Saffransbullar med vit chocklad
I helgen bakade jag löjligt goda saffransbullar med vit chocklad.
Här är receptet till 100 stycken:
Till degen behöver du:
100 g (söt deg) jäst
4 dl socker
1 l mjölk
400 g smör
2 g saffran
1 tsk salt
6 ägg (+ 2 ägg till pensling)
28 dl vetemjöl
Till fyllningen behöver du:
150 g smör
400 g vit choklad
Låt smöret stå framme så det blir rumstempererat och lättarbetat. Stöt saffranen i en mortel med lite socker. Värm mjölken fingervarm.
Smula ned jästen i en bunke och häll i sockret tills jästen har lösts upp. Häll i mjölken, smöret, saffranet, saltet och de lätt vispade äggen. Häll i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
Låt degen jäsa i 30-45 min under bakduk.
Hacka den vita chockladen. Dela degen i fyra delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred ut smör och chockladen på degen och rulla ihop degen på längden. Skiva upp och lägg i bullformar på en plåt.
Låt bullarna på plåtarna jäsa under bakduk i ca 20 min.
Pensla bullarna med vispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt av ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Sen är det bara att NJUTA av supergoda bullar!