Smarriga Bountybollar
Häromdagen bakade jag och Erica Bountybollar och det blev så himla gott,
tänkte dela med mig av receptet:
Ingredienser
(Ungefär 40 Bountybollar)
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g mörk blockchoklad
Eventuellt ätbara kulor eller sockerpärlor att dekorera med
Tillvägagångssätt:
Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull.
Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla till små bollar och låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen i ett vattenbad och doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera eventuellt och låt kokosbollarna stelna på bakplåtspapper (inte på en tallrik för guds skull!).
Hepp! (förvara sedan kallt)
Receptet är hämtat här, men det är med ljus chocklad.