Varför har inte vi sådana här reklamfilmer? ;)



Det svänger ju!

Minnen..

Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter...
 


Denna dag, detta minne, är det vackraste av allt jag äger

Vattengympa och alla hjärtans dag

Ikväll har man det gott. Sitter i soffan med datorn i knät och dricker te och äter mörk chocklad - Lindt Excellence Raspberry. Jag har för första gången testat vattengyma ikväll nere på Kroppshälsan med jobbet. Jag har alltid sagt att det är tantgympa men nu fick jag verkligen äta upp mina ord - vad jobbigt det var! Vilken magträning..nej det trodde man inte. Och så skonsamt för kroppen, i'm impressed.

Det var ju alla hjärtansdag igår! Inte för att den dagen är mer speciell än någon annan - kärlek och romantik behöver man även de 364 andra dagarna på året..men det är ändå en dag då man verkligen tar sig tid till varandra. Iallafall jag och maken. Igår hade vi en riktigt romantisk kväll - helt utan gåvor, men istället kärlek och närvaro. Vi åt gott; helstekt fläskfilé med klyftpotatis, gratinerade tomater och sallad - och bea förstås. Rött vin till det. Till efterrätt Ben & Jerry-glass. Testa New York Super Fudge Chunk, så god! Hade köpt snack och mörk chocklad men det fick inte plats i magen :) Sen tände vi ljus och badade. Det var en såå mysig kväll!

  

Statusen annars är att vi har börjat renovera igen, vilken tar både tid och energi. Men bra kommer det bli - mer om det en annan kväll!

Turkosa björkar och lila tallar



Alla årstider har sin charm, har någon sagt någon gång och ja, jag gillar alla årstider och skulle inte kunna ha en enda årstid året om - men det som pågår utomhus såhär års är väl knappast något att hurra för. Inte undra på att svenskar generellt sett är väldigt deprimerade - det är ju bara grått, grått och åter grått. Färg- och livlöst. 

Jag har tröttnat, jag vill ha färg. Man skulle köpt några burkar färg och piffat till träden här utanför - vem hade inte blivit glad av att se några turkosa björkar och lila tallar utanför sitt fönster?! Det låter som en plan, fram tills solen behaga gå upp för att stanna och lysa upp vårt kalla landskap så att grönskan börjar gro igen.

Vad gör du som ger dig energi?

Ikväll har jag haft en sån där riktigt skön slapparkväll. Glidit runt i mysbrallor och varma, fluffiga tofflor. Improviserat ihop en riktigt god middag, tittat lite på tv med datorn i knät, pratat lite i telefon, tittat lite på tv igen, spelat spel på mobilen, fixat i hobbyrummet och nu sitter jag här. Plura och Mauro lagar mat på tv - de blandar gubbröra med samtal om meningen med livet. Jag laddar för en dusch, sen ska jag pilla lite mer med en tavla i hobbyrummet. Jag älskar sådana kvällar - då man kan göra precis vad man känner för och känner man inte för att göra något, ja då gör man....något ändå :) Det är svårt de där, att inte göra något. När jag sist var vid läkaren och kollade upp en grej fick jag inget piller eller så, istället sa hon att jag skulle lära mig att inte göra något alls - och hitta verktyg för att hantera stress. Att inte göra något borde vara lätt kan man tycka, men rastlösheten gnager lite faktiskt - DET gör mig stressad om något. Jag kan inte ens titta på tv utan att göra fler saker - lägga några soduko-pussel på telefonen eller måla naglarna eller surfa lite eller fixa med datorn samtidigt. Bara måste göra fler saker. Är det bara jag som är så?! Var på en föreläsning för ett par år sedan och föreläsaren nämde att 1980-generationen har lättare för att göra saker samtidigt och väljer att göra just fler saker samtidigt - är det så tro? Kan det vara det min rastlöshet beror på? Nää... Och varför skulle 80-talister vara på det viset? Märkligt.. 

Fast jag har iallafall hittat ett stressverktyg - egentid i "hobbyrummet". Hm det där lät kanske lite skumt :) men att ta sig tiden att fixa med smycken, lera eller måla tavlor är som meditation. Det ger energi istället för att ta energi. Precis som att påta lite i trädgården en fin vårdag eller gå en långpromenad på stranden en solig sommardag...

Vad gör du som ger dig energi?

Vår kommande bröllopsresa

Nu är det inte så lång tid kvar tills vi åker på vår bröllopsresa - det ska bli så skönt. Både kropp och sinne nästintill skriker efter lite sol och värme!

Vi har hittat en perfekt bröllopsrese-ö mitt ute i stora havet. Ön Boa Vista, Kap Verde. Hotellet heter Blue Village Exotic Riu Karamboa och ligger precis vid stranden Praia de Chaves. Det är ett sandslottsliknande hotell och ser ut att vara riktigt fint på bilderna - såhär ser det ut:


  


  

Tänk att vi ska dit!
Det blir nog en romantisk och mysig resa - åååh vad jag längtar!

LiteOmSara

Här tänkte jag dela med mig av just mig, mina intressen och valda delar ur mitt liv

RSS 2.0