Nitlotter är inte så dåliga trots allt

Idag (eller nu har det blivit igår) fyller Mia år - grattis till henne!
Så jag har varit på kalas - ett riktigt kak-kalas med sju goda sorters kakor. Mia är en klippa på att baka, verkligen! Tack för ikväll Mia, om du läser detta. Darlingen kunde inte gå med för han hade redan bokat in annat innan inbjudan, så jag fick med en kakpåse hem till honom - den är redan slut ;)

Appropå slut så känner jag mig lite slut som artist just nu. Det har varit mest jobb, jobb och jobb för mig den senaste tiden, så jag har inte hunnit uppdatera bloggen. Men det har gått bra, så mig gör det inget att det blir intensivt under en period. Det är snarare så att det driver en lite mer, jag tycker det är roligt att gå till jobbet. Jag skulle somna om det var för lite att göra. Dessutom är snart påsk och då är man ledig både fredag och måndag, nice nice.

Och i påsk får vi finbesök, darligen syster kommer hit och det ska bli riktigt roligt! Jag hoppas på fint väder så man kan vara ute, kanske åka på en utflykt, gå runt en sväng på stan.

Finbesök får vi också imorgon, då kommer prästen hit - det blir intressant. Har faktiskt googlat på psalmer och hittat ett antal lämpliga och olämpliga t.ex. här men jag vet inte riktigt om "Vi sätter oss i ringen" och "Gud som haver barnen kär" är några lämpliga psalmer att ha på ett bröllop :) Och för att inte tala om "Stilla natt" - vem fasen vill ha en stilla natt? Inte jag, inte då, iaf! :p

Skämt åsido så vill man ändå vara lite insatt när han kommer. Vissa människor har man respekt för och vill göra ett extra bra intryck på, och en präst är för mig en sådan människa. Eller det behöver ju inte vara en präst, men en människa som man ser upp till - som prästen vi valt, en klok och sympatisk människa med stort hjärta och bra värderingar, då vill man ju inte framstå som en inkompetent pajas som har noll koll på vad som komma skall.  

En annan sak som snart komma skall är ju vår resa - det är inte många dagar kvar. Det är dags att börja packa väskan, bikini och tandborste. Det ska bli såå skönt! Det är helt otroligt vad tiden går snabbt, det är nästan lite läskigt. Förutom när det närmar sig semester! Då är det inte helt fel.

En annan sak som inte hade varit helt fel nu, det är om man hade varit en man i 50-årsåldern och bott i Skåne...och vunnit 215 miljoner! Tänk vilken chock att få reda på att man vunnit så mycket pengar! Jag hade nog tuppat av och aldrig vaknat. DET hade varit snopet! Fast man blir nog nojjig och jäkligt knäpp om man vinner så mycket pengar...det är nog 211 miljoner för mycket. Visst att livet kanske till en viss del blir lite lättare att leva om man fick in ett par miljoner på bankkontot...man slipper en hel del ekonomiska bekymmer. Men livet blir nog lite trist om man inte måste kämpa lite/anstränga sig lite för att ha möjlighet att köpa det man vill ha. Man kommer ju inte ha några drömmar kvar..det är nog svårt att uppskatta det man skaffar sig. Livet ska nog var lite som en berg-och-dalbana, så man uppskattar topparna när de kommer efter en dal. Summa summarum - nitlotter är inte så dåliga trots allt? Man behåller förståndet, har drömmar och finner lycka, lycka i små ting :D Och tänk på att man kan skrapa fram X2 - dubbelnit!

Ojoj vad flummig det kan bli en måndagskväll som denna. Klockan är nu verkligen mycket, som sagt - tiden går snabbt. En "Stilla natt" väntar, det är dags att lägga mig och fortsätta drömma så man kan fortsätta jobba, jobba, jobba imorgon :)
Natti natti!


Eloge till Darlingen som renoverat ikväll

Jag måste ju ge en eloge till Darlingen som renoverat ikväll, han har varit duktig och målat lister, fönster och tak första gången ikväll i sovrummet nere nu ikväll. Jag kom på att jag inte lagt upp några bilder än, så det gör jag nu.

Vi har tagit bort takduk och -element, tagit bort golvlister, rivit av bård och spacklat väggarna, slipat och spacklat fönstret, reglat taket och satt upp gips, spacklat slipat och satt väv i taket, satt taklister och satt målarväv/målarfilt på väggarna, målat fönstret, målat taklister och taket en gång av tre...och här är vi nu.

        
Nästa steg är att måla tak, lister och fönster två gånger till, sedan skall väggarna målas två gånger. Tapeten kommer inte förrän om någon vecka, så den åker nog upp i påsk som först. Det blev inte någon stjärn-tapet, hittade ingen snygg. Den här tapeten syns verkligen, en massa blommot och cirklar i olika nyanser av en gråskala...rummet blir grått - "lugnt" och enkelt att piffa upp med färglad inredning i någon snygg färg...nåja, en sak i taget. Efter detta har vi ännu golv och golvlister kvar!

Bokat möte med prästen

Idag har jag bokat möte med prästen som skall viga oss, vi skall prata ihop oss lite om VÅR dag och börja kolla på ett program för kyrkan. Det är inte så lätt det där med kyrko-program..och varken jag eller darligen är speciellt duktiga på psalmer - vad ska folket sjunga på ett bröllop? "Alla vi som älskar brudparet, klappa nu" - det borde väl funka? Den borde alla kunna också. Hm, jag måste nog googla lite på vilka psalmer man kan ha. Eller vänta...googla på psalmer - det känns inte som om Google är rätta stället att hitta bra psalmer?! :) Herren himself kanske sitter online, sitter och lägger in psalmer - han kanske till och med bloggar, vem vet! Nej jag får nog vänta tills vår träff nästa vecka. Vi har iallafall den bästa prästen man kan ha, så jag är inte orolig alls. I helgen skall vi även kolla in kronan som jag eventuellt kommer ha och vi skall även kolla in lokalen där middagen/festen kommer att vara - så man vet hur mycket dekoration som behövs, vilka olika typer av glas som finns, hur man skulle kunna placera borden + 1000 andra saker som också är bra att kolla upp, men som jag inte orkar skriva här. Det är mycket att tänka på. Och tänker mycket på det - det gör man. Hela tiden faktiskt.  

Dags att börja fråga de vi valt att ha "speciella uppgifter" under dagen/kvällen som värdinna, värd och bröllopståg-ister :) Roligt, roligt!

Grym helg

Det har varit en grym helg!

I fredags hade vi Therese, Eric, Anna och Göran hemma hos oss på middag och Let's Dance-tittande och i lördags var det renovering av sovrummet nere och VÄRLDENS FEST på kvällen - svårslaget! Det var en riktigt rolig kväll i mycket trevligt sällskap! I söndags var man lite matt i pälsen med tanke på att man kom hem när det var ljust ute :) men ändå så fortsatte vi med fixandet i sovrummet så nu har vi fått upp all väv i taken, jag satte målarfilt på väggarna och sen fick vi upp taklister också. Nu ska det spacklas ett antal gånger innan man kommer vidare. Vi var och kollade på tapeter i helgen också, och lånade hem en katalog med otroligt fina tapeter...problemet är bara att de var FÖR fina, för förutom tapet till fondvägg i sovrummet så har vi (jag) hittat två tapeter som bara måste upp någonstans i huset - frågan är bara vart?!

Nu har papprena kommit angående Göteborgsvarvet - det gäller att hitta konditionen, vart fasen la man nu den sist man använde den? Får leta efter den imorgon.

Min mobil håller på att ta digialt självmord. Det kommer ju inte som någon nyhet eftersom den började visa sitt missnöja till livet för 1,5 år sedan när jag råkade tappa den i kullerstenen en gång för mycket - en lampa under knappen till kameran har lyst och sugit batteri sedan dess. Men jag har väntat ut den. Om jag skulle köpa en ny mobil så ligger en Iphone högt upp på listan, men att överhuvudtaget köpa ny mobil nu ligger långt ner på listan...så jag ska vänta ut den lite till..  

Ikväll har jag varit på en föreläsning om hälsa och mat på jobbet med Hälsoklubben, det var intressant. Föreläsaren sa en klok sak som jag ska ta fasta på och det är att äta sådant som är nära sitt ursprung, dvs så rena, oprocessade produkter som möjligt. Så det ska jag göra nu! Efter föreläsningen gick jag till Ica och köpte massa bönor, grönt och svamp, så min lunchlåda imorgon kommer vara näringsrik och nyttig! Fortsätter jag så kommer jag bli 138 år, minst.

Om man ska leva så länge, måste man ju sova..kanske dags för det nu! :)

Bilder på gäst-toan, före och efter

Jag tänkte lägga upp några bilder på gäst-toan, före och efter - det är en grym skillnad!

Före:




 



Efter:




  

Life is good!

Helgen varit härlig! After work, fika och shopping m en vän, långa promenader i det fina vädret, renovering, middag hos vänner och myssöndag. Aktuellt just nu i korthet är: njuter av solen, renovering av sovrum, pyssel - har gjutit en liten kruka och ett gäng små hjärtan, ser fram mot promenader med Mia och Malin, har blivit smått beroende av Tradera, planerar inför bröllopet, laddar inför badminton och core imorgon, ser fram emot magdans på torsdag och en kväll i trevligt sällskap på fredag och fest på lördag. Life is good!

Det händer så mycket varje dag nu och det är så mycket jag vill göra! Tiden räcker inte till, det är lite frustrerande faktiskt. Ibland vill man bara pausa tiden, så man hinner med...hinner ifatt. Man vill hinna få gjort alla "måsten", så man hinner göra en massa roliga saker också. Vardagslivet blir ju lite lätt trist annars. Det vore tragiskt om vardagarna bara blir en transportsträcka fram till helgen (om man då inte jobbar helg). Om man vara "lever" på helgerna, så slösar man ju bort 5/7 av sitt liv på att ha tråkigt. Not my cup of thé! Jag är dock lite för duktig på att prioritera de roliga sakerna. Stryknings-högen växer men jag har ju jäkligt roligt istället :) Det är ju inte helt fel i och för sig. Fast för samvetets skull så borde jag bestämma mig för att få bort minst två "måsten" varje dag...stryka lite varje dag istället för att ägna tre timmar på söndagar för att bara få bort all strykning...för att nämna ett exempel. Nej det är mycket man vill göra och tiden går alldeles för fort!
En positiv sak med att aldrig hinna med är att man iallafall inte har långtråkigt. Jag är dålig på att ha långtråkigt, och fasen vad glad jag är för det. Jag skulle aldrig tillåta mig ha tråkigt, och inte hinna med heller för den delen. Jag har faktiskt ingen förståelse för hur folk kan ha långtråkigt, inte alls. Så svårt är det faktiskt inte att hitta på något roligt att göra...lazy peple.

Appropå att hitta på något roligt så var det lite roligt att vi inte hittade en sak. Darlingen är lika förvånad som jag, men han har lyckats slarva bort ett müsli-paket - hur lyckas man slarva bort ett müsli-paket?! Vi har letat igenom hela köket men inte hittat det och i papperinsamlingen fanns ingen tom påse. Märkligt! Fick köpa ett nytt müslipaket ikväll. Får se om det dyker upp någongång, det som göms i tö... :)

Nu ska jag göra ett par örhängen, so long!

Vi ska verkligen gifta oss!

Det finns de få riktigt stora tillfällen i livet som påverkar ens liv på ett eller annat sätt. Tillfällen då man som person blir "mer" än vad man var innan. Man lägger till en punkt på "det-här-är-jag-listan". På min lista står det som stora tillfällen bland annat "tagit studenten", "tagit körtkort", "förlovat mig", "tagit examen". Dessa tillfällen har gjort att jag blivit lite mer än vad jag var innan. I sommar ska jag lägga till en sak till på listan, som faktiskt slår alla tidigare punkter - gifta mig.

S ♥ H

Jag och min underbara göteborgare kommer i augusti bli äkta makar.
Kan du förstå?! Jag kan knappt förstå! Det är så stort, så fantastikt! Vi ska verkligen gifta oss! Något man tänkt på under hela livet, planerat ända sedan man förstod vad det innebar. Gud vad jag längtar! Man blir lite lätt tårögd bara man tänker på det. Fru Wistrand, yep that will be me!

Vad konstigt det kommer att bli att helg plötsligt presentera sig med ett nytt efternamn. Ohlsson har ju verkligen fastat under dessa 26,5 åren, om man säger så! Det lär dröja innan man utan att tänka säger Wistrand. Eller får till en snygg signatur, även om jag redan börjat :)   



(En parentes är att min default-kategori är vardarligt, jag var tvungen att lägga till en ny kategori för det här inlägget, för det här är VERKLIGEN INTE vardagligt! :D )

Piff på hemmaplan

Lite piff på hemmaplan:
 

Det är två små tavlor, bokstäver som bilder HEM och en bjällra.
Bjällran gillar jag så otroligt mycket, det är en väldigt gammal ko-bjällra som jag fått av min mormor och morfar när de ännu levde. Jag är lite osäker ifall den kommer från deras gård..jag vet bara att den är väldigt gammal. Det är lite fascinerande att den har hängt runt någon (några) kossors hals och plingat i en hage för väldigt längesedan..och nu står den på en hylla i vår hall! 


Piffepiff!

Satt upp en vägg-dekoration på gäst-toan

Aj, jag sträckte mig på badmintonen idag. Jag var visst lite kortare än vad jag trodde just i det ögonblicket! Får skaffa mig lite bättre självinsikt till nästa badminton-match :D 

Jag hade egentligen börjat med något som kan liknas vid en roman för att skriva om det jag nämnde i bloggen förra veckan, sen så försvann allt! Nåväl, tar det imorgon istället...

Men något riktigt roligt jag bara måste skriva innan jag lägger ifrån mig laptopen är att jag ska ta en kurs i magdans! Det ska bli såååå roligt! Det är en kurs i orientalisk dans som körs av ABF men kursen är från www.belly-dance.se. Jag älskar ju att dansa så det här kommer bli hur bra som helst! Shake that belly! Eller nej..det är ju inte magen man ska skaka, det hade ju varit en otäck syn... Shake that...something!

En annan sak är att jag satt upp en vägg-dekoration på gäst-toan. Det är grenar, blad och en fågel av okänt slag...såhär blev den:

 

Det blev fyra nyanser av grått på gästtoan, så imorgon måste jag hitta något färglatt piffigt att ha där, snygga handdukar kanske...eller någon tålig blomma. Hm!

Bra start på veckan

Bra start på veckan, gäst-toan är nu klar, vi hade besök här idag av vvs-killen så nu har han dragit nya rör på gäst-toan, kopplat in handfat och toalett och så har han "installerat" ny köksblandare och en ny dusch-blandare som vi var i behov av. Förra köksblandaren var vinglig och konstig, kändes som en leksak och den gamla duschblandaren har läckt ett antal månader så det var dags att byta båda, om man säger så.

Jag har även varit på en syrebehandling, alltså ansiktsbehandling. Det var skönt även om det är lite plågsamt med svidande syra och por-rengöring. Men det kommer bli bra, om ett halvår har hon sagt. I hope!

Jag säger dock som Tony Erving: MEN.
Nu har jag lite ångest...jag köpte en sak från utlandet på en seriös sida o allt...men det känns mindre bra att göra kortköp online när man inte riktigt vet. Man betalade med PayPal - det ska tydligen vara säkert men jag blir så nojjig, tänk om det dras flera gånger? Har du testat PayPal? Jag har mailat en handlare som testat PayPal och sa tt det var bra...men säker kommer jag inte vara förrän jag fått varan och ser att dragningen bara blir gjord EN gång! Hu, nu kommer jag drömma mardrömmar om att alla mina slantar kommer försvinna!

Några bilder från helgpromenader

Vilken helg! Den har gått snabbt men den har varit riktigt trevlig och såå fin.
Här kommer några bilder från helgpromenader:








Piffepiff

Idag ska jag iväg på auktion, det ska bli trevligt. Jag hoppas på att hitta två gamla, fina stolar som man kan måla och klä om och ha som klädstolar i sovrummet.

Darlingen kunde ju inte hålla sig utan började riva i sovrummet nere igår. Om det inte vore för att färgen var så skrikig så hade jag kunnat tänka mig att spara tapeten, men nu skall det bli skönt att få tona ner rummet lite, göra det lite mer behagligt. Takduken och takelementen är borta, likaså lister och nu sitter han och försöker få bort bården. Det som skall göras är att reglas, sättas tak, sätta väv i taket och måla, sätta dit taklister och måla de gamla golvlisterna vita, på väggarna ska det spacklas och ev sättas målarduk och sen målas på tre väggar och sättas tapet på den fjärde. Golvet är idag plast, det skall bytas ut mot ett trägolv i ek. Fönstret är brunt och ska bli vitt. Så det är lite pill, som man har att fixa med på helgerna nu framöver.

Idag har jag piffat lite hemma. Vi var nämligen och köpte några blommor igår. Passifloran jag fått av Darlingen i somras (skelettet till vänster) har gett upp hoppet om livet så det var dags att byta ut den:



Lustigt nog så har det senaste dagarna kommit två blad på den, så den kanske kände på sig att konkurrens var på gång. Så jag tänkte inte kasta den utan får se om den tar sig. Den nya passifloran har iallafall lila blommor, så fint!

Sen köpte jag hjärtan-på-tråd och en fetbladig växt (som jag inte vet vad den heter) och några kanelstänger som jag tänkte göra något fint med. Hemma hade jag en tom Cult-kruka och lite annat piff:


Och resultatet - piffepiff:





Jag blev nöjd med resultatet. Betong-hjärtat har jag gjutit själv.

Nej nu är det dags att bege sig till auktionen, hoppas jag hittar två gamla stolar!
So long!

I helgen ska det frossas

Ojojoj vad jag har "fyndat" på Visby Kaffe och Chokladaffär - kunde ju inte motstå 50% rabatt på allt. Så i helgen ska det frossas :) Som jag sagt förut, kalorier på helgerna räknas inte.

Det blev mycket te och tryffel, och givetvis mitt favvo-godis: mörk choklad med mint. Jag säger som Maria Montazami: MUMS!



Nu ska vi knata iväg till några vänner och umgås, dricka gott och se Let's Dance. Ha en fin fredagskväll!

Få en TOPPEN-HELG

Förkyldningen känns (nästan) som bortblåst, orken är tillbaka, det är fredag imorgon, solen skiner om dagarna och landskapet är vackert, vvs-killen kommer på måndag, det planeras en sthlm och en gbg-tripp, framtiden har mycket trevligt att erbjuda och jag har en otroligt stark känsla i kroppen - lycka. Jag är såå lycklig!

Och i helgen ska jag verkligen ta vara på denna känsla.
För det gör man så sällan, iallafall jag. Jag kommer på i efterhand att jag var väldigt lycklig under en viss period..men under den perioden så visste jag inte hur lycklig jag var. Man är för dålig på att leva i nuet och reflektera över vardagen, uppskatta de små sakerna här i livet, glädjas av vad man har och hur frisk man är, lära sig sätta guldkant på tillvaron en helt vanlig vardagskväll....

Så, anyway, i helgen är det bara lycka, lycka, lycka som gäller. Och choklad. Det är mitt recept för helgen. Tänk på att Visby Kaffe och Chokladfabrik har 50 % på allt i butiken. 50 %! Vad säger man - lycka igen:)

Bra tema va? Kör på det temat du också så kommer vi båda få en TOPPEN-HELG!

Kan tänka mig att flera blir överraskade

En hemlighet vi burit på en tid kommer snart bli offentlig, jag kan tänka mig att flera blir överraskade. Men jag skriver inget här förrän vi meddelat alla...och det är inte förräns nästa vecka.

Men jag kan knappt hålla mig!!! :D

Digital braskamin

Kylan håller i sig vare sig man vill eller inte! Själv längtar man efter lite värme nu, men det kommer..tids nog. Fram tills dess får du och jag värma oss vid datorn så vi inte fryser - digital braskamin :)

För etthundrasjuttioandra gången idag

Vart kom nu denna förkyldning ifrån? Sov ca 3 timmar inatt pga att man frös och var tokvarm om vartannat. Ska nog gå och lägga mig snart.. men först ska jag nysa 40 gånger och för etthundrasjuttioandra gången idag:



(kanske överdriver lite, men det är ju så trist att vara förkyld, seg och hängig, man orkar ju ingenting!)

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0