KärleksMUMS
Ikväll har det blivit kakbak och inte vilken kaka som helst. Vissa kallar dem Moccarutor eller Snoddas men jag säger KÄRLEKSMUMS, det är väl en perfekt mix - kärlek och mums?! ;)
Jag brukar baka Leilas kärleksmums (med Marabou mjölkchoklad) men även det här receptet är en klar favorit och här har du receptet (källan):
Ingredienser till kakan:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Ingredienser till glasyren:
50 g smör
3 msk starkt kaffe eller 3 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
2 dl kokosflingor
Tillvägagångssätt:
Sätt på ugnen på 225°C. Smörj och bröa en ugnsform (ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant) eller klä den med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao, vispa.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret, vispa ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter.
Gör under tiden glasyren; smält smör i en kastrull, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Vispa till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm och strö över kokosflingor.
Låt glasyren stelna och skär sedan kakan i bitar.
Voila!
I vår familj heter dom "bruna med lurv" :D
Haha, kär kaka har många namn ;)