Fransiga tulpaner

Den här typen av tulpanerna har jag inte sett förut, de ser lite fransiga ut - kul och otroligt vackra:



Buketten vi fick av Mia och Stefan

I onödan!

Där satt man och väntade heeelt i onödan, hade fått fel tid av BM så det blev ingen föräldragruppträff för lillhjärtat och mig idag...skit! Tycker att de som håller i det borde ha koll på vilken tid det är, right?!

För tidig

Ahh, hatar att vänta, blir så förbannat rastlös. Tror det är därför jag alltid är någon (ibland alldeles för många) minut sen till vad jag än ska till.

Nu skulle jag åka i tid så att jag slapp stressa...och istället blev jag 20 minuter tidig. Tråkigt!

Första skrattet

Idag skrattade lillhjärtat för första gången!

Hon var tokglad när jag badade henne, hon log och jollrade, sprattlade så jag blev nästan lika blöt som henne. Sen när jag hade torkat hennes hår, stod det rätt upp och då såg hon ut som en liten rumpnisse så jag kunde inte hålla mig för skratt - och då skrattade hon också! Det var det gulligaste lilla skrattet jag någonsin hört, så ljuvligt. Hjärtat smälter verkligen.. <3
Nu försöker man bara få henne att skratta igen, vill ju höra det igen.

Firade detta med en semla till lunch. Man ska ju äta varierat sägs det, så man inte får skörbjugg ;) Snart ska vi göra oss iordning för första föräldragrupp-träffen och efter det blir det vägning och mätning. Ska bli kul att se hur mycket hon har växt. Ikväll blir det ett dubbelkalas, det ser jag fram emot, riktigt trevligt!

Fel på bloggen

Men vilken tid det tar innan inläggen visas i bloggen när man bloggar från mobilen - två timmar!

Trött o retsam bebis

Inatt sov jag riktigt pissigt så jag är så trött, så trött. Vore det inte för vårvädret utomhus hade humöret också varit lika pissigt. Nu går jag omkring med lillhjärtat i min famn och mobilbloggar...lillhjärtatblev trött efter promenad till affären, men det går bara att sova i min famn tydligen. När jag lägger ner henne så vaknar hon på en gång och blir grinig...trött och retsam liten plutt.

I förmiddags var jag hos tandläkaren. Hade oroat mig för detta besök så länge eftersom jag småäter konstant. Jag är hungrig hela tiden, även om jag äter mig proppmätt så går det inte lång tid innan jag behöver äta igen. Det är som en måltid som aldrig tar slut, så gångjärnen i skafferiet är nästintill utslitna :) Hur som helst såg allt bra ut, vilken lättnad! Nu kan man andas ut (och fluxa gapet) i något år till innan det är dags för koll igen.

Apropå att småäta så hade jag köpt semlor att fika på till mamma och mig ifall hon hann komma förbi efter lunch, men så blev det dessvärre inte så nu har jag två semlor att kalasa på. Maken är ju inte så förtjust i semlor då han inte äter mandelmassa. Otur för mig! ;)

Fast jag borde dammsuga...Ikväll kommer Mia och Stefan på fika, äntligen! Det ska bli så roligt att träffa dem - och de får se lillhjärtat för första gången.

Men den där dammsugningen...det hade inte varit helt fel att ha tre armar, eller en självgående dammsugare. Alternativ två hade nog varit bäst...inte riktigt lika uppseendeväckande.

 

Ingen shopping här inte

Idag har jag och lillhjärtat haft fikabesök av Ida, Frida och Malin med bebisar, himla trevligt! Råkade dock brassa på kaminen lite för hårt kände jag, det var Thailandsvärme i vardagsrummet - vilket i och för sig inte är helt fel en regnig och ruskig dag som denna. Lillhjärtat har sovit som en stock sedan dess, det är jobbigt att jollra ikapp ;)

Nu på eftermiddagen var tanken att jag skulle ner på stan och SHOPPA! Min garderob behöver uppdateras med vårkläder, för det mesta i garderoben sitter långt ifrån snyggt - om det ens går på! Men regn och rusk satte stopp för det. Hoppas på finare väder imorgon så man kan gå ner en sväng, annars får det bli nätshopping, man kan ju inte gå omkring i gravidbyxor i all evighet! Det är lite deprimerande faktiskt, har så mycket kläder jag ännu inte kommer i och då är jag ändå bara tre kilo över vad jag vägde innan graviditeten - men det känns som om de där kilona sitter på heeeelt fel ställe. Eller så är det tre väldigt fluffiga kilon. 

Well, well...istället så får det bli soffmys en stund, spelade in Project Runaway igår. Så nu lite kaffe och bästa serien innan jag ska fixa något gott i köket!

Vårdag

Vilken ljuvlig dag det blev, flera plusgrader och strålande solsken. Perfekt promenadväder och ett nöjt lillhjärta. På det fågelkvitter och SEMLOR, livet är bra härligt alltså!

Lillhjärtat har som sagt varit så snäll idag (förutom att hon inte vill sova i sin säng just nu) så jag har hunnit med så mycket, känner mig nöjd och effektiv. Dessutom har min fina syster Johanna varit här på fika. Försökte få lillhjärtat att snacka med henne (för hon "snackar" så himla mycket nu) men hon sov mest. Social som få. Men vi hade trevligt ändå. Johanna hade med sig Morgan Allings bok och ett par PS-tidningar, så nu har jag spännande läsning framför mig.

Jag ser fram emot morgondagen, nu återstår bara frågan hur man får den där lilla sötnosen här bredvid att inse att det är natt!

Måndagkväll

Hej å hå, vilken dag.



Solen har varit framme hela dagen och lillhjärtat har tränat stämbanden för fullt. Magdroppar och magmassage, släng er i väggen - det är bärsele som gäller. Så har min dag sett ut, i princip. Gått runt, fram och tillbaka, upp och ner för trappan med henne i selen. Stannar man till så blir det ett himla liv så det är bara att fortsätta att röra sig, för man blir ju såå trött i huvudet av allt skrik. 

Kan inte fatta att det redan är måndag - vart tar dagarna vägen?! Idag hade jag tänkt baka nya muffins, för någon jäkel (läs jag :) ) har ju nästan ätit upp alla jag bakade förra veckan, men det blev inte så mycket med det. Inte några bröd heller, det får bli imorgon istället. Däremot har jag fått ordning på alla pärlor, kedjor och smyckesdelar som jag plockade fram igår under ett mindre rensningsrace på undervåningen. Jisses, vad atteraljer det var.

Helgen har varit lugn, vi har fått undan en massa "måsten" och det känns riktigt bra. Annars var mamma och pappa hos oss på middag i lördagskväll och i fredags var vi hos Erica och Johan. Med andra ord en skön och lugn helg! Den här veckan kommer att bjuda på lite av varje :) Men nu står glass med bärsås och dopplanering på schemat!

Kattlåda?

Skulle bara rensa lite i "bra-att-ha-lådan" och vips så försvann Baileys - här var hon visst! Fattar inte hur hon kunnat hoppa in där?!

 

 

Dagens träning

Dagens träning genomförd, men jisses vad tröttsamt det är att träna i gymmet!

Sjusovare

Oj, lillhjärtat har sovit från kl 00 till 07.30 - it's a HALLELUJA moment! :)

Soffhäng

Det är Revenge på tv, då är det soffhäng som gäller.

Känslig skit

Naaaw, har du läst Fredrik Backmans krönika i Residence "Din skit är min skit och min skit säljer vi på Blocket"? Om inte, läs den här på Cafe istället. Faktiskt himla sött skrivet av honom!

Samla och rensa på samma gång

Vårt skafferi ger mig lite huvudvärk just nu. Det är så överfullt att det är svårt att se vad som finns och ännu svårare att hitta vad man ska ha. Det är så mycket "anti-feng shui" som ett skafferi kan bli. Då blir jag så irriterad på mig själv, för jag vet ju att jag har orsakat kaoset där (och i de flesta andra skåp här i hemmet). När jag går i affären så kommer alltid hamstern fram i mig och jag tänker "det här är bra att ha hemma, jag köper två..eller nej förresten, jag köper fem". Och så går man hem från affären med överfulla kassar när man egentligen bara skulle köpa en liter mjölk. Det gäller inte bara matvaror, det gäller det mesta, tyvärr. När man sen kommer hem och ska packa in allt så försvinner den där hamstern och "det är bra att ha hemma"-känslan med den. Fram kommer istället någon form av rensningsdjävul som avskyr att ha skåpen fulla. Då vill jag hellre plocka ur än att plocka in, få ordning, rent och fint...dagens dilemma, vilket ilandsproblem va?

Att rensa eller att samla, det är frågan.

Myskväll

Här har vi haft en myskväll. Vi har ätit och druckit gott och sedan myst i soffan framför en rolig film och ätit favoritglassen. Fick faktiskt tio vackra, röda rosor av mitt stora hjärta...och mitt lilla hjärta gav mig en fylld blöja. Man tackar! ;)

Annars måste jag faktiskt erkänna att jag tycker att den här dagen är lite överreklamerad...visst? Man ska ta vara på kärleken till sina nära och kära alla dagar. Jag älskar min man lika mycket idag som jag gjorde igår! Även fast jag fick fina blommor av honom idag ;) Och apropå allt köpande, sånt kan man vara utan. Det viktiga är att man tar sig tid för varandra och umgås. Dessutom finns de så många som sitter ensamma och blir extra mycket påminda om det just en sån här dag.

Nåja, nu blir det blöjbyte och läggdags. Imorgon väntar ett möte med ortopeden för lillhjärtats del, tur att hon är lyckligt ovetande om detta!

Lilla hjärtat

Lilla hjärtat blir bara mer och mer lik sin pappa för varje dag som går


Orkideernas tid

Orkidéer - visst är det otroligt vackra? 

Förmodligen är det för att orkidéerna verkligen gillar mig som förste orkidée-vattnare...men det kan också vara så att orkidéer trivs bra i våra fönster i vardagsrummet vintertid, för de blommar alltid om under vinterhalvåret. Hur som helst så blommar de såhär fint just nu:



Just det ja..

..hade ju en blogg. Så var det ja!

Man kan inte beskylla mig för att vara kontinuerlig i mitt skrivande och det är ju lite synd, jag har ju faktiskt tid nu. Så nu ska jag vara lite mer seriös i mitt bloggande, det är antingen det eller att lägga ner. Men det ger så mycket att kunna skriva av sig och dela med sig av valda delar ur ens liv - så bloggen blir kvar!

Just nu är jag faktiskt lite trött och "tom i bollen". Olivia har idag roat sig med att skrika så högt hon kan (hon är jäkligt duktig på det, det tror man inte om en sån liten plutt som henne). Två av tre katter flydde fältet fort som bara den, Baileys däremot är lite speciell. Istället för att springa iväg så hoppar hon upp och nosar på Olivia och jamar när Olivia skriker. Märkligt beteende men jag tycker det är lite sött, det ser ut som om hon försöker trösta. Men nu har Olivia (och Baileys) helt utmattad somnat och jag och min tillfälliga tinnitus festar till det med en kopp kaffe och ett marsipanbröd. Än har vi inte varit ute på någon promenad idag i det här vackra vädret...men det vette rackarn om man vågar idag, det är otroligt stressande att vara utanför hemmet när hon sätter igång :(

Sedan sist har det hänt en massa skoj! I helgen var vi på trettioårskalas för Erica, var i Barlingbo hos mina föräldrar och har haft filmkväll. Se filmen Source Code, den var bra. I fredags var jag och Therese ute och gick med våra barn och deras hund och på kvällen var det sushi-kväll här med paret Eriksson. I veckan har det varit vägning och mätning för lilla pluttan och hon ligger ännu två markeringar över medel, ingen lättmjölk här inte! Nu är hon 58,4 cm lång och väger 5260 gram <3 
 
 
Jag hade junta här i veckan också, lagade dragonkycling med ris och till efterrätt blev det snabb halloncheesecake. Sedan var det smyckestillverkning på schemat. Fina smycken blev det och det var en riktigt trevlig kväll! Jag har också varit på mammafika med Malin, Frida och Ida och deras söta bebisar, väldigt roligt. Olivia verkade också gilla sällskapet och skötte sig fint!

Vi har haft grannarna över på fika och förra söndagen var vi vid Svajde. För mig blev det varken skid- eller skridskoåkning men resten av gänget testade på det och sedan grillade vi korv och fikade. På lördagen hade vi fikabesök och på kvällen var vi i Akebäck och fick träffa lilla söta Sebastian. Dagen innan var jag och Johanna på stan och fikade och jag och Olivia hälsade på på jobbet igen, där vi (eller snarare Olivia) fick jättefina presenter. Jag och Olivia har även varit hemma hos Erica på fika med några andra mammor och deras barn och så får vi ju inte glömma Klapp och klang-premiären för Olivia. En månad gammal och definitivt yngst, tog hon premiären med ro. Hon sov sig igenom hela sångstunden och nästan hela fikan :) Men det var riktigt trevligt så vi kommer gå dit fler gånger, definitivt. Hej å hå, det blev visst lite "Hej kära dagbok"-varning :) men det var iaf det som vi hunnit med sedan senaste inlägget..  

Pluttan sover ännu, så nu tänker jag vara lite kreativ.
Antingen blir det något nytt smycke eller så åker skisspennorna fram!

Vilken vacker dag!

Tulpaner

Kan man bli annat än glad av tulpaner?
De piffar inte bara upp hemmet i vackra färger, utan även humöret, älskar tulpaner..

Vill ha en VW Beetle

Den här bilen vill jag ha!



Ut med stora saaben och in med en liten vit bubbla - så liten, praktisk och framförallt jäkligt snygg!



Om du har en massa pengar över som du inte vet vad du ska göra av, köp en sån bil och ge till mig! ;)

(Bilderna tog jag från denna och denna sidan)

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0