klart att du inte gör, därför tänkte jag berätta det. Jag kan inte sluta tänka på detta:

Pepparkakor. Snö. Risgrynsgröt. Lussebullar. Julmusik. Julgran med glitter, ljus, vackra kulor och med en massa paket i olika färger under. Kak- och julgodisbakning. Tomtar. Första mackan med julskinka och mammas hemgjorda senap. Luciatåg. Bitande kyla i kinderna. Röd inredning. Kanel och nejlika. Adventsljusstake och -stjärnor. Julbord med Janssons frestelse, omelett, sill, sylta, rökta korvar, sillsallad, rökt fläskfilé, hemmagjorda köttbullar, vörtbröd, prinskorv, mm. Tända ljus. Granris på farstukvisten. Glögg med mandel och russin. Mysigt knarrande under kängorna. Varm chocklad och grillad korv i pulkabacken. Julmusik igen (det är ju så mysigt). Julskyltning. Skumtomtar. Ljusslingor på fasader. Fikon och knäcka-själv-nötter. Alladin/Paradis/After Eight och hemmagjort godis på soffbordet. Julklappsutdelning. Avslappnande mellandagar. Stämningen... 

Ååååh vad jag längtar efter jul!

(Det bästa i år är att vi kan få världens bästa julklapp)

Moroccanoil

Vart jag än tittar så dyker det upp reklam för just den här produkten, Morrocanoil. ÖVERALLT - tidningar, broschyrer, teve, you name it. Har ni märkt det eller är det bara jag? Är det ett tecken tro, ett tecken från ovan om att jag bara måste testa?

Med risk för att jag kan ha blivit en aningens hjärntvättad så jag tror faktiskt det, got to try it!

(bilden har jag ärligt snott från deras hemsida)

Kanelbullens dag

För det är ingen vanlig dag, för det är ju kanelbullens dag! Hurra, hurra hurra.

Det är inte bara bullbagarna som är glada att det finns en egen dag för kanelbullen, det är jag med. Det är ju så himmelskt gott med kanelbullar, helst så pass färska att de ännu är lite ljumma och med ett glas iskall "vino de cusso" till. GOTT!

Glukosbelastning

Just nu är jag på glukosbelastning och min mage skriker efter frukost! På fastande mage ska man dricka en sockerlösning, vila i två timmar för att sedan se hur kroppen hanterar allt socker. Jag är så hungrig att jag mår illa. Dessutom är jag sjukt rastlös.

Jag har även haft möte med barnmorskan idag. Järnvärdet hade sjunkit kraftigt, så jag ska införskaffa mig järntabletter och förhoppningsvis bli en pigg människa igen, inte illa! :) Hjärtfrekvensen på plutten låg på 130, så det har sjunkit något, vilket är normalt. Barnmorskan fick sig en spark när hon mätte storleken på livmodern - det är en liten kicker där inne :) Resten såg bra ut och det förväntar jag mig att blodsockret också ska göra.

Efter det här äventyret blir det sjukgymnasten och sen tillbaka till jobbet...och sen MAT! :)

Köpt baby-prylar!

Åh vad jag gillar att gå och titta, klämma och känna - och framför allt köpa baby-prylar! Det gör allt så mycket verkligare och det känns så bra att få hem saker man behöver. Dessutom blir man så glad :) 

Se där här strumporna - de är så otroligt pyttesmå! Så gulligt, jag bara ler när jag tittar på dem. Undrar om de kommer att passa eller om de är för stora? Storlek 13/15.


Det är samma med kläder, herregud vad svårt det är. Vi tittade på kläderna, vände och vred på dem - det är inte lätt att veta vilka storlekar man ska ha. Dessutom är ju nästintill allt antingen babyblått eller babyrosa. Är det inte lite tråkigt? Jag vill gärna hitta roliga och söta kläder UTAN att de antingen ska vara blåa eller rosa - inte bara på grund av att vi inte vet könet på lillen, utan också för att jag inte tycker att allt måste vara blått eller rosa.. Dessutom är det Hello Kitty-mönster eller Stålmannen-mönster på det mesta, tänk om man vill ha något annat då? Nej du, det blev en grårandig body och ett par gråa byxor..grått, grått, grått. Lite väl tråkigt, ska nog byta nu när jag tänker efter. Eller gå ner till butiken Buzungar på Adelsgatan, de har iallafall fattat det där med färg och form - men istället tar de så mycket mer betalt för det...men men! Ska iallafall beställa söta saker på nätet imorgon så barnet kommer inte behöva vara en nakenfis i december.

Sen så hittade vi en smidig skötväska från Baby Travel, en svart med garanterat fler fack än man behöver. Det blev även en supersöt Pingu-mobil med speldosa som man fäster i spjälsängen. En på jobbet rekommenderade att vi skulle skaffa Dr Brown-nappflaskor på grund av nån smart sug-lösning och jag tackade för tipset, nu är den köpt. Nappar och napphållare, check. Tänkte från början köpa ett begagnat vitt spjälsängsskydd men på Babyproffsen såg vi ett såå sött spjälsängsskydd med Pingu-figurer, så det beställde vi och med ett matchande bäddset. Det skulle komma i november, men det är ju ingen brådska, ska ju knappast bädda sängen än (även om man ser fram emot det otroligt mycket!).

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0